(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wij dachten dat we inmiddels wel zo’n beetje alles gezien hadden qua muziekvideo’s en wietverering. Maar het kan natuurlijk altijd nog wat vetter en daarvoor tekent Marlon Asher. Deze reggae-artiest uit  het Caribische Trinidad & Tobago brak ooit door met de hitsingle ‘Ganja Farmer’ en die liefde voor wiet is bij deze rastaman nooit verdwenen. Integendeel, zoals zijn nieuwe clip ‘Strictly High Grade’ bewijst!

Beroemd dankzij ‘Ganja Farmer’

Marlon Asher, die toepasselijk ook de bijnaam ‘farmer’ voert, timmert sinds 2006 aan de muzikale weg. En dat is beter voor zijn gezondheid ook, want in een eerder baantje als meubelmaker verloor hij zijn linkerwijsvinger bij een zaagincident.

Hij werd in zijn vaderland in één klap een beroemdheid door zijn song ‘Ganja Farmer’. Uiteraard was niet iedereen op de eilanden blij met zo’n liefdesverklaring aan het voor rasta’s heilige sacrament. Marlon verklaarde tegenover de lokale krant Trinidad and Tobago Express de betekenis van zijn hit.

De als reggaezanger bijklussende wietprofeet in zijn nieuwste videoclip…

‘De woede en frustratie zijn echt’

Marlon Asher: “Ik ben nooit wietboer geweest, maar ik heb vrienden die dat wel zijn en als ik zie wat zij moeten doorstaan als de politie hun akkers platbrandt, inspireerde dat me om het lied te maken. Mensen moeten begrijpen dat planters monden te voeden hebben en dit is hoe ze hun brood verdienen om dat te doen. Afgezien van het feit dat wiet leven is en alles wat daarmee te maken heeft, als je denkt aan het werk en het geld dat een man in zijn veld steekt en het dan verbrand ziet worden, dan is dat niet gemakkelijk.”

“Wiet is niet voor iedereen. Er zijn mensen die roken en trippen. Mijn muziek gaat niet over het promoten van haat en geweld, het gaat over het verheffen van mensen. Ik kan de wereld misschien niet veranderen, maar ik kan mensen wel anders laten denken over het leven en het leven met elkaar. De tekst in het nummer over de raketwerper betekent ook niet dat mensen de politie moeten doden. Ik laat de woede zien die een boer van binnen heeft als hij ziet dat zijn veld in brand wordt gestoken. Die woede en frustratie is echt.”

Meer wiet dan Snoop in 1 videoclip

Goeie teksten, zeg zelf. En dan doet ie het jaren later – zijn nieuwe videoclip van ‘Strictly High Grade’ ging afgelopen zaterdag op 420 in première – nog eens dubbel en dik over. Voor wie nog mocht twijfelen aan zij nobele missie om cannabis te eren…

(advertentie)