(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De Terp Inspectors hebben het er maar druk mee maar iemand moet het doen: de cannabis in binnen- en buitenland inspecteren. Deze keer zijn ze daarvoor in Maastricht geweest, waar ze bij Club 69 vier mooie wietjes kregen voorgeschoteld. De beste daarvan was RX11, en die hebben ze natuurlijk weer uitgebreid voor je geproefd.

Voor onze review hebben we deze keer coffeeshop Club 69 in Maastricht bezocht. Hier zijn we hartelijk ontvangen met meerdere lekkere wietsoorten om te inspecteren. We kregen zelfs de beste vier soorten van Nederlandse bodem, die op dat moment op het menu stonden. Uit de vier kozen we RX11 om hier te bespreken.

Voor ons was de RX11 namelijk het beste van de vier. Het was een nipte overwinning want alle vier de soorten die we kregen waren heel erg lekker. De RX11 had op de meeste fronten echter net een streepje voor. En dus besloten we dat deze als eerste van de vier een review verdiende. De RX11 is trouwens een kruising tussen Xeno en RS11, en RS staat hierbij voor Rainbow Sherbet.

RX11 onder de loep

De toppen zien er mooi en gezond uit, voorzien van een perfecte knipbeurt waar geen enkel blaadje meer te ontdekken is. Ze zijn lekker compact en zitten goed vol met veel trichomen die nog mooi intact zijn. We kijken goed met een kleine zakmicroscoop om in te schatten hoeveel amberkleurige trichomen er zijn. Hierbij ontdekken we dat die er bijna niet zijn maar de top wel heel veel transparante trichomen heeft.

De vele transparante trichomen doen ons in eerste instantie vermoeden dat deze top iets te vroeg is geoogst. Schijn bedriegt echter want een aantal scherpe foto’s laten zien dat er toch meerdere delen van de wiet zijn met een groter aantal amberkleurige trichomen.

Geur- en smaakexplosie

Het openen van het potje zorgt voor een explosie van heerlijke zoete geuren. Zeer intens met veel verschillende lagen; een mooie mix van terpenen. We vullen meteen onze vape om eens te proeven. Op de voorgrond zijn het voornamelijk zoete en citrus-achtige smaken. Op de achtergrond proeven we een smaak die ons een beetje aan de soort Ice Cream Cake doet denken, en een gassy vleugje Diesel.

Hierna roken we natuurlijk ook een mooie joint, en die is lekker zacht op de keel en brengt meerdere smaken naar voren. Het effect is sterk maar lekker ontspannend en licht euforisch.

Conclusie

We zijn zeer te spreken over de soorten die we bij Club 69 in Maastricht hebben geprobeerd. Het is van een hoogwaardige kwaliteit en ook de rest van het menu is lekker divers. Opvallend is dat Club 69 een van de weinige shops is met meerdere Sour-soorten op de menukaart. We zien namelijk zelden een mooie Sour Diesel of iets ander met een lekker zuurtje erin.

Alhoewel de RX11 het lekkerst was, zullen we ook de andere soorten later nog uitlichten op de Terp Inspectors Instagram pagina, en natuurlijk hier op CNNBS.

RX11 Rapport

  • Uiterlijk: gezond, perfect geknipt met mooie intacte trichomen. Rapportcijfer: 9,5
  • Geur: zeer intense zoete geuren, citrus en gassy. Rapportcijfer: 9
  • Smaak: heerlijk zoet, lekker zacht. Rapportcijfer: 9,5
  • Effect: ontspannen en euforisch. Rapportcijfer: 8
(advertentie)