(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Terp Inspectors vind je heus niet alleen maar in coffeeshops. Je kon ze bijvoorbeeld ook op ons eigen CNNBS oogstfeest aantreffen. Daar spraken ze onder meer met Gweedo en AtticCanna, die net een mooie nieuwe wietsoort genaamd Fazz, klaar hadden. Het was de perfecte gelegenheid voor een nieuwe review. Fazz dus mensen; een kruising tussen Sour Rainbow en Tha Melon.

Afgelopen 10 november waren we te gast op het CNNBS oogstfeest en buitenwietcup. Het feest werd in samenwerking met SeedStockers georganiseerd. We hebben er veel enthousiaste kwekers van allerlei ervaringsniveaus gesproken, die allemaal graag hun zelf gekweekte wiet wilden laten zien.

Het oogstfeest is een klein maar gezellig evenement waar de kwekers en gasten lekker blowen, lachen en waardevolle kweekinformatie uitwisselen. Aan de buitenwietcup kon je alleen met buitenwiet meedoen, maar dat hield de kwekers niet tegen om ook hun binnenwiet mee te nemen en trots te laten zien.

Een van de mooie binnenwietjes die we te zien kregen was Fazz, een kruising van Sour Rainbow en Tha Melon. De strain werd gekruist door Gweedo (@g_weedo), en gekweekt door AtticCanna (@atticcanna) onder de vlag van hun nieuwe project @cultureherbs. Zowel Gweedo als AtticCanna ken je waarschijnlijk wel. Gweedo deelt zijn buitenwiet kweekverhalen regelmatig op CNNBS en AtticCanna deed de afgelopen twee jaar mee met CNNBS’ buitenwiettest.

Fazz #4

We waren zeer verheugd dat we van deze nieuwe strain een paar topjes mochten meenemen, en besloten om er deze CNNBS review aan te wijden. De topjes die je hier beschreven en gefotografeerd ziet zijn afkomstig van fenotype nummer 4 van de Fazz. Ze zien er vers en gezond uit en het flinke formaat ervan valt direct op. Ook zijn de buds enorm compact en hard qua structuur. Desondanks zijn er ook een paar foxtails aan te wijzen.

We knijpen een beetje in de top. Zo komen er veel geuren vrij maar krijgen we ook een indicatie over het vochtgehalte in de top. De bud veert na het knijpen weer bijna helemaal terug in zijn originele vorm, hierdoor kunnen we zeggen dat de vochtigheid in orde is. Er zitten nog wel veel bladeren aan de wiet, en de kweker vraagt ons dan ook grappend of we het nog een beetje bij willen knippen voor de foto. Hij had wat haast gehad maar wilde zijn nieuwe creatie toch kunnen laten zien.

We bekijken de top met de microscoop en zien veel intacte trichomen aan de buitenkant. Het aantal trichomen is gemiddeld en aan de kleuren van de trichomen te zien is deze plant op het juiste moment of misschien net aan de vroege kant geoogst.

Nog even curen

We maken het potje open en ruiken dat de top nog niet optimaal gecured is. Dit heeft de kweker ons ook laten weten. Hij wilde de top zo graag meenemen naar het CNNBS oogstfeest, dat we dit maar even voor lief moeten nemen. We consumeren de top nog niet direct, dus dat geeft ons de kans om de wiet nog af en toe van verse lucht te voorzien, en het rijpingsproces zo door te zetten.

Op dit moment ruiken we een mix van zoet en zuur samen met een lichte gras en hooi geur. Die laatste geuren komen waarschijnlijk door te veel chlorofyl, en zouden door het curen vanzelf weg moeten gaan. Een extra week curen kan daarvoor al veel verschil maken. De gras en hooi geur verdwijnt langzaam en de geur van de bud zelf lijkt steeds intenser te worden.

We ruiken een mix van zoet, zuur en romig. Dit maakt de geur dan ook gelaagd en complex. De romige geur is van zichzelf minder intens dan veel andere geuren en ligt daarom ook meestal op de achtergrond. Tijd om te proeven!

Smaak

Opvallend aan de smaak is dat de Fazz ons sterk doet denken aan een van de ouders. Dit is de Sour Rainbow van OG Naj, een Belgische breeder waarvan we de Sour Rainbow enkele jaren geleden al eens hebben geprobeerd. Erg goed om te zien dat het meteen gelukt is om deze heerlijke smaak te behouden in de nieuwe soort van Gweedo en AtticCanna.

De smaak is een mooie mix van zuur, romig en zoet, die bij het verdampen zeer goed tot zijn recht komt. Na het vapen draaien we een mooie joint voor de ‘rook’ proef. Bij het roken is na één haal al duidelijk dat de smaak zuur de overhand heeft, en dat romig en zoet meer naar de achtergrond verdwijnt. Wellicht dat de terpenen die bij deze soort voor de romige en zoete smaak zorgen, bij lage temperaturen al verdampen waardoor het bij het roken moeilijker op te merken is.

Effect & conclusie

Het effect is heerlijk relaxed en leunt sterk richting de indica effecten. We merken zowel mentaal als fysiek dat we lekker ontspannen worden, en het vrolijkt ons een beetje op. Een fijn soortje om in de avond lekker mee te chillen op de bank.

We vinden het erg leuk om op deze manier gepassioneerde kwekers tegen te komen, die dan heel trots hun nieuwste creatie laten zien en door ons laten reviewen. Dankjewel Gweedo en Atticcanna voor deze heerlijke soort, we hopen dat we er nog veel meer mogen proberen!

Ook veel dank aan CNNBS voor het organiseren van het oogstfeest en de buitenwietcup. Het was erg gezellig en leerzaam om de ervaringen van de buitenkwekers van afgelopen jaar aan te horen.

Fazz rapport

  • Uiterlijk: vers en gezond met lichte foxtails. Rapportcijfer: 7
  • Geur: een mooie mix van zuur, romig en zoet. Rapportcijfer: 8,5
  • Smaak: met vapen het beste! Rapportcijfer: 8
  • Effect: heerlijk ontspannen, fysiek & mentaal. Rapportcijfer: 7,5
(advertentie)