(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Precies 12 weken stonden de drie serieuze wietsoorten bij Claude Pouche op zolder. Sinds afgelopen woensdag staan ze daar echter niet meer maar hangen ze er te drogen. Dit is dan ook het laatste verslag van de ronde, dus geniet nog één keer met volle teugen van Seriosa, Warlock en Serious Kush. 

Hey hey, hier zijn we wederom en wel met het laatste verslag van de Serious Seeds kweekronde. Als ik dit schrijf is het zaterdagochtend. Het is een mooi weertje buiten met lekker veel zon al. Toch zit ik nog binnen met een lekkere joint met hash en een glas bruiswater. Op de achtergrond klinkt een tribute set aan 3 Steps Ahead van Dr. Peacock, en daar gaan we weer 😁

Gezelschap in trim jail

En over muziek gesproken; aan alle mooie liedjes komt helaas een einde. En zo dus ook aan de drie serieuze wietsoorten op zolder. Woensdag zijn ze onder het mes gegaan en heb ik dus weer in trim jail gezeten 🙈🙄 Ik  had deze keer het geluk om een helper te hebben. Dat is iemand die zelf ook de draad van het kweken weer wil oppakken, en me dus wel wilde helpen. En daar zeg ik zeker geen nee tegen 🙈🤣 dus na een paar uurtjes waren we al mooi rond en klaar.

Zelf vind ik het knippen het minst leuke aan heel het kweekgebeuren. Het is vooral heel erg plakkerig werk waarbij veel geur vrijkomt die je eigenlijk niet wil verspreiden. Het kan mensen die het ruiken onnodig wijs maken, en ik ben dan ook het meest paranoïde tijdens het knippen 🙈 Maar ik heb gelukkig wel een tip voor de mensen die een beetje met dezelfde angsten zitten tijdens het oogsten.

Seriosa Seriosa Seriosa Seriosa Seriosa

Kniptip tegen geuroverlast

Ik heb op zolder twee tenten met elk een afzuiging erin, dus wat doe ik? Ik maak één van die tenten leeg en in de andere tent leg ik alle afgesneden stammen per soort klaar. Met de afzuiging goed aan ga ik in de lege tent zitten, met een hoopje takken. Daar knip ik ze en dan hang ik ze terug in de andere tent. Door in een tent te werken met de afzuiging aan, heb je minimum kans op geuroverlast omdat de meeste lucht nog steeds via het koolstoffilter gaat 😉

Na een paar uur hingen alle takken mooi omgekeerd aan touwen in een donkere tent. Ik zal ze hier een weekje laten hangen bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60% en 15 à 16 graden Celsius. Daarna knip ik de buds los van de takken, en leg ik ze nog een weekje op droognetten in de donkere tent. Als ze dan allemaal droog genoeg zijn knip ik netjes alle suikerblaadjes eraf en laat ik ze curen in potten en curezakken.

Bedankt

Dan nog een klein woordje van dank aan CNNBS voor het publiceren van mijn verhalen en natuurlijk aan Serious Seeds voor de mooie genetica 😊🙏 En tot slot natuurlijk ook aan jou lieve lezer, omdat je wekelijks van de partij bent om alles te volgen aan de andere kant van het schermpje 😁

Eigenlijk is het bijna beschamend dat ik deze zaadbank nooit eerder heb gezet 🙈 Het is echt een aanrader voor iedereen. Zowel voor de beginnende kweker als de iets meer kieskeurige en ervaren kweker heeft Serious zeker iets waar je blij van wordt 😊

De hoofdreden waarom ik nog zeker eens een rondje oldskool strains van Serious Seeds ga zetten is dus omdat zij echt nog de oldskool strains hebben. En die zijn dus net zoals je ze herinnert van vroeger in de shop, en dat kunnen er maar weinig zeggen 😊 Een dikke yes dus van mij voor Serious Seeds en de strains die ik heb mogen zetten 😁 stuk voor stuk zijn het aanraders 😁 Je zal mij in de toekomst dus zeker nog eens een soort van Serious Seeds zien kweken. Misschien ergens in november 😜 maar daar kan ik nog niet veel over vertellen 😊🤫🤫

Warlock Warlock Warlock

Korte pauze

En nu alles aan het drogen is en er de komende weken dus weinig valt te vertellen of schrijven, maak ik van de gelegenheid gebruik om er een paar weken even tussenuit te knijpen. Ondertussen zal ik alles voor de allerlaatste superkorte binnenkweek voor te bereiden. Buiten kan ik alles dan ook in gereedheid brengen voor het buiten seizoen 😁

Als alles goed gaat zal het volgende verslag op 15 april zijn met de oldskool Power Plants vs. 3 newskool strains van Zamnesia. Die zullen dan bijna al in bloei gaan voor een kortere ronde. Dit om de hitte op zolder wat voor te zijn, en om me daarna voluit op het buitenseizoen te kunnen storten 😁

Ik heb er veel zin in om weer buiten aan de slag te gaan, en ik heb ook weer de eer om mee te doen met de buitenwiet test van CNNBS 😊 waarvoor uiteraard veel dank 😊🙏 Ook kan het zijn dat ik het menu nog een beetje omgooi qua buitensoorten maar de Supafreak, de Serious 7 en de Hollands Hope zullen er zeker nog bij zitten 😊😉 maar das voor later…

Serious Kush Serious Kush Serious Kush

Verder kun je in de week van de 15 april ook nog een nabeschouwing over de Serious Seeds ronde verwachten, zoals ik altijd doe 😊

Zó, dit was het dan. Hopelijk hebben jullie evenveel van deze Serious Seeds ronde genoten als ikzelf. Nu nog de laatste plaatjes van de dames, en de allerlaatste bewegende beelden van de planten bij leven. Dan zien we elkaar binnen een paar weken voor een korte allerlaatste binnenkweekronde voor de zomer 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)