(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zal je niet ontgaan zijn dat Mike Tyson een eigen coffeeshop in Amsterdam heeft. Twee weken geleden was hij daar zelfs persoonlijk aanwezig maar de Terp Inspectors kozen liever een rustig momentje om de wiet van de bokslegende te proeven. Kortom: maak je op voor Apple Fritter van Tyson 2.0. 

We zijn voor de review van deze keer wederom in Amsterdam, en wel om de nieuwe Tyson 2.0 coffeeshop te bezoeken. Deze coffeeshop heeft de laatste tijd veel media-aandacht gekregen, aangezien de boksheld zijn coffeeshop in levenden lijve kwam bezoeken. We zijn zelf niet bij dit evenement aanwezig geweest, maar hebben nu een rustiger moment uitgekozen om eens te kijken of Mike ook voor goede wiet heeft gezorgd.

Hollandse Apple Fritter

We bekijken een aantal soorten en het valt ons direct op dat de toppen er prachtig uitzien. Grote buds, netjes geknipt en geen kleine popcorn-buds in de bak. Dit zien we maar zelden in coffeeshops. We bekijken en ruiken drie verschillende soorten; alle drie zien ze er geweldig uit maar één springt er qua geur bovenuit: de Apple Fritter.

Voor een redelijke prijs kopen we hier een paar gram van om te proeven. Deze Apple Fritter valt hier namelijk onder de categorie ‘Dutch Weed’. De categorie ‘Cali Weed ‘vinden we de €30,- per gram meestal niet waard. Een goede Cali soort maar dan gekweekt in Nederland, is in de meeste gevallen beter dan een geïmporteerde wiet uit Cali of waar dan ook vandaan.

 

Keiharde toppen

De top wiet ziet er mooi uit, is zeer compact en heel goed geknipt. Er zijn verschillende tinten groen te zien, stukjes paars en fel oranje pistils. Het valt ons op dat zelfs de buitenkant nog bedekt is met intacte trichomen. Deze top is zorgvuldig behandeld, en dat zien we natuurlijk erg graag.

Het lijkt bijna alsof we te weinig gekregen hebben, maar schijn bedriegt. Deze toppen zijn namelijk zo hard als stenen. We breken een top open en deze blijft zelfs aan elkaar plakken van de trichomen, wat natuurlijk zeer veelbelovend is voor onze proefsessie.

Aan de binnenkant van de opengebroken top, zien we nog veel meer intacte trichomen, en zelfs met het blote oog. Met een microscoop en een goede close-up foto wordt dit nóg duidelijker. We zien dat veel van de trichomen al amber gekleurd zijn. Ook zijn er veel troebele trichomen en hier en daar nog een heldere aanwezig. We verwachten een hoge potentie van deze soort.

Sour Apple x Animal Cookies

Het aroma van de bud is intens, complex en behoorlijk uniek, maar dat is dan ook direct de reden dat we deze wiet gekozen hebben voor de review. We ruiken een lekkere zure geur; het doet ons een beetje denken aan een onrijpe appel, fris, zuur en erg fruitig. Een fruitig aroma gaat bij cannabis vaak richting de tropische of lemon kant maar dat is bij deze bud toch helemaal anders.

Apple Fritter is een kruising tussen Sour Apple en Animal Cookies. En van deze ouders lijkt deze wiet wat ons betreft nog het meeste op de Sour Apple. De buds ruiken vers maar zijn zeker wel goed gecured, de perfecte middenweg. Geen muffe geur of gras/hooi-geur te bekennen.

En de smaak?

Tijdens het vapen merken we direct dat de smaak goed overeenkomt met de geur. Helaas proeven we de smaak wel wat minder sterk dan dat we hem ruiken, en blijft de smaak ook minder lang hangen.

Op de achtergrond proeven we licht een zure appelsmaak. Erg lekker maar helaas komt het niet overeen met de intensiteit van de geur. De smaak is wel lekker maar we hadden er net wat meer van verwacht. Helaas komt het soms voor dat je een mooie top wiet hebt die erg lekker ruikt maar waarvan de smaak dan toch wat tegenvalt.

Hierna hebben we een mooie joint gedraaid en deze samen opgerookt. Ook bij het roken was de smaak jammer genoeg niet zo sterk als de geur van deze wiet.

Tijdens het roken merkten we halverwege de joint op dat het effect wel meeviel. Echter, bijna op het einde van de joint kijken we elkaar weer aan, en geven we lachend toe dat we toch behoorlijk stoned zijn. Wanneer het effect van een joint pas later komt opzetten, wordt dit ook wel een creeper effect genoemd. Het is voornamelijk een indica gevoel, een erg ontspannen body stone, en onze gedachten gaan ook een stuk langzamer. Heerlijk om mee te relaxen na een lange dag.

Apple Fritter rapport

  • Uiterlijk: mooie compacte toppen. Rapportcijfer: 9
  • Geur: unieke intense zure appelgeur. Rapportcijfer: 8,5
  • Smaak: lekker maar beneden onze verwachting. Rapportcijfer: 6,5
  • Effect: relax stoned, creeper effect. Rapportcijfer: 7,5
(advertentie)