(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het Nederlandse wietzadenbedrijf Green House is ook beroemd vanwege de fantastische gefilmde avonturen waarin ze op jacht gaan naar cannabis genetica en traditionele wietculturen. Op 420 lanceerde de Amsterdammers een spiksplinternieuwe aflevering: Strain Hunters: Thailand Expedition Episode 01.

Hop hop naar Bangkok!

Thailand is natuurlijk ook geen onlogische keuze voor de avonturiers van Green House – onder leiding van hun eindbaas Arjan Roskam (54). Sowieso heeft dit Aziatische land een eeuwenoude traditie van wietteelt – remember de fameuze Thai Sticks – en het is ook nog het enige land in de wijde omgeving dat cannabis heeft gelegaliseerd (al wordt daar door de nieuwe regering alweer aan geknabbeld).

Onder leiding van Arjan, Dust, Mr. X en Heiko van Green House Seed Co. gaat deze expeditie over het ontdekken van de verborgen schatten van Thaise cannabis en de recente legalisatie van de plant in Thailand.

Rijke traditie en recente legalisatie in Thailand

Het avontuur begint te midden van de bruisende straten van Bangkok, waar het team de levendige sfeer van de stad opsnuift voordat het zich waagt aan de rustige kusten van Koh Tao. Van daaruit beginnen ze aan een fascinerende reis naar de betoverende landschappen van Chiang Mai, genesteld in de pittoreske bergen van Noord-Thailand.

Terwijl ze het land doorkruisen op zoek naar de beste Thaise cannabissoorten, komen de Strain Hunters in contact met de OG’s – de legendarische kwekers die al generaties lang de essentie van de Thaise cannabiscultuur bewaren. Deze ontmoetingen bieden een fascinerend inzicht in het rijke erfgoed en de expertise van de Thaise cannabisteelt.

De wereld rond voor de beste wietsoorten

‘Maar deze expeditie gaat niet alleen over verkenning; het is een missie om de erfenis van cannabis te eren en te vieren’, aldus de makers. Bij elke stap streeft het team ernaar zeldzame wietsoorten op te graven die de sleutel vormen tot nieuwe avonturen, ervaringen en medicijnen.

En dus gaan we mee met de reislustige heren naar Thailand, die eerder al tekenden voor spectaculaire films uit India, Malawi, Trinidad & St. Vincent, Marokko, Jamaica, Swaziland en Zuid-Afrika!

(advertentie)