(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In Noord-Amerika is het helder welke cannabisproducten de voorkeur hebben bij consumenten die op de legale markt kopen: toppen (dried flower) en edibles (eten & drinken). Maar de uitwerking van beide consumptiemethoden is niet helemaal hetzelfde, zoals we leren in deze animatievideo.

Steeds populairder: cannabis knagen en drinken

Ook in Nederland zie je tegenwoordig steeds meer variatie in het edibles aanbod. De tijd dat er alleen een plakje spacecake te krijgen was in coffeeshops is voorbij. En op legale cannabismarkten, zoals die in Canada en de VS, zijn eet- en drinkbare THC en/of CBD-producten een ware hit.

Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een snoep/snack/eet-variant van iets lekkers met nóg iets extra lekkers erin. En ook op het gebied van frisdranken, koffie en zelfs bier en wijn met geestverruimende eigenschappen is het daarginds een groot feest.

Longen vs maag

Dat gezegd hebbende, wat zijn eigenlijk de essentiële verschillen tussen deze twee productcategorieën? De makers van het steengoeie YouTube-kanaal The Infographics – bijna 14 miljoen abonnees – bogen zich over dit vraagstuk.

In een fraaie animatievideo van 22 minuten – leer je alles over de verschillen tussen een joint met wiet roken en een cannabis edible knabbelen – wat gebeurt er in die gevallen met je lichaam?

(advertentie)