(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet één review in deze nieuwe proeverij van de Terp Inspectors, maar liefst acht! Onze cannabis-sommeliers zijn namelijk uitgenodigd voor een heuse phenohunt voor een nieuwe wietsoort. Dát lieten ze zich natuurlijk geen twee keer vragen. En dus kun jij nu digitaal genieten van acht verschillende Headbanger phenotypes!

Na de hartelijke ontvangst van ons bezoek aan Club 69 in Maastricht, werden we snel weer uitgenodigd om nog eens langs te komen voor nog meer lekkers. De shop organiseerde namelijk een heuse phenohunt in samenwerking met Karma Genetics. Breeder Kameleo79 had daar maar liefst acht samples van verschillende phenotypes van zijn Headbanger voor meegebracht.

Phenohunt

We vonden het erg leuk om weer eens een phenohunt te doen, want dat is altijd een mooie uitdaging. Bij zo’n phenohunt proeven we de samples van geselecteerde phenotypes (verschillende planten van een bepaalde wietsoort), om er achter te komen welke het ‘beste’ is. Dit kan om de beste smaak, looks en geur gaan zoals in ons geval.

Kwekers zelf letten bij een phenohunt natuurlijk ook op andere kwaliteiten zoals groeisnelheid of bijvoorbeeld de structuur van de planten. In dit geval had Kameleo79 al een voorselectie gemaakt, en daaruit de acht verschillende phenotypes uitgekozen.

Headbanger is trouwens een kruising tussen Sour Diesel en Biker Kush. Twee wietsoorten die je sowieso al niet meer zo vaak tegenkomt. Erg leuk om ze dus samen vertegenwoordigd te hebben in één nieuwe soort. We gaan aan de slag!

Headbanger #1

De geur van het eerste phenotype van de Headbanger is voornamelijk zuur maar ook een beetje zoet. We kunnen de aardse tonen van de Biker Kush niet meteen naar voren halen. De smaak is erg lekker als je hem verdampt in een vaporizer, de zoete smaken komen dan nog wat meer naar voren, en er is een kleine hint van Kush op de achtergrond te bekennen.

Rapport: Headbanger #1 krijgt van ons een 7 voor het uiterlijk, nog een 7 voor de geur en tot slot ook een 7 voor de smaak.

Headbanger #2

Onder de microscoop is er bij de tweede sample een mooi vol landschap van trichomen te zien. Deze top heeft een hoge geur-intensiteit, en het valt meteen op dat de zure en aardse aroma’s mooi gemixt zijn. Dit is precies waar we naar zoeken bij een Headbanger!

Bij het vapen proeven we ook een heerlijke mix van Sour Diesel en een mooie OG Kush. Ook komt er een verrassend vleugje citroen naar voren bij het vapen, iets wat ons bij de geur niet meteen opviel.

Rapport: we geven Headbanger #2 een 7,5 voor de looks, een 8,5 voor de geur, en zelfs een 9 voor de smaak.

Headbanger #3

Aan Headbanger nummer #3 ruiken we direct een beetje een vreemd luchtje. Deze sample ruikt een beetje muffig maar het is een geur die we verder niet goed kunnen plaatsen. In de vaporizer is de smaak echter best prima maar er zit toch iets aan wat niet helemaal klopt.

Rapport: vanwege de muffige geur scoort Headbanger #3 wat lager. Een 7 voor de looks, een 5 voor de geur en toch nog een 6 voor de smaak.

Headbanger #4

Het vierde phenotype ruikt beter dan de derde. Deze heeft een lekkere uitgesproken geur, met voornamelijk zuur op de voorgrond en enige romigheid op de achtergrond. In de verdamper is de smaak een mengsel van zuur, romig en citroen. De smaak is helaas wat minder sterk dan de geur.

Rapport: voor het uiterlijk geven we deze een 7,5, voor de geur ook een 7,5, en voor de smaak krijgt deze Headbanger een 7.

Headbanger #5

Headbanger #5 springt er net als nummer #2 meteen weer bovenuit. Deze sample heeft een lekkere frisse geur, met zure en aardse tonen. De geur is ook bijzonder intens en sterk. Bij het vapen is het ook lekker fris en zuur met aardse en zoete tonen op de achtergrond. We zetten hem alvast op de tweede plaats van deze selectie tot nu toe!

Rapport: we geven de vijfde sample een 7 voor het uiterlijk, een 8 voor de geur en ook een 8 voor de smaak.

Headbanger #6

Bij de geur ruiken we een overheersende maar lekkere zure geur, met een hint van aarde. Na verhitting in de vaporizer komt juist deze aarde Kush-achtige smaak wat meer naar voren. Headbanger #6 is van deze selectie niet de meest indrukwekkende top om te zien.

Rapport: voor het uiterlijk geven we een 6,5, voor de geur echter een 7,5 en voor de smaak krijgt Headbanger #6 een 7.

Headbanger #7

De geur van sample nummer #7 is ook voornamelijk zuur. Hij ruikt fris en naar citroen maar de geur is in zijn geheel niet zo sterk. Bij het vapen is het ook een lichte smaak die iets meer richting het zoete neigt, met citroen en een bepaalde frisheid op de achtergrond.

Rapport: Headbanger #7 krijgt voor de looks ook een 7. Voor de geur geven we een 6,5 en voor de smaak weer een 7.

Headbanger #8

De laatste Headbanger sample heeft de minste geur-intensiteit van alle pheno’s die we getest hebben. Ook na het vermalen van de wiet blijft de geur matig. Als we hem in de verdamper stoppen proeven we voornamelijk een beetje zoetigheid.

Rapport: voor de looks geven we een 6 maar voor de geur moeten we helaas een 5 geven, en voor de smaak krijgt de afsluiter een 6,5.

Conclusie

Voor ons is phenotype #2 de winnaar die het meest smaakvol is, en waar de soort Headbanger het beste door vertegenwoordigd wordt. Phenotype #5 komt nipt op de tweede plek dankzij de lekkere frisse geur. Bij de meeste pheno’s heeft de Sour Diesel naar onze mening de overhand in geur en smaak. Enkele samples springen er bovenuit met lekkere aardse tonen, en andere gaan meer richting de zoete kant.

Qua uiterlijk lijken de buds erg veel op elkaar zoals je ziet. Bij de topstructuur zijn zeer weinig verschillen te ontdekken. Ook hebben ze allemaal een gezonde lichtgroene kleur, en de trichomen-verdeling lijkt onder de microscoop ook sterk op elkaar.

We vinden een phenohunt altijd erg leuk en uitdagend om te doen. We vergelijken vaak verschillende soorten met elkaar die op het gebied van geur en smaak ver uit elkaar liggen. Hier kunnen we dan enigszins eenvoudig de verschillen opmerken en deze in kaart brengen. Maar met een phenohunt van één strain lijken de verschillende pheno’s natuurlijk wel heel veel op elkaar, en is het een stuk moeilijker om de verschillende aspecten te onderscheiden. Een erg leuke uitdaging!

(advertentie)