(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Spectaculaire autoachtervolging – zonder politiebemoeienis – in Detroit om een zak wiet en dat op 420. Een spacy uitziend wiethok aan de andere kant van de aardbol en een Belgisch overheidsdienarenbureau vol met lekkers, temidden van drie fails uit eigen volk en vaderland, waarvan er eentje op een plek waar wij in ieder geval nog nooit eerder een wietplantage hebben gezien!

Wiet foto video 1 – Verenigde Staten

Nog even over 420. De feestdag – afgelopen zaterdag – voor iedereen die van cannabis houdt, ging niet overal even lekker. Neem Detroit. “Give me my bag! Give me my mother fucking bag!” Dat hoorden verbijsterde omstanders een pislinke vrouw roepen richting een kerel. Daarvoor was er al een geweldige car chase geweest door de straten van de wijk Linwood, die eindigde met een crash. Daarmee kwam er echter nog geen einde aan het klaarblijkelijk nogal uit de hand gelopen gevecht om een zak wiet. Het ruziënde koppel rolde letterlijk over de grond en probeerde elkaar tot appelmoes te meppen. Opeens klonk er ook een pistoolshot! De belaagde man was daar de schutter van. Daarna sprintte de kerel er vandoor, zijn gekantelde auto achterlatend. De vrouw vond het ook wel mooi geweest zo en reed met haar auto ook weg van de crashplek. De politie zoekt nog naar deze twee 420 heethoofden…

Wietfoto 2 – Nederland

Onder de grammaticaal nogal rammelende en in hoofdletters uitgebraakte kop ‘AANTREFFEN HENNEPKWEKERIJ’, doet de wijkagent van Almere Haven verslag van zijn werkdag. Nadat hij eerst een tip kreeg (het zal eens niet) trok de wijkagent er samen met “de collega’s van het hennepteam” op uit richting de Ambachtsmark in Almere Haven. Even het slot van de deur eruit boren en slopen maar! “In totaal stonden er ruim 700 hennepplanten verdeeld over meerdere ruimtes”, lezen we op Insta en Facebook over deze polderbust. Inmiddels is alles vanzelfsprekend vakkundig “ontmanteld”.

Wietfoto 3 – Nieuw-Zeeland

Het lijken wel vliegende schotels die er hier voor zorgen dat de dametjes het lekker warm hebben en kunnen groeien in het kunstlicht. Maar CMH bulbs en megakappen of niet, ook ver weg aan de andere kant van de wereld weet de politie je wel te vinden. Zo ook hier in Whangārei. Daar rept hoofdrechercheur Aaron Crawford van Northland CIB zelfs over een “grootschalige cannabisoperatie op een commercieel adres”. Met grootschalig bedoelen de Kiwi’s 300 wietplanten. Geen wonder dat ze er “gespecialiseerde politiegroepen, waaronder agenten van de National Organised Crime Group” bij haalden om de klus te klaren. “Een grootschalige onderneming als deze kan illegaal miljoenen dollars opleveren als ze niet wordt ontdekt”, zegt hoofdrechercheur Crawford. Tuurlijk jongen, die dollar is ook niet meer wat het geweest is.

Wietfoto 4 – Nederland 

Wat op het eerste gezicht een gewone stal lijkt met stro(balen) is dat in Limburg natuurlijk niet. De vraag is meer – zie ook de NL-special van vorige week – welke boer er nog wél aardbeien, asperges of mais teelt daar in het bronsgroen eikenhout? Nou, deze aan de Leemkampsweg te Landgraaf in ieder geval niet. Want nadat de wijkagenten Schaesberg enkele “zaagselbalen” hadden weggetrapt, bleek er achter het luik ineens een groene zee op te duiken (foto rechts). Ongeveer 500 “hennepplanten” telde de autoriteiten. “De hennepplantage werd ontmanteld en de planten werden ter plaatse vernietigd”, schrijft men nog, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is en het hier niet om een zinloze massamoord gaat.

Wietfoto 5 – België

Iemand in Brussel kocht zijn boterhamzakjes groot in zo te zien, praktisch heel het formicatafeltje van de politie in Brussel-West (Molenbeek, Ganshoren, Jette, Koekelberg en Sint-Agatha-Berchem) is ermee gevuld. Al een tijdje hielden deze flikken twee lokale dealers in het snotje, om vorige week ongenadig toe te slaan. “Onze mensen stelden vast dat een aantal sleutelfiguren zich steeds op een bepaalde plaats kwamen bevoorraden en dan de drugs gingen leveren aan de straatverkopers via scooter of step.” Met hulp van Fikkie de drugshond werd het kot van beide verdachten ondersteboven gekieperd. En zie: “805 euro cash geld en 4,892 kilogram marihuana” pikten de ambtenaren in. Afwegen tot op de duizendste (!) gram, waar anders dan in België doen ze dat überhaupt?! “De drugs zat verpakt in kleine plastic zakjes en had een straatwaarde van zo’n 50.000 euro, zo besluit Politie BruWest.

Wietfoto 6 – Nederland

Als laatste een toch wel bijzonder beeld, vinden wij. Want zeg nou zelf: hoe vaak zie jij een wietplantage op het water en aan boord van een schip? Precies. Nou dateert dit kiekje van april 2021, maar pas afgelopen week mocht de 49-jarige schipper uit Lemmer zich bij een rechter proberen eruit te kletsen. Geen makkie want er stonden toch eventjes 975 illegale dames te pronken op zijn boot in Tjerkgaast. Maar omdat de Lemster de boot toen verhuurde en bleef volhouden dat hij verder niets van de hoed of de rand (lees; wietkwekerij en geen meubelopslag zoals de huurder had verteld) afwist, werd de schipper vrijgesproken. Altijd beter dan 40 uur werkstraf – die geëist werd – nietwaar?

(advertentie)