(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Jawel, de Terp Inspectors hebben weer een mooie wietsoort voor je beschreven. Deze keer gaat het echter ook over de coffeeshop waar ze die kochten, want die is ook zeker zo bijzonder. Op naar Amsterdam dus voor een heerlijke sessie én setting, met Sour Tangie en ’s lands eerste 2D-coffeeshop.

Nu onze vakantie erop zit is het weer de hoogste tijd om een nieuwe strain te interpenen; iemand moet het tenslotte doen 😉 Dit keer zijn we het centrum van Amsterdam ingedoken, op zoek naar een lekker soortje. We waren net aan het overleggen welke coffeeshop het zou worden, toen een van ons zich bedacht dat er een shop was die net spectaculair verbouwd was. Het interieur zou daardoor een unieke 2D kunstervaring moeten zijn.

Even wegdromen

Het gaat om coffeeshop Happy Feelings in de Kerkstraat, en we hadden al een paar leuke foto’s van het vernieuwde interieur op Instagram gezien. Dat wilden we weleens met eigen ogen zien!

Bij binnenkomst van de shop is het meteen duidelijk wat bedoeld wordt met een 2D ervaring. Om te beginnen zijn er overal kunstwerken op de muur getekend. Dat niet alleen maar ook het hele meubilair en de aankleding is op een bepaalde manier gemaakt en beschilderd, zodat het meer 2D dan 3D objecten lijken. Een heerlijke omgeving om even weg te dromen.

Sour Diesel x Tangie

Eenmaal binnen werden we begroet door een vrolijke budtender, die ons graag wilde helpen om een goede keuze te maken. Ons oog viel meteen op een Sour Diesel x Tangie kruising. Dit zijn twee soorten waar we echt liefhebber van zijn maar waar we nog nooit een kruising van zijn tegengekomen. Na even ruiken en kletsen met de budtender was de keuze dan ook snel gemaakt.

Nadat we plaatsnamen om de Sour Tangie te gaan beoordelen, viel het ons op dat op iedere tafel een verdamper staat. Of beter gezegd, dé Verdamper. Dit is een van de eerste professionele vaporizers, en een Nederlandse uitvinding. Altijd erg goed als een shop een vape optie aanbiedt voor hun klanten, om ook op deze manier (gezonder) cannabis te kunnen consumeren. En bovendien zonder tabak natuurlijk!

Cartooneske setting voor je sessie

Erg leuk dat we dit keer naast het uiterlijk van de wiet ook iets leuks kunnen vertellen over de setting en inrichting van de coffeeshop. In dit geval draagt de kunstige inrichting echt bij aan de beleving van de klanten, met een look die we nog nooit zijn tegengekomen in de cannabis wereld.

Het geeft een cartoonesk gevoel om hier binnen te zitten, en we vinden het erg leuk als een coffeeshop bijdraagt aan een mooie setting voor je sessie. Op deze manier blijf je met plezier binnen zitten om je cannabis te nuttigen en te genieten van alle kunst om je heen.

Landschap van trichomen

De Sour Tangie stond op de kaart als een sativa maar de structuur van de top gaat meer richting een hybride en is een beetje compact. Onder de microscoop zien we de open hybride structuur ook duidelijk terug, en bovendien een mooi landschap van trichomen. Ook zijn er redelijk veel bloeiharen te bekennen; we vragen ons dikwijls af of dit een indicator van iets kan zijn, of dat dit puur met de genetica te maken heeft?

Toen we de top even mochten ruiken aan de balie, overheersten de zure geuren en was de specifieke Tangie geur iets meer op de achtergrond. Na aanschaf braken we de top echter open, en daarbij was de geur wat meer verdeeld. Nu was het een mooie combinatie van zure Diesel en sinaasappelgeuren.

Proef op de som

Tijd voor de proeftest. Eerst een kleine hit met de Dynavap B om de smaak echt goed te beoordelen. Een heerlijke smaak van voornamelijk zure sinaasappel. We hebben het gevoel dat de Sour Diesel bij de geur meer naar voren komt en dat de Tangie het bij het vapen wint. Hierna hebben we natuurlijk gelijk een joint gedraaid voor de rooktest. De rook is mooi zacht op de keel, waarbij er naast de eerdergenoemde smaken ook nog een licht romige hint naar voren komt.

Het was maar een kleine joint en een beetje damp maar toch slaat de Sour Tangie er goed in. We hebben een lekkere buzz in ons hoofd, en we kunnen heerlijk wegdromen en staren naar alle kunst in deze uniek ingerichtte coffeeshop. We krijgen er spontaan happy feelings van 😉

Natuurlijk is de wiet de belangrijkste reden om een coffeeshop binnen te stappen. Maar een leuke omgeving om te zitten met een unieke look draagt zeer zeker bij aan de beleving/ervaring van het gebruik van cannabis. Coffeeshops stappen langzaam af van het concept van donkere rokershollen, en nieuwe eigenaren investeren steeds vaker in een mooie uitstraling. Een fijne vooruitgang wat ons betreft, want het maakt je ervaring met wiet zoveel beter.

Sour Diesel x Tangie rapport

  • Uiterlijk: open hybride structuur. Rapportcijfer: 7
  • Geur: een mooie mix van zuur en sinaasappel. Rapportcijfer: 8
  • Smaak: voornamelijk Tangie met Sour Diesel op de achtergrond. Rapportcijfer: 8
  • Effect: sterk sativa ‘head high’ effect. Rapportcijfer: 7,5
(advertentie)