(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Waar kun je beter uitpakken met een 420-stunt dan op het beroemdste plein ter wereld: Times Square in hartje New York. En al helemaal als je dan ook nog een wereldberoemd sporticoon als erbij haalt om je wietzaadjes onder de aandacht van het (voet)volk te brengen. Graag jullie aandacht voor een puik stukje NL-promotie van Royal Queen Seeds en Mike Tyson!

Stemmingmakerij op Times Square

De aanleiding voor deze fraaie wietstunt is tweeledig: eerst natuurlijk 420 zelf, de internationale cannabisfeestdag die met name in Noord-Amerika serieus gevierd wordt. En daarnaast het vrijgeven van de thuisteelt van wietplantjes in de staat New York.

Sinds een jaar of wat probeert de Nederlandse cannabiszadenbank Royal Queen Seeds – opgericht in Amsterdam in 2007 – voet aan de grond te krijgen op Amerikaanse bodem. Een immense consumentenmarkt immers, met honderden miljoenen volwassen consumenten.

Om die een beetje in de stemming te krijgen, pakte het bedrijf eens lekker uit op 420 afgelopen zaterdag.

420 dubbel gevierd in staat Newe York

Men vierde 420 met een 20-verdiepingen hoge advertentie op Times Square. Het 200 meter hoge One Times Square Billboard, dat traditioneel aftelt naar Oud en Nieuw, moedigde New Yorkers aan om hun eigen cannabis te kweken.

De superreclame bevatte een countdown tot – uiteraard – 16:20 uur. Dat legendarische tijdstip werd gevierd met RQS’ nieuwste Amerikaanse businesspartner: TYSON 2.0  en vooral zijn boegbeeld Mike Tyson, oud-wereldkampioen boksen.

Shai Ramsahai, de baas van Royal Queen Seeds, krijgt een rechtse directe (handdruk gelukkig) van Iron Mike op Times Square op 420.

“Thuis wiet kweken is een van de meest lonende ervaringen en voor New Yorkers die willen kweken, is Royal Queen Seeds een vertrouwde partner tijdens hun hele reis, van het ontkiemen van het zaadje tot het oogsten”, meent Shai Ramsahai, de baas van RQS.

RQS zet voor en Iron Mike geeft er een klap op

Ramsahai: “Cannabis thuis kweken zou legaal moeten zijn, vooral in de staten waar je als volwassene legaal cannabis kunt kopen voor recreatie, maar nog steeds verboden of regelrecht gecriminaliseerd bent voor het kweken van dezelfde plant op je eigen privéterrein. Naast de voordelen die mensen zelf aangeven te ondervinden van thuiskweken, ontwikkelen thuiskwekers een dieper begrip van en een diepere relatie met cannabis en moeder natuur,” vervolgt Ramsahai.

En wie kan die stellingen beter ondersteunen dan Iron Mike, de oud-wereldkampioen boksen bij de zwaargewichten, die overigens al meer dan tien jaar rake klappen uitdeelt in de legale cannabisbranche – bijvoorbeeld ook met een eigen coffeeshop in Amsterdam.

[Foto’s: Gary Gershoff/Getty Images for Royal Queen Seeds]

LEES OP CNNBS OOK:

(advertentie)