(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De kweekverslagen van Claude Pouche worden steeds leuker én mooier. En dat is dus niet alleen omdat de drie serieuze wietsoorten op zijn zolder nu in de tweede helft van hun bloeifase staan. Claude heeft zijn beste camera namelijk ook eens afgestoft deze week, en dat levert extra mooie plaatjes bij zijn praatjes!

Hallo allemaal, hier ben ik weer met een verslag op locatie 😁 Als ik dit schrijf is het zondagochtend 25 februari, en de laatste dag van de vijfde week van de zichtbare bloeifase 😁 Ik heb natuurlijk weer een lekkere joint, en deze keer is die gevuld met de Hawaiian Snow van Green House Seeds. Naast me staat natuurlijk ook een smakelijke kop koffie, en daar gaan we weer.

Seriosa

De dames zijn nu over de helft van hun bloeiperiode, dus wordt het stilaan aftellen naar de laatste 3, 4 weken. Ik wil de planten ongeveer na 9 bloeiweken oogsten, zodat ik de zaden voor mijn laatste kweek voor de zomer over een paar weken kan ontkiemen. In mijn volgende verslag zal ik wat meer over die plannen vertellen.

Nu verder met de Seriosa dames. Die zijn voor het grootste deel al redelijk ver ontwikkeld. Soms twijfel ik nog of er alsnog geen herma tussen staat, en dat deze dames daarom misschien iets vlugger klaar zijn. Maar ik kan gelukkig niks van een herma vinden 🙈 En dus ga ik er voor de volle 85% vanuit dat er geen hermafrodieten zijn, maar aan de strain zelf gewoon lekker snel is!

Ook ontstaan er nu wat paarse tinten in de bladeren. Deze herfstkleuren door het naderen van het einde zijn erg mooi om te zien 😊

Warlock

Dan de Warlock‘s. Die hadden deze week een klein probleempje met de spindels (druppelaars, red.). Nadat ik ze namelijk had gedefolieerd (ontbladerd, red.) had ik de spindel bij twee dames niet goed of zelf helemaal niet terug in de pot gestoken. Hierdoor kregen ze vanaf dat moment dan ook geen water meer.

Pas toen ik de Seriosa planten wat extra water en voeding wilde geven met de tuinslang, zag ik de onderste blaadjes van de Warlock’s slap hangen. Bij nadere inspectie bleken de spindels slecht / niet in de potten zaten. Aan de bovenste bladeren was er amper iets van te zien, en het zijn dus ook wel heel stevige planten die tegen een stootje of een foutje kunnen, naar mijn mening 😁

Afgezien van de korte droogte bloeien de Warlocks verder mooi volgens schema. Overal groeien mooie topjes, en sommige lange toppen beginnen al lekker dicht te groeien 😁

Automatisch bewateren voor eigen teelt?

Over de spindels gesproken; ik weet eigenlijk nog niet zeker of ik daar in de toekomst nog verder mee ga werken. Het automatisch bewateren is heel gemakkelijk en zo, en levert me ook veel tijdsbesparing op …MAAR… Ik kan daardoor ook geen deftige wekelijkse hermie-check doen, en defolieren is een ramp met de nodige fouten en schade erbij.

Ook haal ik soms graag een plant uit de tent om van dichtbij te bekijken, en te checken op ziektes of insecten plagen en zo. En als je bijvoorbeeld een paar dames hebt die wat kleiner zijn en minder behoefte aan water hebben, dan zorgen de spindels ook voor problemen. De kleintjes krijgen dan alsnog evenveel water als de grotere dames, waardoor ze nóg trager gaan groeien. Dit is denk ik ook een beetje gebeurd met de Serious Kush planten.

Dus ja, ik weet niet zeker of ik nog doorga met het bewateringssysteem. Het is gemakkelijk als je een tent vol wil zetten en er amper kan of naar wil omkijken. Waarschijnlijk zullen zulke kwekers het ook niet allemaal zelf consumeren, en dat is ook iets wat ik afraad. Er komt alleen maar ellende en gedoe van. Gewoon lekkere soortjes voor jezelf kweken dus!

Dat is veel leuker en beter 😁😘 en ook gewoon goedkoper. En dan weet je tenminste ook wat je rookt. Ik zag deze week hier op CNNBS een artikel over vervuilde Runtz, en daar hoef je niet bang voor te zijn als je voor je eigen gebruik kweekt 😊 In mijn geval geef ik mijn dametjes dan ook alle liefde en aandacht die ze nodig hebben, omdat ik het allemaal zelf oprook voor medicinale doeleinden.

Zoals je weet gebruik ik mijn wiet om in te kunnen slapen en voor de kalmerende werking. En natuurlijk ook recreatief in het weekend eens na een lekker etentje of bij een goede film 😁 Maar zeker niet voor verkoop of dergelijke; alles is voor eigen gebruik.

Zó, heb ik dat ook weer even kunnen vermelden, het was al even geleden namelijk 🙈🤣

Serious Kush & stekken

Dan de Serious Kush planten. Dat zijn kleine maar dikke boompjes geworden met elk een grote witte hoofdtop 😁 De Serious Kush die ik weer in de groeitent zette om te reveggen staat ook heel mooi. Deze heeft overal nieuwe vertakkingen waarvan ik een paar stekken gemaakt heb 😊

Voor de stekken heb ik enkele onderste takken verwijderd en met Clonex stekkengel in een potje gestoken, en in een minikasje gedaan. En ja, een paar weken later zijn er vier geworteld en kan ik in mei ergens een metertje met vijf Serious Kush dames vullen. Deze keer zal ik er voluit voor gaan, want dat verdienen ze echt wel 😁

Bulldog Cookies

Tot slot zal ik ook weer even de Bulldog Cookies vermelden. Die staan er ook heel gezond en groen bij en zijn besprenkeld met glinsterende trichomen! Ze zijn wel iets kleiner dan ik gedacht had maar hebben ook maar iets meer dan twee weken groei gehad. Ze gaan echt op de automatische piloot 😊 en vragen amper iets van onderhoud.

Ook ondervind ik weinig problemen met de nieuwe Organic Nutrients van Mills. De dametjes lijken er wel van te genieten 😁

Nou, ik zie (doordat ik maar over die spindels bleef doorlullen) dat ik alweer een flink stuk heb geschreven, dus bewaren we de beschrijving van de Seriosa dames maar voor de volgende keer. Geniet deze keer extra van de plaatjes want ze zijn deze keer iets scherper (hoop ik 🙈🤣🤣) omdat ik mijn camera weer eens uit het stof heb gehaald. Tot de volgende!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)