(advertentie)
(advertentie)
Terp Inspectors Lees ook:
(advertentie)

Wiet en hasj kan allang niet meer alleen als indica of sativa beschreven worden. Vandaar dat je er op CNNBS voortaan ook de strain reviews van de Terp Inspectors op kunt naslaan. Deze twee bevlogen cannabis fijnproevers trekken het land in om alle wiet- en hasjsoorten te proeven die jij zeker een keer moet proberen. Te beginnen met de Cali-wietsoort Lemon Popperz die ze bij Terps Army in Amsterdam op de kop tikten.

Hallo, en bedankt dat je onze eerste strain review hier op CNNBS leest. Voor we beginnen zullen we ons eerst even kort voorstellen. Wij zijn Terp Inspectors. Oftewel twee cannabis fijnproevers met samen meer dan 20 jaar ervaring, die van onze hobby ons werk gemaakt hebben. Als Terp Inspectors beoordelen wij namelijk allerlei wiet- en hasjsoorten voor de industrie. Dat doen we professioneel en vergelijkbaar met hoe een sommelier wijn beoordeelt.

Elke top wordt door ons op dezelfde manier behandeld en geproefd en daardoor uniform beoordeeld op uiterlijk, aroma, smaak en effect. In samenwerking met professionele testlabs kunnen we daarnaast ook rapport uitbrengen over de cannabinoïden, terpenen, eventuele vervuilingen en potentie van cannabis.

Lemon Popperz

Voor onze eerste strain review hier op CNNBS, zijn we naar Amsterdam gegaan met het voornemen om een mooie Cali strain te proberen. We vonden hiervoor een goede kandidaat bij coffeeshop Terps Army, waarvan ook twee social clubs in Barcelona te vinden zijn. Hiervoor vroegen we de budtender bij binnenkomst welke soort hij ons kon aanraden. Als je zelf ook een speciaal soortje zoekt, dan is de budtender meestal een goed eerste aanknopingspunt. In dit geval raadde hij ons zonder te aarzelen Lemon Popperz aan. Zijn enthousiasme overtuigde ons direct om voor deze strain te gaan, en niet meer verder te zoeken.

Lemon Popperz van Terps Army in Amsterdam (klik op de foto om in te zoomen).

Lemon Popperz is een populaire cannabissoort afkomstig uit California, en dus perfect gezien ons aanvankelijke voornemen. De lichtgroene toppen; doorgaans overgoten met trichomen en hier en daar paarse en donkergroene tinten, maken deze soort een lust voor het oog. Lemon Popperz is daarnaast bekend vanwege een intense citroengeur en -smaak. De overheersende zoete citroensmaak met een licht zuurtje en wat diesel op de achtergrond, maakt het een uitstekende keuze voor de mensen die houden van een sterke smaakbeleving.

Californische bag appeal

We beginnen onze beoordelingen altijd met het uiterlijk, oftewel de bag appeal. De Lemon Popperz die we in Terps Army kochten is wat dat betreft lichtgroen en heeft kleine paarse en donkergroene verkleuringen. De buds zijn bedekt met een veelheid aan trichomen, en hier en daar zien we een donkerrode oranje pistil (bloeihaar). Ze zijn verder zeer hard en compact en zien er gezond en vers uit. Van het openbreken van de toppen kregen we direct plakkerige vingers.
Toch was er een typische look die we vaker terugzien bij Cali wiet. Kenmerken hiervan zijn afgeronde toppen met de nodige schade aan de trichomen. Vermoedelijk komt dit door het gebruik van een knipmachine, en de manier van transport. Aan de binnenkant zagen de trichomen er gelukkig een stuk beter uit.

Overweldigend citroenaroma

Bij het openmaken van het zakje werden we overdonderd door een zeer intens zoet citrus aroma. Niet gelaagd of complex, zoals we van veel uitzonderlijk lekkere wietsoorten gewend zijn. Desondanks was de geur fantastisch, en dat juist door de intensiteit van het zoete citrusaroma. Het was wellicht de sterkste citrusgeur in cannabis die we tot nu toe ervaren hebben. Tijd om te roken, en dat doen we uiteraard puur en niet met tabak.

Het meest opvallend tijdens het proeven van Lemon Popperz – het zal je niet verbazen – is de explosieve zoete citroensmaak. Na het opsteken vult je mond direct met sterke citrussmaken in combinatie met een licht zuurtje en ‘gas’ op de achtergrond. De dikke pure joint die we ervan draaiden was een genot voor de smaakpapillen.

Ondanks de frisse geur en smaak is deze soort qua effect een echte hybride. Het is een mooie combinatie tussen de energieke high van een sativa, en de ontspannen body stone van een indica. Deze balans maakt Lemon Popperz wat ons betreft een mooie keus, als je voor het beste van deze twee werelden gaat. Kortom, Lemon Popperz was een heerlijke ervaring. We zullen in de toekomst zeker nog eens terugkeren bij Terps Army in Amsterdam.

Lemon Popperz rapport

  • Uiterlijk: mooie compacte toppen. Rapportcijfer: 7
  • Geur: overweldigende citroengeur. Rapportcijfer: 8,5
  • Smaak: explosie van citroen met gas en zuurtje op de achtergrond. Rapportcijfer: 8,5
  • Effect: energieke head high met een body stone after-effect. Rapportcijfer: 7,5
(advertentie)