(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het vele goeie, blije en positieve cannabisnieuws uit Duitsland weerhoudt hun veel dommere buurlanden er natuurlijk niet van om met vereende krachten achter de verboden plantjes aan te blijven jagen. In de alledaagse praktijk van Nederland, België en in dit geval ook Frankrijk betekent dit dat de politie aan de bak mag. Die doen dat dan weer zonder enige tegenspraak, alsof ze zelf ook denken dat het allemaal zin heeft. Nou ja, 5 actuele voorbeelden van waanzinnigheid die met een Duits recept eenvoudig zouden zijn te genezen!

Wietfoto 1 – Frankrijk

Ah, de bekende duffelbags met de zo mogelijk nog bekendere inhoud. In dit geval toebehorend aan een 40-jarige trucker met dubbele nationaliteit: de Belgische en de Marokkaanse. Ergens tussen die twee landen in reed de chauffeur zich vast met zijn ‘lading kikkererwten voor een grote winkelketen’. Haha, ja die kweken ze ook in Marokko natuurlijk, maar er zat toch echt ook iets heel anders op de trailer dan alleen van die kleine groene groenteballetjes daar op de A9 nabij het Franse Narbonne. Verstopt in 11 sporttassen praten we over 430 kilo wiet + 16 kilo hasj. En zie; over het verhogen van de pensioenleeftijd steggelen de Fransen al dertig jaar, maar het veroordelen van een hasjsmokkelaar kan wel razendsnel. Betrapt op 9 maart, op 12 maart voor de rechter en daar zonder pardon direct veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf + een geldboete van liefst 890.000 euro. 

Wietfoto 2 – Nederland

Aan de schitterende setting – formica meubeltjes uit vervlogen tijden – zien we het al: België! In dit geval sloofde de Politie Kempenland zich uit om indruk te maken op het journaille. Niet alleen in beeld trouwens, ook de schrijvende flik op Facebook had er duidelijk zin in. “Een anonieme patrouilleploeg van het overlastteam van PZ Kempenland was vorige week tijdens de nacht van maandag op dinsdag bevoorrechte getuige van een drugdeal in Leopoldsburg.” Nadat die anonieme agenten een verdachte wisten te “intercepteren” troffen ze een hoop contant geld en een zak met 65 gram wiet aan. Na extra speurwerk kwam er nog een verdachte in Balen bij, en balen ging die. “Tijdens de huiszoeking werden grote hoeveelheden cannabis, XTC-pillen, GHB, crystal meth, LSD, hasjiesj, cannabissnoep, … en cash geld aangetroffen”, aldus de blije dienders, die ook nog melden dat “de spilfiguur door de onderzoeksrechter naar de gevangenis werd gestuurd”.

Wietfoto 3 – Nederland 

 

Weet je wie er tegenwoordig ook al meelopen in de war on drugs fanfare? Boa’s! Op de landelijke website van de politie lezen we dit namelijk: “In een bedrijvenpand aan de Schapendreef is vrijdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. Boa’s van de gemeente kregen een tip en gingen direct op onderzoek uit. Dat had resultaat.” De gemeente in kwestie is nota bloody bene Breda, 1 van de 2 steden waar het legale wietexperiment al is begonnen. Ook bepaald misselijk is het feit dat de Boa’s getipt werden toen ze hun rondje bestuurlijke controle liepen op het industrieterrein. Nadat de Boa’s inderdaad wiet roken, werden de echte politieagenten erbij gehaald en toen was het definitief over en uit met de 582 vrouwelijke bewoners aan de Schapendreef.

Wietfoto 4 – België

Antwerpen mag natuurlijk niet ontbreken vandaag, want daar wil burgemeester Bart de Wever (bekend van zijn anti-drugs gezever) graag aan het klootjesvolk laten zien waar hun belastinggeld aan verspild uitgegeven wordt. Bijvoorbeeld door een gast achter de vodden te zitten die niet netjes rijdt op de R2. Dachten de flikken eerst nog dat dit kwam door ongeoorloofd mobiel bellen/appen/gamen, bleek het toch weer drugs te zijn. Altijd weer die autodrop, ja. “Tot hun verbazing ontdekten ze maar liefst 14 zakken cannabis in het voertuig, met een totaal gewicht van 1.548 gram”, schrijft de regionale krant PZC met gevoel voor overdrijving. Naast de anderhalve kilo wiet had de gevangen vogel ook nog 19 “vape-toestellen” in huis en “een grote hoeveelheid verboden dopingmiddelen”. Om het feest ook echt feestelijk te beëindigen, nam de politie ook nog de auto van het niet netjes rijdende pechgeval mee.

Wietfoto 5 – Nederland

Nee, je bent niet per ongeluk op de site van Autoweek belandt. Deze fraaie oldtimer is namelijk een fijne bijvangst voor de politie, toen ze onlangs een bedrijfspand in Huissen binnenvielen dat ervan verdacht werd een growshop te zijn. Sinds 2015 mag je niet zomaar meer spulletjes verkopen waarmee je (ook) wiet zou kunnen kweken, vandaar de inval. Naast “veel groeimiddelen voor hennepteelt” namen de smerissen in Huissen ook “administratie en gegevensdragers” in beslag. Tel daarbij nog 8.000 euro contant geld op en je begrijpt waarom die dienders toch elke dag zo graag op plantenjacht gaan. “De kweekbenodigdheden zijn in beslag genomen en inmiddels vernietigd”, schrijft de politie. Laten we in vredesnaam hopen dat ze die mooie cabrio niet ook zien als kweekbenodigdheid.

(advertentie)