(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is altijd leuk om bij de buren binnen te gluren en helemaal als het om wiet en hasj draait. Vandaar dat wij afzakken naar België, waar tenslotte toch onze zuiderburen wonen die ook nog eens dezelfde taal spreken. En daar hebben we er niet al te veel van, zulke buren. Omdat ze er daar een simpel drugsbeleid op na houden – alles verbieden – is het des te spannender om te kijken wat een doorsnee dealer daar in het pakket heeft zitten.

Het Toscane van de Lage Landen

Snel over dus naar Pajottenland. Nee dat is geen fantasieland in een hysterisch kabouterpretpark, maar een streek in België. Niet zomaar een streek trouwens, maar (aldus Wikipedia) “een zachtheuvelende, vruchtbare, agrarische streek in West-Brabant ten zuidwesten van Brussel in de provincie Vlaams-Brabant”.

Geen wonder dat men in dit verband ook wel rept over het ‘Toscane van de Lage Landen’. Of anders wel het ‘Land van Bruegel’ – aangezien die kunstenaar in de streek inspiratie zocht en bekend staat als symbool voor het Pajottenland. Soit, via een omweg komen we zodoende uit in de plaats Dilbeek, want daar is het voor cannabisliefhebbers te doen.

Geen rijbewijs maar wel verdovende middelen

Of het 1 van de 43.000 inwoners van Dilbeek betreft weten we niet zeker, maar feit is dat ‘interventieploegen’ de lokale politie op 5 januari ongenadig hard toesloegen en overgingen ’tot de controle van een voertuig ingevolge ongepast rijgedrag’.

Fatsoenlijk Nederlands schrijven is aan de flikken van Dilbeek bepaald niet besteed, maar toch is de strekking van hun actie wel duidelijk. We citeren: ‘Bij controle van de inzittenden, de bestuurder, dewelke zonder rijbewijs het voertuig bestuurde, en het voertuig werd een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.’

Kleurrijk (drugs)spektakel

Ai, verdovende middelen! En nog meer verdovende middelen werden er bij de daaropvolgende huiszoeking aangetroffen, wij gokken in het huis van de bestuurder. Deze is dan ook – zeker gezien het alles is verboden drugsbeleid bij de buren – ’ter beschikking gesteld van het parket van Halle-Vilvoorde’.

Dat belooft weinig goeds voor onze rijbewijsloze cannabiswederverkoper en nog minder goeds voor zijn handel. Waarvan wij tot slot wel een politiefoto kunnen laten zien. Daarop heel veel hasj en wiet (inclusief hippe Amerikaanse strains in kleurrijke verpakking), maar ook enkele poeders en pillen die buiten onze expertise vallen. En 1 mobiel tegenover 2 precisieweegschalen, dat valt ook wel op.

(advertentie)