(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ook in de provincie Flevoland zijn ze dolblij dat de wietproef eindelijk – op 17 juni 2024 – begint. Met name Bart Vollenberg, die wij kennen als eigenaar van coffeeshops in Almere en omdat ie vaak in de media pleit voor de goede zaak. Tegenwoordig is Bart echter ook legaal wietteler in het kader van het Experiment gesloten coffeeshopketen ofwel de wietproef. Omroep Flevoland mocht binnenkijken bij Aardachtig, zoals de wietkwekerij is gedoopt. En wij kijken lekker mee!

Al zij hele leven combineert Bart Vollenberg het runnen van coffeeshops met het activisme, en dan vooral de legalisering van de achterdeur van coffeeshops. Nu kan hij zijn droom zelf waarmaken met Aardachtig, 1 van de 10 ingelote telers voor het wietexperiment dat dus op 17 juni in alle 10 deelnemende steden van start gaat. Nu kun je al in Breda en Tilburg terecht, o.a. ook voor wietjes van Bart.

So far so good met wiet kweken voor het experiment

In een interview bij het filmpje dat we zo laten zien, toont Bart zich vooralsnog tevreden over de samenwerking met de autoriteiten – iets wat voor een coffeeshopjongen pur sang lastig voor te stellen is. Vollenberg noemt de samenwerking met de overheid prettig. “Als er dingen echt onwerkbaar, zijn, zoeken we samen naar een oplossing”, zegt de cannabisondernemer met de twee zakelijke petten op echter.

 

Bart is zo enthousiast over het kweken en straks verkopen van legale strains in de/zijn shops dat de deur ook uitgebreid open ging voor de Britse omroep BBC. Daarna kreeg Bart direct een waarschuwende tik op zijn groene vingers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, omdat hij “te wervend over wiet gepraat had”.

Cannabisman in hart en nieren Bart Vollenberg

Ook waren er zakjes wiet in beeld, terwijl dat eigenlijk niet mocht. Toppen van de cannabisplant waren volgens de NVWA ook te expliciet te zien geweest. Dat mag ook niet meer. “Volgens de autoriteit krijgen mensen dan zin in een joint”, zegt Bart tegen de regionale omroep. Haha, dat is dus alsof je een slager bestraft die zijn biefstukjes aanprijst… Desalniettemin heeft Bart weinig andere keus dan die zeiksnorren van de NVWA te gehoorzamen.

Voorheen illegaal bezig, nu legale wiettelers

Ook burgemeesters en politiemensen zijn al bij Aardachtig op werkbezoek geweest. Benieuwd wat die wouten ervan vonden dat er nu ineens legale wietkwekers werken die voorheen illegaal bezig waren en dus een doelwit van diezelfde speurneuzen.

“Dat was extra mooi, omdat hier inmiddels ook mensen werken die eerder in de illegale teelt zat”, aldus Bart.

Voor hem is het aantrekken van wiettelers uit het zwarte circuit – die hij wellicht toch al redelijk goed kent vanuit zijn andere fun ctie als coffeeshopbaas nietwaar? – trouwens volkomen normaal en terecht. “Om een goede kwaliteit planten te krijgen en daar het juiste mee te doen voor een goede productie, is best ingewikkeld. Daar heb je kenners voor nodig.”

Laten we nu maar snel eens binnen kijken bij legale cannabisproducent Aardachtig!

[openingsfoto en portret Bart: LinkedIn]
(advertentie)