(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een van de meest zoete en plakkerige wietsoorten is natuurlijk Bubble Gum. Populair en multi-cupwinnaar sinds de jaren ’90 en een van de eerdere wietsoorten die hun weg wisten te vinden van Noord-Amerika naar de Amsterdamse cannabis scene. Sweet Bubble is slechts een andere naam voor deze suikerzoete hybride.

Bubble Gum is een ontzettend vaak gekopieerde wietsoort. Dat heeft ze natuurlijk te danken aan de opmerkelijke zoete smaak, stabiele prestaties en commerciële opbrengsten. De genetica is ook een van de grote cupwinnaars van alle tijden; vooral de originele versie van Serious Seeds wist vele (11!) wietprijzen in de wacht te slepen.

Een van de huismerk-versies van Bubble Gum wordt geleverd door Dutch-Headshop onder de naam Sweet Bubble. Net als het origineel is Sweet Bubble een zeer voorspelbare en dus erg stabiele hybride. En net als Bubble Gum is ze dus een feest om te kweken. Ze groeit uitbundig en legt niet meteen het loodje bij de eerste de beste voedingsfout.

In bloei produceert Sweet Bubble haar eersteklas wiet; dikke plakkerige toppen met een zeer sterke en honingzoete geur, het is niet voor niets dat deze genetica zo wijd verspreid is. De eerste zaden kwamen in de jaren ’80 overgewaaid uit de USA en zijn hier verder veredeld, wat tot vele High Times Cannabis Cups heeft geleid.

Het valt te betwijfelen of er nog iets van de originele wietrassen die voorafgingen aan die eerste Bubble Gum wietsoort terug te herleiden zijn, want de soort is inmiddels al zo lang door- en terug gekruist dat het eigenlijk een compleet nieuw ras geworden is. Toch, de indica-sativa hybride is oorspronkelijk ontstaan uit Mexicaanse, Colombiaanse en Afghaanse landrassen.

Sweet Bubble kweek je voor je plezier, en natuurlijk het zoete aroma waar de wietsoort zo bekend om staat. Ook al bestaat ze al aardig wat jaartjes, ze is nog steeds erg geliefd in coffeeshops en wordt daar verkocht onder een keur aan verschillende namen. Ze geeft een heerlijke euforische high waarvan je, als je flink doorstoomt een aardige couch-lock kunt verwachten.

  • Soort: indica sativa hybride (55% indica)
  • Genotype: Mexicaanse, Colombiaanse en Afghaanse genetica
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Smaak: zeer zoet, als bubblegum
  • High: euforisch en stoned
  • Zadenbedrijf: huismerk zaden Dutch-Headshop.nl
Wat vind jij?
Leuk
Leuk Love Haha Wow Huilen Boos
(advertenties)