(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu cannabis in de staat Californië legaal is zie je ook steeds gekkere dingen. Neem de veiling in L.A. voor het goede doel – natuur en wilde dieren – door het nieuwe luxe wietmerk ‘Stone Road Farms’. Daar werd o.a. de ‘duurste joint ter wereld’ te koop aangeboden, bestaande uit een gouden olifantenslagtand vol met geestverruimend lekkers!

Stone Road Farms draait voor

Met een vette party inclusief veiling voor het goede natuurdoel zette Stone Road Farms zichzelf afgelopen week op de wietkaart in Californië. Dit merk gaat prat op haar superieure wietproducten, met name voorgedraaide joints. Maar dan niet zoals in veel van onze coffeeshops gevuld met inferieur gruisachtig restmateriaal, maar met flinke hoeveelheden eersteklas rosin, bubble hash of shatter, kortom concentraten.

Uiteraard is alle wiet 100% biologisch geteeld op zuivere grond en voorzien van heus bronwater. De toppen worden allemaal getest in een laboratorium voordat ze met de hand (!) worden gedraaid. Uiteindelijk kan jij ze dan kopen in schitterende verpakkingen van 1, 4 of 12 stuks en in de variëteiten indica, sativa en hybride.

Gouden slagtand

Goed, terug naar het lanceringsfeestje in Los Angeles. In de organic nursery ‘Fig Earth Supplies’ was een goedgevulde bar aanwezig (met cannabisproducten in plaats van booze) en plekken waar de gasten hun eigen wiet of van die voorgedraaide rakkers van gastheer Stone Road Farms konden nuttigen. Gabriel Garzon Montano speelde een mopje muziek en toen was iedereen in de stemming voor de veiling.

Hoogtepunt was dus deze megasupertoeter in de vorm van een gouden slagtand, gemaakt door de bekende jointkunstenaar Weaver:

Blowen voor de olifanten

De naakte cijfertjes die bij deze überjoint horen zijn indrukwekkend. Zo zit er voor liefst 24.000 dollar aan cannabis in, vandaar dat de bedenkers over ‘The World’s Most Expensive Joint’ durven reppen. De slagtand is 75 centimeter lang en volledig gehuld in 24-karaats gouden vloei (alleen die al kost 5 ruggen). Al dat klatergoud houdt een halve kilo wiettoppen, ruim een halve ons bubble hash en liefst 200 gram concentraat vast.

De vorm van een slagtand is door Weaver niet zomaar gekozen, aangezien het goede doel van de benefietavond The African Wildlife Foundation was. ‘Olifanten worden afgeslacht in ongekende aantallen’, stelt oprichter Lex Corwin van Stone Road farms. ‘Onze generatie dreigt letterlijk het meest majestueuze landdier op aarde weg te vagen voor alle toekomstige generaties.’

Met de opbrengst van de veiling steunt het cananbisbedrijf de jacht op de jagers, want als de stropers kunnen worden afgestopt heeft de olifant nog een kans. Beetje jammer dus dat de wietslagtand van 24.000 dollar uiteindelijk voor maar 4000 dollar is verkocht…

(advertenties)