(advertentie)
(advertentie)
(advertenties)

Nu blijkt dat de wiet in Nederland weer minder THC bevat dan voorheen, is het wellicht een idee om je cannabis consumptie vergezeld te laten gaan van bepaalde etenswaren. Met name voedsel dat rijk is aan terpenen – aromatische stoffen die je ook in wiet vindt – en Omega-3 vetzuren werken als een booster voor het zo vurig gewenste psychoactieve effect. We geven je 5 tips voor eten dat de joint tot nóg grotere hoogten doet stijgen!

Naast cannabinoïden zijn ook terpenen belangrijk

Terpenen zijn in de afgelopen jaren ‘hot’ geworden in de cannabiswereld. De olie-achtige smaak- en geurstoffen, die dus ook voor de kenmerkende ‘stank’ van wiet zorgen, zijn met meer dan 100 verschillende typen ook bijzonder talrijk, net als cannabinoïden (THC, CBD et cetera) eigenlijk.

Terpenen ontstaan in de harsklieren van de toppen van de plant, samen met THC en CBD, maar ze zijn niet uniek voor cannabis. In veel fruit en planten komen ze namelijk ook voor. En net als cannabinoïden gaat men er inmiddels vanuit dat terpenen de cannabis-ervaring beïnvloeden door zich aan receptoren in de hersenen te binden. Daarbij bieden verschillende terpenen ook verschillende therapeutische voordelen.

LEES OOK:  Ontdek de wonderbaarlijke effecten van terpenen in cannabis

Overzicht van de belangrijkste terpenen die je in cannabis kan tegenkomen… [illustratie: About time/Shutterstock]

Het eten van voedsel dat rijk is aan terpenen en Omega-3 vetzuren (meervoudig onverzadigde vetzuren) kan eveneens gevolgen hebben voor de interactie van jouw lichaam met cannabis, volgens onderzoek dat gepubliceerd is in het American Journal of Translational Research.

De website GreenState publiceerde vervolgens een lijst met 5 etenswaren die – volgens de wetenschap – in staat zijn om je high te boosten. Hier komen die toppertjes!

#1  Noten

Vettige etenswaren kunnen je lichaam helpen om cannabinoïden zoals THC en CBD sneller te absorberen. Voedingsdeskundige Kelly Dorfman: “CBD en THC componenten zijn vetoplosbaar, dus vet is hun medium. Wanneer je ze consumeert met voedsel dat vet bevat zullen ze beter absorberen – net als vitamine E over het algemeen beter oplost als het in olievorm wordt genomen.”

Go nuts!  [foto: Bukhta Yurii/Shutterstock]

Noten zijn dan een gezonde en vetrijke optie die je wellicht net wat higher maakt terwijl ze ook nog eens bescherming bieden aan je hart. Volgens PotGuide kan het hoge vetgehalte in noten de hartslag verlagen en voordelig zijn voor mensen met cardiovasculaire problemen.

#2  Mango’s

Mango’s zitten bomvol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis. Het is in staat om relax-effecten op te wekken. Wanneer je een klein uurtje voor je gaat blowen een mango eet, zijn je cannabis receptoren opgewarmd en klaar om de wiet efficiënter te verwerken.

Met een mango vooraf gaat het dak eraf!  [foto: Gleti/Shutterstock]

Steep Hill Labs heeft er deze verklaring voor: ‘Myrceen heeft laten zien dat het de maximum verzadiging van de CB1 receptor kan verhogen, wat een groter maximum psychoactief effect mogelijk maakt. Voor de meeste mensen resulteert de consumptie van een verse mango 45 minuten voor je cannabis gaat inhaleren, in een snellere werking van psychoactiviteit en hogere intensiteit.’

#3  Broccoli

Broccoli is sowieso al een van de gezondste dingen die je kunt eten; het zit stampvol met ijzer, magnesium, selenium, vezels en zelfs proteïne (eiwitten) en het biedt een scala aan vitamines. Maar deze groene sloopkogel bezit ook veel bèta-caryofylleen, een terpeen die populair is in cannabis.

Broccoli en blowen, een gouden combi… [beeld: ElRoi/Shutterstock]

Het combineren van die twee kan leiden tot een gevoel van kalmte, aldus het GreenState-artikel. Wietsoorten die goed in de bèta-caryofylleen zitten, zoals de bekende Sour Diesel bijvoorbeeld, zijn ook nog eens in staat om pijn en ontstekingen te verminderen.

#4  Zoete aardappels

Zelfs voordat je überhaupt cannabis aan de mix toevoegt, zijn zoete aardappels in staat om je humeur te boosten doordat ze de serotonine productie verhogen. En als je deze patatten koppelt aan wiet, kan het euforische gevoel zelfs nog sterker worden!

Zoete aardappel(puree) en wiet doet de truc [foto: Pong Pong/Shutterstock]

Zoete aardappels zijn een geweldige bron van vitamine E, een voedingsstof die een belangrijke rol speelt in het gezond houden van je brein, terwijl het ook je hart beschermt. Ook zou deze vitamine antioxidant eigenschappen bezitten.

#5  Thee

Eigenlijk hadden onze coffeeshops beter theeshops kunnen heten. En over antioxidanten gesproken; thee zit er vol mee in de vorm van flavonoïden, die ook in cannabis voorkomen.

‘Polyfenolen of flavonoïden spelen wellicht een hoofdrol in wat iets tot een gezond drankje maakt’, stelt de Harvard School of Public Health. ‘Deze chemische componenten acteren als antioxidanten die in het lichaam de schadelijke effecten controleren van vrije radicalen.’

LEES OOK:  Flavonoïden – geneeskrachtige kleurstoffen in wiet

Wiet en thee zijn voor elkaar gemaakt en dat wisten de oude Chinezen ook al… [foto: FabrikaSimf/Shutterstock]

Gecombineerd met cannabis kunnen de antioxidanten in cannabis je ervaring optillen richting verdoving en ontspanning. Wietthee is over de hele wereld populair en het is zelfs zo dat de eerste geschreven waarneming van medicinale cannabis – in het jaar 2.737 voor Christus in China – er eentje is die rept over… cannabisthee.

(advertenties)