(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Niet helemaal toevallig ging op 14 februari a.k.a. Valentijnsdag de film over het leven van Bob Marley in première in de internationale en Nederlandse bioscopen. Immers, de titel van deze mooie biopic over Jamaica’s grootste muzieklegende én fameus pleitbezorger van wiet heet: ‘One Love’. 

Liefde, eenheid en cannabis

One man. One message. One revolution. One legend. ‘Bob Marley: One Love’ viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. De film is – met medewerking van Bob’s vrouw Rita en andere nog levende familieleden – gemaakt door regisseur Reinaldo Marcus Green.

We zien en horen dus reggaezanger en songwriter Bob Marley, vanaf zijn opkomst halverwege de jaren zeventig tot aan zijn dood in 1981. De hoofdrol wordt gespeeld door Kingsley Ben-Adir, zijn vrouw Rita door actrice Lashana Lynch.

Wat kan je verwachten van deze film, volgens de makers zelf? “BOB MARLEY: ONE LOVE viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek.”

Wiet, de groene draad in Bob’s leven

Nou ja, dat Bob van wiet hield is geen geheim. Naar verluidt tikte de Jamaicaan iedere dag ongeveer 18 jointjes weg, respect!

In zijn geboortedorp Nine Miles staat een mausoleum, waar het lichaam van de veel te vroeg overleden zanger – hij werd slechts 36 jaar oud omdat ie vanuit zijn rastafari-overtuiging weigerde een teen met huidkanker te laten amputeren – bijgezet is. Naast hem liggen een bijbel, de beroemde rode Gibson les Paul-gitaar en… een zak wiet.

Overigens zit ook zo’n beetje de hele kinderschare van Marley – hij had er 9 bij 7 verschillende vrouwen (hoezo one love, haha) tegenwoordig in de legale cannabisbranche.

LEES OP CNNBS OOKWetenschapper recreëert Bob Marley’s wiet

(advertentie)