(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Mike Tyson, de voormalige zwaargewicht kampioen, vertelt tegenover Forbes hoe wiet zijn leven heeft veranderd. Inmiddels kennen wij Mike Tyson vooral als internationale cannabisondernemer met zijn eigen wietmerk en zelfs zijn eigen Amsterdamse coffeeshop. Op zaterdag 20 juli stapt Iron Mike weer eens ouderwets de ring in, en wel tegen niemand minder dan de vriend van schaatster Jutta Leerdam a.k.a. YouTube-ster Jake Paul. Hoe gaat Mike dit varkentje wassen?

Knokken en blowen

Zijn bedrijf Tyson 2.0 verkoopt cannabisproducten – waaronder toppen, vapes en edibles gemaakt in de vorm van het (door Mike deels afgebeten) oor van Evander Holyfield – in 20 staten in de VS en in Amsterdam, Barcelona en Thailand.

Via een partnerschap met PHCANN International in Macedonië is het bedrijf bezig met de lancering in de pas gelegaliseerde Duitse markt voor volwassenen en in de zeer restrictieve medische cannabisindustrie in het Verenigd Koninkrijk.

Tyson 2.0 werkt met een licentiemodel en sluit deals met franchisenemers die zijn cannabisproducten kweken, produceren en verkopen. Zakenblad Forbes schat dat het merk in 2023 $150 miljoen aan inkomsten opleverde, waarvan ongeveer 30% afkomstig is van de verkoop van wiet en de rest van accessoires, CBD, nicotineverdampers en andere producten.

Op 20 juli stapt Mike (57 jaar) weer eens de ring in met bokshandschoenen en wel tegen de badboy Jake Paul (27 jaar)…

Knockout OG en Dynamite Cookies

De toppen van Tyson 2.0 krijgen steevast namen uit zijn legendarische bokscarrière, waaronder Dynamite Cookies (zijn eerste bijnaam was Kid Dynamite) en Knockout OG (Tyson won liefst 44 van zijn 50 bokswedstrijden door KO).

Maar het paradepaardje van het bedrijf, Mike Bites, het eetbare product in de vorm van Holyfields half afgebeten oor, is dan weer ontwikkeld door Tysons vrouw Kiki.

Uiteraard gaan we ook in op de aanstaande matpartij met Jake Paul. Die is op zaterdag 20 juli live te bewonderen door 80.000 (!) toeschouwers in het AT&T Stadium in Arlington Texas, de thuisbasis van de Dallas Cowboys. Normale stervelingen zoals wij kunnen het trouwens gewoon op Netflix zien die nacht.

Iets meer dan tien minuten duurt het filmpje over en met Mike Tyson, en wij durven gerust te stellen dat het geen weggegooide tijd is ook!

(advertentie)