(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Als je nog niet veel kweekervaring hebt dan is Afghani Gold een échte aanrader! Deze bijna pure indica levert vrijwel altijd plakkerige topopbrengsten en heeft een penetrante skunky geur. Probeer deze sterke wietplant die tegen een stootje kan dus maar meteen, want het is de ideale wietsoort om nieuwe kweektechnieken op uit te proberen.

Afghani Gold is een zeer makkelijk te kweken wietsoort van Spliff Seeds. De wietsoort bestaat voor 90% uit indica genetica, en is een kruising tussen het eeuwenoude landras Afghaan en de oerhollandse Skunk #1. Keisterke genen dus, die tegen een stootje kunnen.

Hoewel Afghani Gold met haar sterke genen een geweldige wietsoort voor beginners is, is het ook een prachtige indica voor gevorderden. De wietsoort is zeer tolerant bij kleine voedings- of bewateringsfoutjes, en kan goed tegen allerlei omgevingsschommelingen. Bij een onregelmatige kweek zal ze hierdoor toch een goede productie laten zien. Meer ervaren hobbyisten worden beloond met zeer sterke wiet en wellicht ook wel een nieuw record qua opbrengst.

Dikke indicatoppen

De wietsoort van Spliff Seeds produceert dikke en harde indica toppen, en doet dat ogenschijnlijk zonder enige moeite. Precies dus zoals je van deze kruising tussen Skunk #1 en een reguliere Afghaan zou verwachten. De toppen zijn genereus bedekt met THC en bezorgen je een zware narcotische high die uitstekend werkt tegen pijnklachten en slaapproblemen.

Afghani Gold zaden groeien uit tot compacte planten met een mooie kerstboomstructuur. Mits je die niet topt mag je aan iedere plant een grote langgerekte hoofdtop verwachten. Top je de planten wel dan zullen ze meer en meer gelijkwaardige toppen aanmaken, die stuk voor stuk hard, plakkerig en compact worden.

De indica staat erom bekend een sterke plant te zijn die ondanks kleine kweekfoutjes toch lekker doorgaat met de productie van toppen en THC. Ze maakt hierbij mooie ronde buds aan met weinig bladeren, die daardoor heel gemakkelijk te manicuren zijn. Eenvoudig knipwerk dus.

Afghani Gold

Tegen het einde van de bloeifase geeft Afghani Gold de bekende penetrante geur af waar ook Skunk-soorten hun naam aan ontlenen. De geur is intens en doet denken aan een zoete wierook-achtige hasjgeur. Afghani Gold is dan ook een prima wietsoort om hasj of concentraat mee te maken. De smaak bij het roken is zoet, fruitig en aards tegelijk.

  • Soort: 90% indica
  • Genotype: Afghani, Skunk #1
  • Geslacht: gefeminiseerd
  • Bloeifase: 8 tot 9 weken
  • Geur/smaak: intens, zoet, aards
  • Effect: sterk, ontspannen, stoned, goed tegen pijnklachten en slaapproblemen
  • Zadenbedrijf: Spliff Seeds
[Foto’s: Emanuele]
(advertentie)