(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Alle medicinale cannabis van heel Italië – ruim 60 miljoen inwoners – wordt geteeld op één locatie. En dat mag gerust een heel bijzondere heten, want het gaat om een militaire kazerne. Jawel, mediwiet in Italië is een zaak van militairen, zowel voor de teelt zelf als de bewaking. Handig geregeld, alleen is er een klein probleempje: de soldaten kunnen de vraag naar medicinale cannabis bij lange na niet aan!

En dus komen o.a. kankerpatiënten die ervan afhankelijk zijn nu in de problemen. Zodanig dat men vreest dat mediwietgebruikers opnieuw hun toevlucht (moeten) gaan zoeken op de illegale markt en dat was nou precies NIET de bedoeling van die ‘staatswiet’.

Maar het is en blijft natuurlijk wel apart om binnen te kijken in de enige legale wietplantage van Italië. Dat dachten ze bij de Amerikaanse publieke omroep wellicht ook en dus toog NewsHour verslaggever Christopher Livesay naar Florence, waar die streng bewaakte militaire wietfabriek ligt. Hij wordt er rondgeleid door – let op – kolonel Antonio Medica.

Oh ja, ons ‘eigen’ Bedrocan profiteert ook mee van de Italiaanse toestanden, want die verscheept honderden kilo’s wiet extra naar de Middellandse Zee. Wiet die overigens volgens het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid 3 x zo sterk is qua THC dan de homegrown cannabis uit Florence…

(advertentie)