(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben jij wel eens hard gegaan op Mario? Ken je die verschrikkelijke raamposter die overal en nergens opduikt in Nederland? Geloof jij het als twee Mexicanen met een volgeladen trailer ‘sinaasappels’ voorbij tuffen? Hoe sta jij eigenlijk op jouw mugshot? En haat je het ook zo als je nét niet de finish haalt? Dat en nog veel meer in aflevering 53 van onze wietfotorubriek.

Wietfoto 1 – Nederland

Met duct-tape en plakband is de gevreesde poster op een dichtgetimmerd pand geplakt, samen met een kladbriefje van de burgemeester. In dit geval tekende Agnes Schaap (PvdA) voor de sluiting van een bedrijfspand aan de Klingelbeekseweg in Oosterbeek. Een half jaar lang mag er niemand in (of uit) vanwege 670 wietplanten die de politie er onlangs aantrof. En dan was 1 van de 2 ontdekte ‘hennepkwekerijen’ in het pand niet eens in bedrijf. Nu is het dus een industriepand, maar voor hetzelfde geld was er weer een woonhuis verzegeld en de bewoners ervan op straat getrapt. Maar ja, volgens burgermoeder Schaap “tast deze hennepkwekerij de openbare orde en veiligheid ernstig aan” en móet er hard worden opgetreden. “We tolereren dit soort criminele activiteiten niet in onze gemeente. Misdaad loont niet!”

Wietfoto 2 – Verenigde Staten

Hier poseren de Mexicanen Ruben V. Rodriguez (53) en Jose Santa Cruz Cheno (59) uit Hermasillo voor de camera van de New Jersey State Police. Beide chauffeurs waren de sjaak met hun trailer vol ‘sinaasappelen’ toen ze het Greenwich Township Weigh Station in Warren County binnenreden. Oké, er lagen wel een hoop oranje rakkers op de aanhanger, maar ook 12 pallets vol met kartonnen dozen die niet voor sinaasappeltjes geschikt zijn. De nekharen van de agenten sprongen natuurlijk direct overeind en inderdaad: wietalarm! En niet te zuinig ook. Om te beginnen vervoerden de Mexicaanse boefjes 3.200 kilo ‘hydroponic marijuana’. Plus 18 kilo ‘Delta 9A Powder’ (een cannabisconcentraat) en nog eens 5.017 ‘individuele verpakkingen van cannabisproducten’. De waarde van dit alles bedraagt volgens de Amerikaanse autoriteiten ruim 28 miljoen dollar.

Wietfoto 3 – Nederland

‘HENNEPKWEKERIJ !!’ schreeuwt wijkagent John Heij op zijn Instagram in kapitalen en met dubbel uitroepteken. Nee, de muziek werd vorige week razendsnel uitgezet aan de Beethovenlaan in Leidschendam toen politieagenten een woning aldaar binnenvielen. De smerissen troffen ‘geen personen’ aan. Wel planten, maar die hebben geen rechten zoals wij maar al te goed weten. Hoeveel dames hier in Leidschendam het loodje hebben gelegd, maakte de wijkagent dan weer niet bekend. Maar als we naar de foto’s kijken zien we wel al een zee van toppen die een behoorlijk eind op weg naar de eindstreep waren. Die gewenste finish hebben ze natuurlijk niet gehaald, het hoogst haalbare was hier de hakselaar…

Wietfoto 4 – Nigeria

Nee, dit is niet een gezellige laatste afscheidsfoto van de 65-jarige Nigeriaan Dauda Lamidi ter gelegenheid van zijn welverdiende pensioen. Zie je ook wel aan zijn chagrijnig smoelwerk eigenlijk. Wanneer de National Drug Law Enforcement Agency a.ka. NDLEA – je in de kladden krijgt word je zonder veel pardon op deze manier tentoongesteld. In Iwo in de staat Osun liep onze niet zo vrolijke vriend bij een verkeerscontrole tegen de lamp. Met zijn twee blikken motorolie van 4 liter waar stiekem gedroogde wiet in zat (iets meer dan 1,5 kilo). Maar wat allemaal nog veel erger is: dit is geen ontmaagding voor Dauda. In 2019 werd ie ook al eens gevat met wiet, wat hem toen 3 jaar gevangenisstraf opleverde. Wellicht weet onze niet-blij kijkende vriend op de foto dus al wat hem nog meer te wachten staat, behalve deze traditionele ‘boevenfoto‘.

Nieuwsfoto 5 – Nederland

Gas erop want dit is de enige echte Mario hasj! Nu verkrijgbaar in het zuiden des lands, meer specifiek in het zuiden van Limburg. Daar in het nogal Duits klinkende dorpje Einighausen wist de politie ’s nachts een 19-jarige automobilist te betrappen op rijden onder invloed. ‘Wij doorzochten het voertuig en troffen daar verschillende verdovende middelen aan, tevens ook 2 mobiele telefoons, een weegschaal en een klap mes’ schrijft de Politie Westelijke Mijnstreek op Facebook. Van klap messen (haha, dat schrijf je eigenlijk aan elkaar hoor, maar wij volgen hier even het onnavolgbare Blauwe Boekje) houden onze ambtenaren niet. En dus werd het huis van de stoute tiener doorzocht, hetgeen ‘nog meer verdovende middelen’ opleverde – onder te verdelen in de 4 hoofdmenu’s Hasj, Amfetamine, Ketamine en XTC. Behalve al die dope is meneer klap mes ook zijn – wellicht pas net verworven – rijbewijs kwijt.

Wietfoto 6 – Groot-Brittannië

Het is al ruk als de politie je planten sloopt net voordat de toppen oogstrijp zijn (zie foto 3). Helemaal rampzalig in het kwadraat  is het echter als je al een flink deel van die toppen hebt geoogst en ze te drogen hangen. Zoals hier in het Engelse Freiston, waar de politie vroeg op een maandagochtend zonder kloppen binnen stond. Meer dan 1.300 wietplanten konden dat niet navertellen en aan de foto rechts te zien waren er al heel wat dametjes naar de kapper geweest ook. Planten, toppen… alles is nu naar de knoppen, zo laat de Lincolnshire Police ons via een persbericht weten. Nog wat positiefs te melden verder CNNBS? Nou ja, als schraal troostje kunnen we zeggen dat er geen mens voor is gearresteerd. Not yet.

(advertentie)