(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, de Terp Inspectors hebben een heuse primeur te pakken. Namelijk een legaal gekweekte Sour Diesel top uit het nieuwbakken cannabisparadijs Thailand. Via een vriend met connecties kregen ze deze ‘cannabis beaujolais nouveau’ in handen, die ze uiteraard weer aan een grondige inspectie onderwierpen. 

Een primeurtje voor ons Terp Inspectors! We hebben een paar toppen gekregen uit de andere kant van de wereld, namelijk Thailand. En dan hebben we het niet over de oldschool Thai Stick waar vroeger soms zelfs opium in zat, maar over mooie toppen die legaal gekweekt zijn. Via een vriend met connecties in Thailand hebben we een mooie top Sour Diesel gekregen, die helemaal zijn weg naar Nederland heeft gevonden.

Thailand is het eerste Aziatische land dat cannabis gelegaliseerd heeft! Wie had dat nou gedacht; in Azië eerder legale cannabis dan in Nederland? Wij waren uiteraard reuze benieuwd naar de kwaliteit, en jij misschien ook wel, dus we houden je niet langer in spanning.

Looks

De bag appeal is prima. Het zijn mooie toppen, goed geknipt en ze zitten vol met kristallen. We zijn zelfs een beetje verrast dat de toppen zich zo goed hebben gehouden tijdens hun wereldreis.

We breken een topje open en bestuderen deze zeer aandachtig met de ‘Dankoscoop’ van Delta-9-Analytics. Dit is een zeer leuke microscoop om je buds mee te bestuderen. We zien veel doorzichtige trichomen, weinig troebele trichomen, en voor amber gekleurde trichomen moeten we goed zoeken. Hier en daar vinden we wel een klein amberkleurig ‘veldje’ in de top.

Bij het bekijken met de microscoop valt ons op dat veel trichomen aan de buitenkant afgebroken zijn en geen ‘heads’ meer hebben. Ze hebben dus toch iets geleden tijdens de reis naar Nederland, wat ook niet zo gek is. Bij het openbreken van de toppen zien we dat de trichomen mooi intact gebleven zijn. Met het gebruik van de Dankoscoop verkrijgen we veel waardevolle informatie over de trichomen, en kunnen we ze aandachtig bestuderen. Een goede foto maken vinden we nog wel een beetje lastig.

Een foto van de Thaise Sour Diesel, gemaakt met de Dankoscoop.

Sour Diesel?

Direct na het ruiken aan de top merken we dat in Thailand hetzelfde gaande is als in een groot gedeelte van de rest van de wietwereld. We hebben het topje gekregen met de naam Sour Diesel maar het is hoogstwaarschijnlijk geen Sour Diesel. Het topje ruikt goed en er is een zuurtje te ontdekken maar toch echt niet wat we gewend zijn van een échte Sour Diesel.

Jammer, maar we begrijpen goed dat in Thailand ook verkooptrucs gebruikt worden en dat er nog veel leken in het land aanwezig zijn. In Nederland komt het ook helaas ook nog veel te vaak voor dat coffeeshops een leuk naampje hangen aan een soort wat eigenlijk compleet iets anders is. Helaas denken veel coffeeshopeigenaren dat het geven van een trendy naam goed werkt voor de verkoop, wat ook vaak het geval is in toeristische gebieden in Nederland. Daarbovenop worden er door 90% van de mensen in Nederland/Europa joints met tabak gerookt. en kan de echte wietsmaak op die manier ook niet heel goed beoordeeld worden. Hierdoor kun je dus als gebruiker lastig inschatten of de naam van een wietsoort ook echt klopt.

Smaak

Tijd om te proeven. We vullen de Dynavap voor een lichte smaakvolle hit, om goed waar te nemen welke smaken er allemaal in zitten. De eerste teug is erg lekker, met een romige zoete smaak die overheerst. Op de achtergrond hangt het terpeen Pineen, wat deze wiet een lichte dennensmaak geeft. En dan proeven we toch ergens in de verte een zuurtje. Maar een Sour Diesel is dit toch echt niet. Hierna is het wederom tijd voor een lekkere joint, deze smaakt goed met romige, kruidige en zoete smaken die overheersen. De teugen van de joint zijn niet helemaal zacht op de keel, en we twijfelen of dit door het kweken of door het hoge  THC percentage komt.

High/ervaring

De high slaat er snel in en we merken dat het voornamelijk een head high is. We raken de draad van gedachten kwijt en gaan van de hak op de tak. We moeten er een beetje om lachen maar vinden deze sativa effecten wel heerlijk; het is een mooie boost. Kwa potentie zit het ook wel goed bij deze soort. Enkele teugen van de Dynavap laten al een lange tijd een sterk effect achter.

Na het vapen hebben we een lekkere joint gedraaid om ook op deze manier de smaak te testen. Bij verbranding overheerst de romige zoete smaak, wat ons een beetje aan een Cookie kruising doet denken. Bij een echte Sour Diesel trekt je mond een beetje samen van de zure smaken, en is er een heerlijke diesel/gassy nasmaak bij het uitademen van de rook. Desalniettemin was dit een leuke ervaring, en mooi om te zien dat er in Thailand legale wiet wordt gekweekt die ook al de wereld over gaat!

(Thaise) Sour Diesel rapport

  • Uiterlijk: rapportcijfer: 7,5
  • Geur: romig, zoet, licht Pinene en een zuurtje. Rapportcijfer: 6,5
  • Smaak: romig, kruidig en zoet overheersen. Rapportcijfer: 7
  • Effect: heerlijke head high die lang aanhoudt. Rapportcijfer: 8
(advertentie)