CNNBS.nl is het online magazine met onafhankelijke informatie voor recreatieve en medicinale cannabis consumenten) & thuistelers in Nederland.

Op zich is het zo dat je 18 jaar of ouder moet zijn om van deze website te genieten, dus vooruit: je moet 18+ zijn om met je muis of vinger door de content en advertenties te scrollen!

Wat?

CNNBS (voorheen RollingStoned) is het online magazine voor iedere cannabis minded Nederlander en Vlaming. Van mensen die sporadisch op een festival wel eens van een lekker jointje genieten tot en met de doorgewinterde en passionele thuiskweker of iemand die cannabis als medicijn ziet… iedereen die een groen hart heeft is van harte welkom op de website!

CNNBS biedt je op alle 5 de werkdagen van de westerse werkweek cannabisnieuws uit binnen- en buitenland, scherpe columns van mensen die wel écht weten hoe het zit, leerzame doe-het-zelf kweekinformatie voor de max. 5 plantenliefhebber, actueel producten/lifestyle nieuws, de beste filmpjes en informatie over de medicinale en industriële kwaliteiten van zowel cannabis als hennep.

Wie?

CNNBS komt niet zomaar pardoes uit de lucht vallen. De twee zelfbenoemde Founding Fathers hebben een rijk verleden binnen de (cannabis) media. Zo was de ene ooit de 1e hoofdredacteur van ’s lands bekendste cannabis tijdschrift Highlife (1991-1996) en tevens de laatste hoofdredacteur van EssensiE (2010-2012). De andere redacteur/oprichter was twaalf jaar lang artdirector/vormgever én horoscoop-schrijver van laatstgenoemde geweldige wiet-tijdschrift.

Na het overlijden van EssensiE in het gevreesde crisisjaar 2012, begon/bleef het bij beide heren borrelen en ziedaar vanaf Nieuwjaar 2014: RollingStoned.

Op 20 april 2017 – niet toevallig op 420 dus – is de naam door juridisch protest van de Britse roedel geldwolven band The Rolling Stones, verandert van RollingStoned in CNNBS. In plaats van een kansloos advocatengevecht met de schatrijke band, is er gekozen voor een geweldige nieuwe naam: CNNBS.

Dat staat voor CANNABIS natuurlijk, maar dan lekker makkelijk en kort, zonder de klinkers zoals je ziet. Bovendien was de domeinnaam cannabis.nl niet vrij… (duh)

Waarom

CNNBS wil informeren over alles wat met cannabis te maken heeft en interessant is voor jou als consument en/of thuiskweker We hopen je ook te amuseren en liefst ook (een beetje) te activeren. Want het is van groot belang dat de wondere wereld van wiet & hasj volledig genormaliseerd wordt.

Dus niet straffen en criminaliseren zoals al jaren in de Lage Landen gebeurt. Wel medicinale én recreatieve cannabis dereguleren en zo snel mogelijk helemaal vrijgeven, zoals bijvoorbeeld in Uruguay, Canada, Mexico, Jamaica en een flink deel van de VS!

De makers van CNNBS zijn onafhankelijk van welke commerciële partij dan ook, en houden zich verre van grootschalige hennepteelt en criminele activiteiten. Maar wij pleiten wel elke dag hartstochtelijk voor meer begrip en een vrij en gelukkig leven voor de cannabisplant en haar trotse eigenaar en of (oogst)consumenten!

Sinds 1 november 2016 publiceert de uitgever van CNNBS – JoSa Media in Haarlem – een aparte website over alles wat met medicinale cannabis te maken heeft, inclusief een lezersforum: Mediwietsite & Mediwietforum.

Colofon

Zonder de volgende mensen zou CNNBS.nl bij lange na niet zo interessant en leuk zijn:

Sanne van Schie (Founding Father / hoofdredacteur kweken / CNNBS SHOP)
Joop Mestrom (Founding Father / hoofdredacteur nieuws / advertentieverkoop)

Beeldmateriaal: (stock)fotografie: Shutterstock

Redactionele medewerkers:

Disclaimer

CNNBS doet vanzelfsprekend zijn uiterste best om geen auteursrechten te schenden. Mocht je desondanks vinden dat we de ongeschreven internetregels hebben overtreden of beeld/tekst op oneigenlijke wijze publiceren, neem dan aub via het contactformulier contact op met ons.

Indien je gelijk hebt aarzelen wij niet om onze fout toe te geven, en verwijderen we het materiaal direct van de website(s). Bij voorbaat ook onze welgemeende excuses.

CNNBS en Mediwietsite zijn journalistieke online publicaties van:

JoSa Media
Kinderhuissingel 4-s
2013 AS Haarlem

Kamer van Koophandel inschrijfnummer: 59604069

BTW nummer: NL853565259B01