(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)
Runtz wietzaden

Als cannabisliefhebber heb je ongetwijfeld al een van de vele nieuwe Runtz-kruisingen voorbij zien komen, maar het origineel is eigenlijk nog veel sterker. Runtz is op het moment zelfs nog steeds een van de grootste wietsoorten in Amerika, en heeft een ongekend hoog THC-gehalte voor een indica-dominante strain.

Runtz is een bijzondere Amerikaanse wietsoort die daar al behoorlijk lang aan de top staat, want in 2020 werd de strain door Leafly al uitgeroepen tot strain van het jaar. Momenteel is het er nog steeds een van de grootste speciale wietsoorten. Het is tevens een indica dominante wietsoort, en die zijn sowieso al zeer geliefd onder thuiskwekers en cannabisproducenten.

Maar wat Runtz helemaal bijzonder maakt is het hoge THC-percentage dat rond de 25% ligt. Zeker voor een indica dominante wietsoort, is dat dus ongekend veel tetrahydrocannabinol!

Runtz = snoep voor volwassenen

Vernoemd naar fruitige snoepjes maakt Runtz haar naam waar met een intens zoete en fruitige snoepsmaak. Het is dan ook een wietsoort die het levenslicht zag toen een Gelato 33 met de prijswinnende Zkittlez gekruist werd. Gelato is zoals je misschien wel weet Italiaans schepijs en Zkittles is in Amerika een wijd bekend snoepje.

De compacte toppen zijn dan ook rijkelijk gesuikerd met de dikste laag trichomen die je ooit zag. Dit is daarmee niet alleen een heerlijke wietsoort om gewoon te roken, maar ook zeer geschikt om hasj, rosin of een ander concentraat van te maken.

Als indica dominante strain is Runtz ondanks haar absolute topkwaliteit, toch ook verrassend gemakkelijk te kweken. De bloeifase duurt maar 8 tot 9 weken en de planten worden gemiddeld hoog. Ze hebben een mooie vertakte en bossige structuur, en nemen met hun grote groene bladeren gulzig licht op. Een kweekoppervlak is dan ook snel gevuld met Runtz.

Runtz

Meer dan 25% THC

Toppen van deze wietsoort zijn in de regel dik, plakkerig en ontzettend hard en compact. Het THC-gehalte van 25% kan onder optimale omstandigheden zelfs nog verder oplopen, dus je kunt wel nagaan dat het effect ook heel sterk is. Met Runtz geniet je dus niet alleen van de sterkste fruitsmaken die een wietsoort kan hebben, maar ook van het sterkste effect. Laat je verrassen door de complete lichamelijke ontspanning en mind ‘blowing’ high van Runtz!

  • Soort: indica dominante hybride
  • Genotype: Gelato 33, Zkittlez
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeitijd: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: extreem zoet en fruitig
  • High/effect: lichamelijke ontspanning, zeer sterk effect, 23 tot 26% THC
  • Zadenbedrijf: SeedStockers
(advertentie)