(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als interpeners ontdekken de Terp Inspectors meestal fantastische wietsoorten. Maar soms stuiten ze helaas ook op een spreekwoordelijke rotte appel. Het overkwam de professionele wietrokers deze keer toen ze een op het eerste gezicht heerlijke Runtz kochten, voor de review van vandaag. Lees dus snel wat ze daarin aantroffen, en waarom ze dit niet onder stoelen of banken wilden schuiven.

Helaas kan het niet altijd goed gaan als je eerlijke cannabisreviews schrijft. Deze keer hebben we dan ook een miskoop gedaan. Na een uitvoerige inspectie van onze laatst gekochte wiet voor deze review, moeten we helaas concluderen dat die niet goed is. Wat is er precies aan de hand?

Runtz

Onlangs schaften we een op het eerste gezicht mooie top aan, een Runtz. De wiet rook heerlijk en deed ons meteen aan een echte Runtz denken. De top zag er ook heel mooi uit en was overladen met witte trichomen en een natuurlijke structuur, die je vaak ziet bij Nederlandse/Europese cannabis.

We zagen met het blote oog al heel veel intacte trichomen aan de buitenkant. Dat is meestal een goed teken en laat ook zien dat er voorzichtig met de wiet is omgegaan. De geur was een vrij sterke zoete en zure geur, wat al snel doet denken aan een fruitige soort als Gelato. Dit klopt ook aardig, omdat de originele Runtz een kruising tussen Skittlez en Gelato is.

Na het kopen van de top hebben we met een degelijke camera wat foto’s gemaakt waarop je goed kunt inzoomen. Helaas kwam er toen meteen al iets naar boven wat we niet graag zien!

Spint of schimmel

Het zag er namelijk naar uit dat er een wit gekleurd web in de top zat. Dit is iets dat meteen aan spint of wellicht toprot doet denken. We vonden het natuurlijk zeer jammer, want we keken er erg naar uit om deze wiet te gaan consumeren. Na kort overleg besloten we al snel om dit niet te doen, en contact op te nemen met de verkoper. Gelukkig was die zeer begripvol en werden we meteen uitgenodigd om de Runtz te komen inruilen voor iets anders.

Kwaliteitscontrole in Nederland

Eigenlijk vinden we dat de verkoper verantwoordelijk is voor de kwaliteit van zijn of haar cannabis, maar dat is in de huidige markt helaas een lastige klus. In andere markten wordt er doorgaans een kwaliteitscontrole uitgevoerd voordat het product bij de verkoper te vinden is. Ook dat gaat weleens mis maar dan roept bijvoorbeeld de supermarkt, de producten die niet aan de kwaliteit voldoen weer terug.

Aangezien cannabis zich echter nog in de zwarte markt bevindt, zijn er in Nederland in ieder geval geen instanties die algemene kwaliteitscontroles uitvoeren. We hopen dan ook dat deze situatie snel verandert na het legale wiet-experiment, en dat je dan bijna nooit meer een vervuilde top cannabis tegenkomt in Nederland.

Waar we ons het meeste zorgen over maken, is dat de vervuiling lastig te ontdekken was. Met het blote oog was deze namelijk niet te zien! We hebben foto’s gemaakt waar we goed op kunnen inzoomen, en alleen zo hebben we de vervuiling ontdekt. Later hebben we de wiet met een microscoop nog eens goed geïnspecteerd, en zo konden we de vervuiling van dichtbij bestuderen. Dit zijn acties die de gemiddelde cannabis consument niet uit zal voeren. Die zou de vervuilde cannabis gewoon oproken of -vapen, met gevaar voor eigen gezondheid!

Zero points

Voor smaak en effect scoort deze strain dan ook een 0, het is voor het eerst dat we dit cijfer moeten geven voor een wiettop. Deze cannabis hebben we dan ook niet geconsumeerd.

Het is jammer dat dit gebeurd is, maar het is helaas de realiteit waar we ons als Nederlandse cannabis consumenten in bevinden. Er is geen verplichte kwaliteitscontrole op het product of bij de coffeeshops zelf. Gelukkig zijn er veel mensen die geven om hun producten, en die zullen er ook alles aan doen een mooi schoon product aan te bieden. Maar in de huidige situatie blijft dat moeilijk, en blijft er daardoor helaas ook rotzooi in omloop. Hier is maar één echte oplossing voor, en dat is legaliseren!

(advertentie)