(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Marokko is al jarenlang ’s werelds grootste producent van hasj. Hasj die ook nog eens steeds vaker geproduceerd wordt met de oogst van bijvoorbeeld Nederlandse cannabis genetica, die best wil groeien in de Noord-Afrikaanse bergen. Maar helaas was de hasjproductie – laat staan de handel erin – altijd illegaal in Marokko. Tot voor kort dat is…

Vive le Maroc!

Nadat de autoriteiten decennia lang de wiet/hasjboeren in met name het Rif-gebergte keihard aanpakten (nou ja, keihard op zijn Afrikaans dan toch), ging ook het roer in Marokko onlangs om. Voortaan mochten de arme boeren in het Rif-gebergte ook legaal hun specialiteit uitvoeren: wiet kweken!

Marokko legaliseerde de wietteelt namelijk, zolang die bestemd is voor medicinaal, cosmetisch of industrieel gebruik. En dat opent de deur voor een hele nieuwe groei-industrie, zoals deze 25 minuten durende documentaire van de Frans-Duitse kwaliteitszender ARTE.tv aantoont.

Mocht je zelf geen woord Frans spreken of verstaan, zet dan de Engelse ondertiteling aan in de YouTube video. Vive le Maroc!

(advertentie)