(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Terp Inspectors leggen de lat weer hoog, voor een toepasselijke wietsoort deze keer. Namelijk een mooi gekweekte Sour Banana Sherbet; genetica van Crockett Family Farms die gekweekt werd door Urban Growers Collective. Aan het uiterlijk zal het zeker niet liggen, wat jij?

Van onze goede vriend UGC genetics hebben we een mooie zomerse sample gekregen voor een inspectie. Namelijk Sour Banana Sherbet, een strain die gemaakt is door Crockett Family Farms in Californië, Amerika. Het is een zeer smaakvolle wietsoort die er hard inslaat. En perfect voor een zomerse sessie bovendien, want sherbet betekent natuurlijk gewoon een verkoelende sorbet in het Nederlands.

UGC Genetics

Van UGC genetics hebben we door de jaren heen al een groot aantal verschillende soorten wiet voorbij zien komen en mogen proeven. UGC (Urban Growers Collective) is een groep van echte cannabis liefhebbers met vele jaren kweekervaring. Ze zijn altijd op zoek naar de nieuwste soorten die het lekkerst smaken.

We krijgen van UGC ook weleens de vraag om mee te helpen bij een nieuwe pheno-hunt zodat ze meer meningen hebben om te besluiten met welke soort ze verder gaan kruisen. Dit vinden we natuurlijk erg leuk om te doen, en we krijgen op deze manier veel smaken en soorten voor ons neus. Ook leren we zo de fenotypische verschillen per soort kennen. De kenmerken kunnen per soort namelijk erg ver uit elkaar lopen, en voor een breeder is het belangrijk om met de beste soort verder te gaan.

Sour Banana Sherbet (klik op de foto om in te zoomen).

Erg mooi geknipt

Van UGC genetics kregen we een paar zeer mooie compacte toppen, die lichtgroen van kleur zijn en vol zitten met trichomen. We hebben deze soort al eens eerder van UGC gekregen, maar dat bleek na wat graven in ons geheugen alweer 4 jaar geleden. Dat was tevens de eerste keer dat we deze soort gerookt hebben. Destijds waren de toppen iets compacter dan deze keer; het is nu een iets meer open ‘hybride’ structuur. De toppen zijn erg mooi geknipt, iets dat we wel gewend zijn van UGC.

Onder de microscoop zien we dat de toppen en zelfs de blaadjes vol met trichomen zitten. De meesten zijn wit en troebel van kleur. Sommige zijn helder en een echt overrijpe amberkleurige trichoom is bijna niet te ontdekken.

Geur vertaalt goed door in de smaak

De geuren die we het eerst tegemoetkomen zijn romig, fruitig-zoet en zuur. De geur is verder vrij sterk en redelijk uniek, met veel subtiele geuren op de achtergrond. Al snuffelend komen we tot de conclusie dat de geuren heel goed overeenkomen met de kruising van de soort. De zoete, fruitige en romige geur van de Banana Sherbet en het zure van de Sour Diesel. Alleen de typische gassy/diesel geur van Sour Diesel komt niet echt naar voren in deze sample.

Nadat we de geur van de toppen goed tot ons genomen hebben, nemen we een dry-hit van de joint en verwarmen we de Dynavap alvast voor. Hierbij werd onze gedachte direct bevestigd dat de geur en smaak goed overeenkomen. Bij het vapen komt de zoetheid sterk naar voren, terwijl de romige en fruitige smaak juist wat meer op de achtergrond blijft hangen.

Na een paar keer lekker vapen was het tijd voor een mooie dikke joint. We hebben deze gedraaid met een glazen tip met een Jilter filter erin om de ergste teer eruit te kunnen filteren maar wel de smaak en high nog te behouden. De smaak van de joint is heerlijk! Bij verbranden overheerst de romige zoete smaak van de Sherbet kruising, en zit er op de achtergrond een zuurtje met een lekkere zachte fruitsmaak.

Slaat flink in!

Deze soort staat als een 50%/50% hybride geregistreerd maar naar onze mening is het het indica effect dat flink de overhand heeft. Wat we zelf merken bij de verdeling qua indica en sativa, is dat dit tegenwoordig niet meer echt gaat over hoe de plant eruit ziet of de genetische ouders van de plant, maar meer over het effect van de soort. Het zijn immers de terpenen en flavonoïden die bepalen wat voor effect een soort heeft. En dit heeft niet echt meer iets te maken met het uiterlijk en groeigedrag van de plant.

Het is te merken dat de soort een hoog percentage THC bevat. Het effect is zelfs bij een kleine hoeveelheid en lage temperatuur in de vaporizer al goed en direct te merken. Een licht energieke maar toch zeer ontspannende high.

Op eigen ervaring gebaseerd verwachten we dat dit op hogere temperatuur en bij bijvoorbeeld het roken van een joint toch anders zal zijn. Dan verwachten we voornamelijk ontspanning met waarschijnlijk lacherige effecten en eventueel de muchies. Terpenen en cannabinoïden verdampen op verschillende temperaturen en dit kan het effect beïnvloeden wanneer je roken met verdampen vergelijkt. Er is nog veel onderzoek nodig om dit specifiek weer te geven, en hier zijn we dan ook heel benieuwd naar.

De joint slaat flink in, met voornamelijk een indica-achtig effect wat ons lekker ontspannen maakt. We vinden het allebei erg fijn om met de glazen tip en een jilter filter te roken. De rook is hierdoor een stuk zachter voor de keel. In conclusie kunnen we met zekerheid zeggen dat dit een lekkere soort is, die we graag roken en ons ook goed stoned maakt.

Sour Banana Sherbet rapport

  • Breeder: ​​Crockett Family Farms
  • Kruising: Sour Diesel x Banana Sherbet
  • Kweker: Urban Growers Collective
  • Uiterlijk: gezond, goed verzorgd. Rapportcijfer: 8
  • Geur: intens, romig, zoet & zuur. Rapportcijfer: 7,5
  • Smaak: romig en zoet. Fruitig en zuur op de achtergrond. Rapportcijfer: 7,5
  • Effect: sterk & ontspannend. Rapportcijfer: 8
(advertentie)