(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Een paar dagen later in verband met Spannabis, is hier weer een nieuwe strain review van de Terp Inspectors. We zijn dan ook blij dat de mannen hun zintuigen ook na de grootste cannabisbeurs van Europa nog voor ons aan het werk wilden zetten. Deze keer beoordelen ze een wietsoort die je op CNNBS hebt kunnen zien groeien en bloeien, namelijk de zelfgekweekte Sneeze toppen van Dokter Groen. 

Na onze eerste drie strain reviews voor CNNBS vroeg Dokter Groen ons of we zijn laatst gekweekte wietsoort Sneeze aan een proeverij wilden onderwerpen. Hier hebben we uiteraard geen nee tegen gezegd. We waren blij om te vernemen dat de kweekdokter geïnteresseerd is naar onze mening, en spugen uiteraard ook niet op een paar mooie zelfgekweekte toppen.

Sneeze

Sneeze werd door zo’n 50 CNNBS lezers gekweekt en in een blinde test als beste van vijf speciaal geselecteerde sativa dominante strains uitgeroepen. Het is een sativa dominante kruising tussen twee klassieke en wereldberoemde Nederlandse wietsoorten: Amnesia en White Widow, gekruist door de breeders van SeedStockers.

Geur

Bij het openen van de glazen potjes waarin de toppen verstuurd werden, wordt meteen duidelijk dat we met een mooi gekweekt soortje te maken hebben. Een explosie van intense geuren bereiken de neus terwijl de grinder nog op tafel staat. Het is een mooie combinatie van een kruiden- en dennen-achtige geur met een licht haze aroma op de achtergrond.

Dry hit

Na de eerste kennismaking via de neus, beginnen we met de zogenaamde dry hit, oftewel een paar trekjes van een pure joint die nog niet is aangestoken. De dry hit van de pure joint is heerlijk en zeer smaakvol; dat belooft veel goeds! Er komen romige geuren naar boven die we bij het ruiken niet direct eruit haalden. Verder is de smaak van de dry hit kruidig, dennen-achtig en licht hazy zoals we bij het ruiken ook al ontdekt hadden. De smaak blijft lang hangen in de mond, wat een hoog terpeengehalte aangeeft.

Looks

Het zijn mooie vette toppen die overladen zijn met trichomen. Over de trimjob moeten we helaas negatief zijn omdat er nog enkele suikerblaadjes zichtbaar zijn. Deze sugar leaves zitten echter zo vol met trichomen dat we snappen dat de kweker deze heeft laten zitten. Het was zeker geen straf om deze enkele sugar leaves gewoon mee te roken 🙂

Verder heeft de wiet een mooie gezonde groene kleur met hier en daar wat donkere oranje pistils. Het zijn dikke toppen met enkele korte dikke foxtails, waarmee de Amnesia looks naar boven komen.

Klik op de foto om verder in te zoomen.

Trichomen

Als we op de wiet inzoomen zien we een landschap vol gezonde trichomen, waarvan naar schatting 5 tot 10 procent amberkleurig zijn. Een groter aantal amberkleurige trichomen betekent doorgaans een hoger CBN gehalte, en een meer indica couch lock effect. Maar aangezien dit een sativa dominante soort is en de kweker ook graag een upliftende sativa-high effect zoekt, is deze wiet op het juiste moment geoogst.

De trichoomdichtheid ligt hoog; zelfs de sugar leaves zitten helemaal vol. Bij het inzoomen voor een van de macro shots ontdekten we een dubbel trichoomkopje. Het was de eerste keer dat we dit live hebben gezien.

Klik op de foto om verder in te zoomen.

Effecten

De eerste beoordeling van een high proberen we altijd te doen met enkele kleine haaltjes van een vaporizer. Op deze manier is het snel duidelijk of de soort potent is of niet, omdat je maar een kleine hoeveelheid binnenkrijgt. Hiervoor gebruiken we deze keer de nieuwe Dynavap, namelijk model M+. Dit is een nieuw uitgebrachte versie van de originele M variant, met enkele technische updates waardoor de vape ervaring nog beter zou worden.

Het is direct duidelijk dat we met een potente soort te maken hebben. Na een beetje vapen hebben we snel effect en voelen we de high opkomen. Het is een sativa head high for sure! Onze gedachten gaan sneller en een licht ontspannen geluksgevoel valt over ons heen.

Hierna is het tijd voor onze mooie pure joint op te steken. Na enkele teugen is hier ook geen discussie meer mogelijk: we hebben met een potente soort te maken. Hij klapt als een malle! We leggen de joint even weg om de effecten goed te laten inwerken voordat we meer roken. Hij slaat er hard in met een mooie energieke high in het begin en een meer ontspannend lichamelijk effect, zo’n 15 minuten na het roken van de joint.

Sneeze rapport

  • Uiterlijk: lichtgroene, gezonde toppen vol met trichomen. Enkele sugar leaves. Rapportcijfer: 7
  • Geur: zeer intens, kruidig, dennen, licht hazy. Rapportcijfer: 7,5
  • Smaak: romig, kruiden- en dennensmaak. Rapportcijfer: 7
  • Effect: sterke high, lekker vrolijk en energiek, ontspannend na verloop. Rapportcijfer: 8
(advertentie)