(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Een uitgebreid verhaal – en kweekverslag – over Warlock. Een magische soort die aan het begin van de jaren ’90 per toeval door Magus Genetics werd uitgevonden en tegenwoordig onder de vlag van Serious Seeds gaat. Met prachtige foto’s van de mysterieuze Green Born Identity.

Het is altijd spannend wanneer je een soort die al zo lang op de markt is als Warlock aan een nieuwe kweektest moet onderwerpen. Warlock heeft zichzelf al vele manen geleden bewezen, en met vele manen bedoel ik ongeveer 13 jaar. Want het is zo lang geleden dat Warlock voor het eerst op mijn pad kwam, toen kreeg ik de soort via Magus Genetics, maar zoals jullie wellicht weten heeft Serious Seeds Magus Genetic en dus ook deze bijzondere soort overgenomen.

warlock-fresh_38_copyright-by-gbi-2015 (Custom)

Warlock is een geweldige uniforme soort 

Warlock toen

Bij mijn eerste kennismaking met Warlock liet de soort indrukwekkende krachten zien als een heerlijk aroma, een sensationele geur die ik tot dan toe nergens anders had geroken. Ik heb de soort leren kennen als wiet die je meteen na het openen van je voorraadpot in je gezicht sloeg met een indringende aromatische wietwolk die met lichtsnelheid de kamer vulde. Het was een wietsoort die ik indertijd als anti-discretie-wiet bestempelde.

Er gingen indertijd geruchten over de soort dat agenten uit Illinois in beslag genomen Warlock wiet op wel 29% THC hadden gemeten. Maar Gerrit, de kweker van Magus en de maker van de soort nam afstand van het gerucht en noemde het gerucht een dubieuze creatie van een legende door iemand. En daarin had hij gelijk want zulke hoge THC percentages zijn onder controleerbare omstandigheden nog niet eerder gevonden. Maar dat neemt niet weg dat Warlock zeker wel een zeer potente strain is.

Warlock is aan het begin van de jaren ’90 ontstaan toen Gerrit wat zaden uit een zakje Skunk en een zakje Afghani van de coffeeshop besloot te zaaien

Warlock is aan het begin van de jaren ’90 ontstaan toen Gerrit wat zaden uit een zakje Skunk en een zakje Afghani van de coffeeshop besloot te zaaien. Hij vond de planten die eruit kwamen erg fijn en kruiste de Skunk met een van zijn mannelijke Skunk/Afghani planten. En zo ontstond de fundering voor Warlock toen de planten per toeval juweeltjes bleken te zijn. Gerrit’s Warlock werd in de tijd exclusief door coffeeshop Bluebird verkocht waardoor de breeder de soort steeds verder kon ontwikkelen. In 1997 kaapte de strain haar volgende succes in de vorm van de derde prijs in de categorie biologische wiet, op de wereldberoemde High Times Cannabis Cup. In het jaar daarop kwam de soort ook als zaad op de markt waar ze een voorname positie veroverde.

Genetisch gezien is Warlock een indica dominante plant, maar haar voorkomen en effecten lijken toch meer naar de sativa kant te hangen. Ze heeft een lange strekperiode in de bloeifase, een hele goede top-blad verhouding en een high die zich veel meer in je hoofd afspeelt dan in je lichaam, een stimulerend sativa-effect.

Warlock staat bekend om haar popcorn buds die bestaan uit vele ongebruikelijk ronde clusters van bloemen. Haar bloeifase van 55 tot 60 dagen is gemiddeld lang, zeker niet te lang als je weet dat je beloond wordt met een zeer goede oogst van 4 tot 500 gram per vierkante meter. Ze verspreid al vroeg in de bloeifase een heerlijk geur in je kweekruimte en heeft ook vaak een fruitige ondertoon. Als je geluk hebt kom je oog in oog met een zeldzaam fenotype dat naar frambozen ruikt. De soort is ook populair onder medische gebruikers vanwege haar positieve invloed op het humeur welke uitstekend zijn voor ADHD patienten en mensen die te kampen hebben met neerslachtigheid.

warlock-fresh_37-2_copyright-by-gbi-2015 (Custom)

Sinds die eerste kennismaking 13 jaar geleden is de cannabiswereld drastisch veranderd. Er zijn ontzettend veel soorten en zadenbedrijven bijgekomen en maar weinig hebben het cannabistoneel verlaten. Gerrit van Magus Genetics is een van de weinigen die dat wel deden. Hij liet zijn nalatenschap achter voor Serious Seeds. Inclusief zijn vlaggenschip Warlock. Toevallig scoorde Warlock in dat jaar (2011) wederom een cannabis cup en bewees daarmee dat ze zich nog steeds kon meten met de beste wietsoorten ter wereld. In 2015 deed ze dit nog eens dunnetjes over door een derde prijs op de Dab-A-Doo in Barcelona te winnen met een heerlijk fruitige Warlock ice-o-lator hasj.

Kweekverslag ‘The Doc’

Je kunt je voorstellen dat The Doc (testkweker) bijna 20 jaar na het ontstaan van de soort, de zaden met eerbied in de grond stopte voor een nieuwe kweektest. Zoals gewoonlijk zaaide hij 5 gefeminiseerde zaden in jiffy pots (zaden/stekpluggen) waarna alle zaden uitkwamen. De zaailingen werden verpot in 11-literpotten, en de vijf Warlock dames lieten een sterke groei zien met korte internodes. Vier weken na het ontkiemen werden de planten in de bloei gezet door ze in plaats van 18 uur, nog maar 12 uur licht per dag te geven. De planten waren op dat moment bijna allemaal gelijk en ongeveer 35 tot 40 centimeter in hoogte met zo’n 7 tot 8 internodes. Hierdoor kregen de planten een bossig uiterlijk zoals de meeste indica’s hebben.

warlock-fresh_27_copyright-by-gbi-2015 (Custom)

Na twee weken op 12 uur gestaan te hebben liet The Doc weten dat de overgang naar de bloei in een rap tempo verliep. De eerste topjes begonnen te ontstaan, en weer twee weken later waren het al supervette bonken van wiettoppen. In de eerste vier weken van de bloei zat er een aardige strek in de planten, maar die was niet zo sterk als The Doc had verwacht. Al halverwege de bloei konden de toppen als dik en vet bestempeld worden en hadden ze een glinsterende laag trichomen en lieten ze een intense zoete geur los.

Na zes weken waarin de toppen constant bleven aanzwellen waren ze veranderd in prachtige dikkertjes, als een wietsoort uit een prentenboek. Corpulent en zwetend van de THC

Na zes weken waarin de toppen constant bleven aanzwellen waren ze veranderd in prachtige dikkertjes, als een wietsoort uit een prentenboek. Corpulent en zwetend van de THC. Ondertussen werden de eerste bloeihaartjes bruin en het leek erop dat de bloeitijd van 55 tot 60 dagen zou uitkomen. In de laatste twee weken van de bloei gaf The Doc de planten alleen nog een speciale spoeloplossing die de voedingsstoffen in de grond sneller afbreekt. Geen voeding meer dus. Drie van de vijf planten konden na 59 dagen geoogst worden terwijl de andere twee dames nog twee dagen langer in de kweekruimte verbleven. The Doc was verbaasd over de gelijkmatige groei en bloei van de planten, iedere plant had iets van 12 toppen die eruit zagen als dikke balken en ook zo hard waren als balken. De planten waren allemaal tussen de 72 en 82 centimeter in hoogte, een indrukwekkend klein verschil van slechts 7 centimeter. Zeker voor vijf zaadplanten.

The Doc was indrukwekkend verrast over de uitbundig bloeiende toppen, maar nog verbaasder was de geur van twee van de vijf planten. Deze hadden namelijk een duidelijke frambozengeur. The Doc had niet 1, maar twee zeldzame frambozen fenotypes gekweekt! Een opmerkelijk lekkere fruitige geur die hij volgens eigen zeggen nog nooit bij een andere wietsoort is tegengekomen. De andere drie planten roken ook fruitig, maar hadden het citus-aroma zoals Serious Seeds ook in de beschrijving van de soort aankondigt.

Dus de magische Warlock had deze keer ook toverachtige frambozengeur in haar rijkelijke oogst. Het totale gewicht was 485 gram, bijna een ons per plant. De soort had The Doc al in haar macht, maar haar ware identiteit zou ze nog onthullen want The Doc had haar immers nog niet geproefd. Dit gebeurde een paar weken later, toen de toppen droog en wel gecured waren zou de werkelijke magie pas beginnen. Helaas was het bijzondere frambozenaroma in de gedroogde toppen nu niet meer zo duidelijk terug te herkennen, waardoor dat meer iets associatiefs was geworden.

Toch had de wiet nog steeds een geweldige zoete en fruitige geur, en niet alleen de ‘frambozentoppen’ maar de hele oogst. The Doc vulde zijn Volcano verdamper met de wiet en de zoet smakende ballon vulde hem met een zwevend gevoel zoals alleen sativa’s dat normaliter doen. The Doc bevond zich in een magische Warlock wereld waar hij een lange tijd verbleef in een uitzonderlijke positieve – en toch ook zeer stonede – staat. Hij concludeerde dat Warlock alle wensen van een cannabisliefhebber vervult en sinds haar eerste cannabis cup is teruggekomen met een geweldige comeback. Hij noemt de wiet een frisse unieke strain uit de jaren ’90 die vandaag de dag nog steeds heerst. Dikke opbrengsten na een nette bloeitijd, een fantastisch aroma en een heerlijke high: wat wil je nog meer?

[Tekst & Fotos: Green Born Identity – G.B.I. Vertaling: RollingStoned]
(advertenties)