(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Natuurlijk, cannabis edibles zijn met het blote oog nauwelijks te onderscheiden van gewone snoepjes, gebakjes of chocolaatjes. En niet zelden lijken de verpakkingen van de THC-versies ook nog eens akelig veel op die van de snaai- en snackdingetjes in de supermarkt. Maar dat is nog geen reden voor narcotica-agenten om een heel complot van de drugsindustrie daar achter te zien. Over naar para-Suriname!

Wiet eten en drinken

En weet je wat het nou ook nog is met die zogeheten edibles, eet- en drinkbare cannabisproducten dus? Ze worden alsmaar populairder in de wietwereld! Zeker op de Amerikaanse continenten zijn de gummies, muffins, chocolaatjes, energiedrankjes en biertjes met THC en/of CBD erin niet aan te slepen.

Dat komt enerzijds omdat het lekker discreet te consumeren is (bijvoorbeeld als je niet kan roken of vapen, op de werkvloer of bij de schoonouders), anderzijds is het simpelweg de meest effectieve en best te doseren wijze van toediening van cannabinoïden.

Kortom, niks mis met edibles mensen, behalve dan misschien dat ze nog steeds iets te makkelijk in niet daarvoor bedoelde (kinder)mondjes terechtkomen. Maar dat is vooral ook een opvoedkundige taak van de volwassenen om dat te voorkomen, nietwaar?

Drugs in snoepjes

Dit gezegd hebbende, moeten we nu echt naar Paramaribo. De onvolprezen nieuwssite Waterkant schrijft dinsdag deze verontrustende woorden: ‘Politie waarschuwt voor drugs verwerkt in snoepjes‘. Oei oei, drugs. Snel kijken wat er daar in Zuid-Amerika aan de hand is, in het normaal zo kalme Suriname.

Nou dit dus:

Nadat de politie in Suriname onlangs naar eigen zeggen op bovenstaande cannabis snoepjes stuitte, voelde de Narcotica Brigade zich geroepen om eens flink aan de alarmbellen te gaan trekken.

Chillen in Paramaribo

En dat gaat gepaard met ronkende woorden, die je het gevoel geven dat we nog aan het prille begin van de war on drugs en nog specifieker de reefer madness van weleer staan. Lees en huiver maar mee – de typische war on drugs termen hebben we voor het gemak even vet gemaakt:

“De Narcotica-Brigade van de Surinaamse politie doet een beroep aan ouders, verzorgers, opvoeders kortom de totale samenleving om extra alert hierop te zijn.

Criminelen en andere kwaadwilligen proberen op heimelijke wijze drugs in verschillende, aantrekkelijke vormen toe te dienen aan derden.

Voorbeelden zijn de bekende space cake en cannabis snoepjes waarin drugs, met name marihuana, hasj, yami en/of xtc in zijn verwerkt.

Deze snoepjes worden dan op verschillende momenten verspreid zoals bij huis feestjes, uitstapjes, en chill party’s.”

Jammie, xtc in de edibles 😛

Haha, dat liegt er niet om hè? Of eigenlijk natuurlijk juist wél. Yami is overigens gewoon nog een ander synoniem voor marihuana, en van xtc in edibles hebben wij in ons hele en leven nog nooit gehoord!

Maar ja, in tijden van (drugs)oorlog is blijkbaar alles geoorloofd om het volk de stuipen op het lijf te jagen.

Alleen de afsluitende, stichtende woorden van deze doorgedraaide narcoticabrigade in Suriname hebben wel iets – ook al moeten we eerlijk toegeven dat we hier eigenlijk ook weer geen ene jota van begrijpen:

“Wees niet gierig maar extra alert”

(of zouden ze heel misschien ‘nieuwsgierig’ in plaats van ‘gierig’ hebben bedoeld 😉
[openingsbeeld: Shutterstock AI]
(advertentie)