(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Je verwacht het niet maar bij Claude Pouche is het buitenwietseizoen van 2024 al begonnen. Hij heeft al verschillende zaden laten ontkiemen, en die staan as we speak voor te groeien. In dit tweede buitenwietverslag stelt Claude je aan zijn belangrijkste buitenplanten voor. En geloof ons, daar zit ook dit jaar weer een echte freak bij…

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe kweekupdate. Niet over de serieuze wietsoorten op zolder dit keer maar over mijn buitenwiet. Althans, dit verslag gaat nu nog over de voorbereidende fase van mijn buitenwietseizoen, maar het zal vast niet lang meer duren voor de eerste dametjes voor het eerst even naar buiten mogen.

De meeste planten uit het eerste verslag staan nu ongeveer een kleine maand te groeien. Er zitten al een paar mooie exemplaren tussen 😁 De meeste zaadjes zijn uitgekomen, op een paar na. Ook zijn de laatste zaadjes die ik graag nog had gezet deze zomer, een paar weken geleden binnengekomen. Deze zijn ondertussen ook al voorgekiemd en uitgekomen. Deze zijn natuurlijk iets kleiner dan de dames die er al een tijdje stonden 😁

Serious 7 is de verbeterde buitenwietsoort van Serious 6.

Wat groeit er allemaal?

Laat ik eerst eens doornemen welke soorten ik allemaal heb ontkiemd, en over welke wietsoorten ik deze zomer wat meer ga vertellen 😁 Natuurlijk zullen de andere strains ook wel eens met een foto of een update verschijnen. Maar om het wat overzichtelijker te houden gaat het de komende tijd vooral over de volgende vijf dames 😁

Ik krijg er al helemaal zin in. Waar is die zon? En is het nog geen ijsheiligen? 🙈🤣🤣🤣
Maar goed, wat hebben we nu allemaal al staan? 😊 Nou Black Orchid, Zamni Special, Afghani (landrace), Purple Punch en Monster Bud Kush van Zamnesia Seeds. Verder hebben we Serious 7 van Serious Seeds, Hollands Hope van Dutch Passion, BlackBerry Gum van SeedStockers, Supafreak van Humboldt Seeds en Mendocino Skunk van Paradise seeds (Chongs Choice).

Misschien zet ik ook een stekje van de Serious Kush buiten maar dat weet ik nog niet zeker 🙈 Zoals je namelijk ziet is het al een serieus lijstje in vergelijking met vorig jaar. Toen had ik alleen de Frisian Duck en de planten van de CNNBS Buitenwiet Test. Ik heb dan ook besloten om de planten een beetje te spreiden.

De eerste wietblaadjes van Supafreak zijn meteen al freaky!

Supafreak & Serious 7

Een deel van de buitenplanten komen in een nieuwe serre, en onder meer de planten waar ik het meeste over zal schrijven. Dat zijn de Supafreak van Humboldt Seed Company, omdat ik weer een beetje undercover wil gaan. Net als vorig jaar dus, maar wel met een andere soort. De Supafreak heeft dan ook heel rare bladeren en doet me eerder denken aan varens dan wiet 😁

Ik ben zelf ook heel benieuwd naar de Supafreak. Ze hebben een wat moeilijke start gehad maar van de drie zijn er toch twee hele mooie plantjes doorgekomen. Ik kijk erg uit naar deze twee 😍😍😍

Serious 7 komt ook in de nieuwe serre. Eigenlijk gingen we voor de Serious 6, maar de vriendelijke mensen van Serious Seeds vroegen of ik de Serious 7 eventueel ook zag zitten. Serious 7 is de verbeterde variant van de Serious 6, dus waarom niet? Tegen verbetering zeggen we nooit nee. En nu ik binnen ook al met Serious Seeds bezig ben komt het natuurlijk helemaal goed uit 😁

Afghan is al wat groter (en ouder)…

Afghan en Hollands Hope

Afghan van Zamnesia heb ik vooral gekozen voor de korte bloeiperiode van 7 a 8 weken maximaal en omdat we toch altijd rekening moeten houden met onze weersomstandigheden in de lage landen heb ik voor deze zomer ook gekeken voor soorten die vlug uitgebloeid zijn 😁

Hollandse hoop van Dutch Passion staat er om een paar redenen bij. Misschien ligt het voor de hand maar ik heb de televisieserie pas geleden ontdekt. Inmiddels heb ik er al twee seizoenen van gezien 🙈🤣 Natuurlijk kende ik de naam van de wietsoort wel, en ik meen vroeger ook wel een Hollands Hope wietje gekocht te hebben, maar het is lang geleden. Hoe dan ook; de Hollands Hope is net als Frisian Duck in, en voor ons klimaat gemaakt en daarom staat ze erbij in 2024.

Afstammeling Double Bubble was vorig jaar zo lekker dat BlackBerry Gum ook een plekje in de tuin van Claude krijgt.

BlackBerry Gum en Auto Frisian Duck

BlackBerry gum van SeedStockers dan. Deze staat in 2024 op het buitenkweekmenu dankzij de Double Bubble van de Buitenwiet Test van vorig jaar. Ja ja, ik heb al veel soorten gezien en gezet ben in het bezit van stoner brains 🤣 Hoe dan ook; Double Bubble was superlekker, en een kruising van iets met BlackBerry Gum. Dus als deze ook maar half zo lekker is dan is het al meer dan goed genoeg 😁

Zoals je ook leest heb ik deze zomer geen Frisian Duck zoals ik me had voorgenomen. Dit is omdat ik daar nog steeds een mooi hoopje van heb liggen en geen depot ga beginnen 😁 Maar ook omdat ik ergens in mei een autoflower ronde wil starten waar de autoflower variant van Frisian Duck bij zal zijn.

Auto Frisian Duck heeft hetzelfde bladpatroon, dus je hoeft de Frisian Duck niet helemaal te missen dit jaar. Daarnaast hebben we natuurlijk de Supafreak met haar vreemde blaadjes dus dat wordt de rare eend van deze zomer. Je ziet aan de foto’s dat de Supafreak nu al van die gehavende bladeren heeft 😍😍😍😍😍 I love it!

Zo, dit was het weer voor deze keer. Begin april ben ik er weer en dan is het nog een dikke anderhalve maand en dan gaan we knallen deze zomer 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)