(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vreemde jongens die Italianen en al helemaal in het leger. In plaats van meer schietgeweren of luchtafweerraketten, heeft het Italiaanse leger voor dit jaar als goede voornemen om meer wiet te kweken. Maar ja, dat krijg je ervan als je militairen de leiding geeft over medicinale cannabis.

Bewaken en maken

Oké, wiet is best een kostbaar goedje en het loont voor menige crimineel wellicht om zelfs medicinale cannabis bestemd voor patiënten te stelen. Maar om dan het leger naast de bewaking van toppen en olie op te zadelen met de productie van mediwiet, dat is toch wel op zijn minst vreemd te noemen. Alhoewel we het hier natuurlijk wel over Italië hebben, dus misschien is het dan toch niet zo vreemd.

Al in september 2014 berichtte CNNBS – toen overigens nog vrolijk RollingStoned geheten – over de opmerkelijke carrièrewending van het Italiaanse leger. In hun Militaire Farmaceutische Instituut in Florence zou voortaan wiet worden geteeld, bestemd voor binnenlandse cannabispatiënten.

Nederland helpt Italiaanse leger een handje

Nou is een goed plan niet meteen altijd succesvol. En dus moesten we in 2018 nog eens op de zaak terugkomen met een artikel met de kop ‘Leger (!) kweekt te weinig mediwiet in Italië‘. Inderdaad, de soldaten konden de vraag naar het puur-natuur medicijn niet bijbenen daar in Florence.

Gelukkig bleek Nederland zo opportuun slash hypocriet om de Italianen te helpen met wat extra export van Bedrocan-cannabis, terwijl patiënten in eigen land zonder pardon hun huis worden uitgezet als ze met wat wiet(planten) worden betrapt… Maar ja, daar heeft de BV Nederland verder schijt aan, naar goed VOC-gebruik en zo.

Ambitie op zijn Italiaans

Terug naar Italië, want er valt weer iets te melden over het wietleger daar. Na bijna tien jaar aanrommelen in eigen land en structurele mediwiet tekorten importeren uit o.a. Nederland en Canada, wil men voortaan een zelfvoorzienend cannabisland worden. Een mooie taak voor eh… diezelfde soldaten in Florence.

De website DefenseNews meldt onder de ietwat grappig bedoelde kop ‘A high ambition: Italian Army aims for self-sufficient cannabis market‘ dat de groene mannen en vrouwen voortaan 700 kilo ’top-grade cannabis’ willen produceren.

Hoe ze dat ‘zelfvoorzienend’ kunnen noemen is ons een raadsel, aangezien deze hoeveelheid goed is voor bijna de helft van de jaarlijkse behoefte van 1.500 kilo. Het zal de beroemde Italiaanse manier van creatief boekhouden wel zijn.

Legergroen is geen normaal groen

Alhoewel. Het is meer een voorschot op de toekomst nemen, zo blijkt. Uit de mond van de leider van het militaire wietproject, ene Nicola Latorre, horen we: ‘Zelfvoorzienendheid is de volgende stap – dat is onze ambitie’.

Niks mis met ambities natuurlijk, zelfs in het leger niet, al blijft dat gezien de aard van het beestje en de menselijk-militaire geschiedenis beslist linke soep. Maar nou is het ook best makkelijk om ambitieus te zijn als het allemaal begint op een vrij bedenkelijk niveau. Begonnen in 2014, wisten de Italiaanse soldaat-telers in 2020 liefst… 50 kilo wiet te produceren!

Vorig jaar was dat gestegen tot 300 kilogram mediwiet, maar dat is bij lange na niet voldoende voor een land met 60 miljoen inwoners. Hoe denken de Italianen dat te gaan verdubbelen dit jaar? Nou let op. Volgens DefenseNews ‘gaan technici aan de slag met het perfectioneren van licht, water, temperatuur en ventilatie en gebruiken ze een mix van geheime voedingsstoffen die in huis kazerne zijn ontwikkeld en worden vermengd met de hydroponische irrigatie’.

Dat is redelijk omfloerst gelul voor “we weten nu eindelijk hoe planten groeien’.

Italiaans leger werkt aan iets lekkers

Ach, laten we maar niet te streng zijn aan het begin van het jaar en afsluiten met vrolijk nieuws vanuit de militaire kweekkas in Florence, tot ons gebracht bij monde van kolonel Gabriele Picchioni (niet te verwarren met Pinocchio aub).

Want waar zijn Italianen zeker te weten wel goed in? Inderdaad, en dus werkt men in het legerlab aan ‘de productie van met cannabis geïnfuseerde OLIJFOLIE, die gebruikers kunnen innemen in druppelvorm’. Je moet er toch maar opkomen, nietwaar…

[openingsbeeld: Myrioter Cartoon Art/Shutterstock]
(advertentie)