(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Voormalig bokskampioen Mike Tyson is lekker bezig met wiet! Zijn wietbedrijf Tyson 2.0 opereert al in 17 landen en Amerikaanse staten met legale wiet, en opende vorig jaar nog een coffeeshop in Amsterdam. In samenwerking met onze eigen hofleverancier Royal Queen Seeds voegt het bedrijf daar nu ook een lijn wietzaden aan toe. Zes gloednieuwe wietsoorten zijn nu al verkrijgbaar, en er zitten er nog twaalf in de pijplijn.

Ook als je nog nooit een bokswedstrijd gezien hebt, weet je natuurlijk dat Mike Tyson een legendarische bokser was. Tegenwoordig heeft de voormalig zwaargewicht kampioen zijn pijlen echter op een heel andere tak van sport gericht, namelijk wiet! En dat zal je waarschijnlijk ook niet ontgaan zijn.

Sinds 2021 heeft ‘Iron Mike’ namelijk een wietbedrijf genaamd Tyson 2.0 dat al net zo succesvol is als zijn bokscarrière. Het bedrijf is in de afgelopen vijf jaar uitgegroeid tot een ware cannabis-grootmacht, en actief in 17 landen en staten met legale wiet in heel de USA. In Amsterdam heeft het bedrijf sinds vorig jaar ook een coffeeshop in Amsterdam genaamd Tyson 2.0.

Via partnerschappen produceert en verkoopt Tyson 2.0 niet alleen wiet en concentraten maar ook cannabisdrankjes en edibles. In 2022 zorgden zijn THC gummies Mike Bites voor nogal wat opschudding als vreemdste edible ooit. De cannabissnoepjes hebben namelijk de vorm van een afgebeten oor, en refereren aan Mike’s roemruchte titelgevecht in 1997, waarin hij een hap nam uit het oor van zijn tegenstander!

Tyson wil ook wereldkampioen worden in de cannabisbranche. Foto: Mike Tyson / Instagram.

Tyson 2.0 x Royal Queen Seeds

Met Tyson 2.0 wil de oud-bokser de cannabiswereld op zijn kop zetten met “innovatieve en hoogwaardige cannabisproducten die geliefd zijn om hun puurheid, precisie en wijde verkrijgbaarheid”. En daar hoort volgens Tyson en Royal Queen Seeds dus ook een complete lijn wietzaden bij, zo blijkt.

Afgelopen dinsdag werden de nieuwe wietzaden in Amerika door de oud-bokser gepresenteerd. De zaden zijn in een samenwerkingsverband met de bekende zadenbank Royal Queen Seeds ontwikkeld, en worden verkocht onder de naam Tyson 2.0 x Royal Queen Seeds.

Zes (gefeminiseerde en autoflower) wietsoorten zijn al verkrijgbaar in Amerika en Europa, en worden in de komende weken ook in Thailand en Zuid-Amerika gelanceerd. Het gaat om drie gefeminiseerde wietsoorten en drie autoflowers, en volgens een gezamenlijke verklaring van de beide bedrijven brengt de collectie zowel nostalgie als nieuwigheid.

De zes nieuwe wietsoorten zijn in Nederland beschikbaar via de website van Royal Queen Seeds. Het gaat om de gefeminiseerde wietsoorten Gelato 44, Dynamite Diesel en Punch Pie. De drie autoflower zaden zijn NYC Sour D Auto, GOAT’lato Auto en Corkscrew Auto. Volgens Tyson 2.0 en Royal Queen Seeds mag je als thuiskweker een ‘consistente en exceptionele kweekervaring van de wietsoorten verwachten’.

‘No brainer’

Voor de nieuwe zadenlijn zijn Royal Queen Seeds en Tyson 2.0 een driejarig samenwerkingsverband aangegaan. Volgens Mike zelf was het een no brainer om met Royal Queen Seeds samen te werken. Het van origine Nederlandse en tegenwoordig in Barcelona gevestigde zadenbedrijf, heeft de “reputatie een van de beste zadenbanken van de wereld te zijn”, zo liet Tyson weten in een interview met Forbes Magazine.

“De samenwerking is een no brainer“, lezen we verder op Forbes. “Als je de beste in de wereld bent in wat je doet, dan worden we hoogstwaarschijnlijk partners.” Welke van de nieuwe wietsoorten Mike zelf het lekkerste vindt zijn de NYC Sour D Auto en de Gelato 44.

In Amerika worden de ‘Tyson 2.0 x Royal Queen Seeds’ zaden gekweekt door Breed Seed in Oregon. Foto: Tyson 2.0 en Royal Queen Seeds

Mooie woorden van Mike Tyson dus over Royal Queen Seeds en de nieuwe samenwerking. Adam Wilks, directeur van Carma HoldCo (het moederbedrijf van Tyson 2.0) doet daar nog een schepje bovenop in Forbes. Hij zegt dat de samenwerking deel uitmaakt van hun plannen om de marktleider van de wereld te worden in de cannabisbranche. “We hadden geen betere partner dan Royal Queen Seeds kunnen vragen.”

(advertentie)