(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In huize Groen zit de derde week van de zichtbare bloei erop. Zowel in letterlijke als overdrachtelijke zin wordt Purple Berry Muffinz steeds dikker, en krijgen de toppen nu echt vorm. En zoals de kweekdokter aangeeft is dit pas het begin en zit er dus nog veel in het spreekwoordelijke vat. Kweekverslag.

Het gaat nog steeds lekker met Purple Berry Muffinz, en ze heeft de hele week rustig van haar voedingswater genoten. Omdat ik de plant vorige week wat had uitgedund, kregen de toppen meer licht en lucht en die zijn deze week dan ook duidelijk gegroeid. Ze krijgen al mooi vorm en het beste is dat we pas drie weken onderweg zijn en alle bloeihaartjes nog wit zijn. Er zit dus nog genoeg in de pijplijn zoals dat heet.

Wanneer je bladeren weghaalt zoals ik vorige week deed, zie je vrijwel altijd dat een wietplant snel terugkomt met nieuw blad. Dat is de afgelopen week dus ook gebeurd, en dus heb ik de Purple Berry Muffinz vanmorgen nog een beetje uitgedund. Dat wordt wel steeds lastiger omdat de nieuwe blaadjes kleiner en talrijker zijn.

Roestig

Zoals je weet heeft deze dame een zware start gehad omdat de pH-waarde steeds maar bleef dalen. Dat probleem is sinds de bloeifase gelukkig opgelost, maar toch zie ik nog steeds kleine nieuwe roestplekjes ontstaan. Het is niets waar ik me grote zorgen over maak maar ik heb het wel even uitgezocht. Ik denk dat het een calciumgebrek is.

Zoals je weet gebruik ik deze keer de Canna Aqua Flores bloeivoeding en die is pH-zelfregulerend. Dit is natuurlijk superhandig en ik merk dan ook dat de pH-waarde in de Dokter Groen Special hiermee stabiel rond de 6 blijft. Calcium wordt echter pas opgenomen bij een wat hogere pH-waarde boven de 6,4 en dat zou de opname van calcium inderdaad kunnen verhinderen.

Verse voeding

Bij het verversen van de voeding heb ik deze keer daarom wat extra calcium gebruikt. Ik heb daarvoor 8 liter gebruikt water afgetapt en 10 liter nieuw water toegevoegd. De dame verbruikt namelijk ook nog altijd ongeveer 2 liter water per dag.

Na het verversen heb ik natuurlijk geen pH-min gebruikt in het Flow Hydroponics 3-in-1 Systeem, want dat doe je pas als het voedingswater op temperatuur gekomen is. De tijdelijk hogere pH-waarde geeft de plant hopelijk de kans om wat extra calcium op te nemen.

Verder heb ik weinig nieuws deze week. De bloei vordert mooi en op de roestplekjes na verloopt alles voorspoedig. De trichomen beginnen langzaam ook te komen, net als de geur die ik als kruidig zou willen beschrijven. Ik ben benieuwd naar de toppen en de geur volgende week, jij ook?

Lentekriebels en buitenwiet test

Ter afsluiting van mijn kweekverslag, neem ik je deze week ook even mee naar buiten want daar staan mijn Azalea bonsai boompjes (althans dat probeer ik ervan te maken) ook prachtig te bloeien. Ik begin dan ook al de nodige lentekriebels te krijgen, en heb besloten dat ik mijn binnenkweek deze zomer verruil voor de buitenkweek.

Ik las met andere woorden een zomerstop in na de oogst van Purple Berry Muffinz, en ga dan buiten verder. Net als vorig jaar zal ik namelijk weer meedoen met de CNNBS en SeedStockers buitenwiet test, en buiten dus 3 autoflowers en 3 buitenwietsoorten kweken. Volgens mij is het deze week ook de laatste week dat je je daarvoor aan kunt melden, en ik raad je aan om dat te doen.

Tot volgende week!

Dokter Groen

(advertentie)