(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Warlock, Serious Kush en Seriosa groeien serieus goed op de zolder van Claude Pouche. Ze mogen daardoor zelfs een weekje eerder op 12/12. En dat komt dan weer heel goed uit, want zo kan Claude nog een extra rondje binnen kweken, voordat de zomer weer begint. Kweekverslag!

Hey hey, hier zijn we weer 😁 met een pot koffie, een lekker muziekje en een joint met de Forbidden Passionfruit van Amsterdam Genetics. Deze stond zoals je misschien weet tussen mijn slaapwietjes, en is inmiddels al een beetje gecured. De joint heeft een lekkere zachte en fruitige smaak met een purple en kersensmaak op de achtergrond. Ik heb er een foto van toegevoegd 😁

Forbidden Passionfruit

Het was wederom een koude week deze week en er lag zelfs wat sneeuw op het dak, en dat zijn allemaal factoren om rekening mee te houden. Ik heb de lampen dan ook wat gedimd zodat ze minder warmte afgeven overdag. Overdag lag de sneeuw namelijk als een mooi wit tapijtje op het dak, dus dat willen we behouden.

Ook vond ik deze week een goed artikel hier op CNNBS, met tips om de sneeuw op je dak te houden als je op zolder kweekt. Isoleren is natuurlijk belangrijk maar als je dak niet genoeg geïsoleerd is, kun je onder meer ook je LED’s dimmen, zodat ze minder warmte afgeven 😁

Serious strek & time lapse

Over dan naar de dames van Serious Seeds. Die zou ik in principe pas volgende week in bloei zetten maar ze bleven zo mooi doorschieten dat ik ze vorige week zondag al op 12/12 heb gezet. Ze staan nu dus al een kleine week op 12/12 en de voorbloei-periode zit er al bijna op.

De volgende fase waar ik naar uitkijk zal de zichtbare bloeifase zijn, of zoals ik het soms durf te noemen de visible flowering. Daarbij zie je de allereerste bloeihaartjes en dat zijn de eerste beginselen van bloemetjes 😊 Vanaf dat moment begin ik de bloeiweken te tellen, of beter gezegd; af te tellen 😁

De Serious Kush is door de switch al iets meer opgeschoten nu. Deze planten bleven tot nu toe wat lager dan de rest van de dames in de tent. De Seriosa’s zijn nog steeds de hoogste dames in de tent, hoewel de Warlock planten ook niet ver achter lopen.

Wat ook duidelijk op te merken is, is dat alledrie de soorten mooi gelijkmatig groeien. Alle planten van dezelfde soort zijn allemaal hetzelfde. Dat is niet alleen mooi om te zien maar het zegt ook wel wat over de kwaliteit van de zaadjes en de genetica 😉

Bij alle dames zijn nu duidelijk de indica invloeden te zien. Maar als we straks wat verder in de bloei zijn, dan zullen we steeds meer karakteristieke kenmerken per soort gaan zien, verwacht ik. Op het moment staan ze er echt mooi en gezond bij. Ze hebben er duidelijk zin in 😁👌

Ik heb een time lapse filmpje gemaakt met de foto’s die de camera in de hoek van de tent elke dag maakt. Zo zie je de planten echt een beetje groeien.

Bulldog Cookies

Dan de Cookies van Bulldog Seeds. Die hebben hun eerste keer voedingsstoffen gekregen. Om precies te zijn 20 ml base, 5 ml grow en 5 ml cal van de nieuwe voedingslijn van Mills nutrients. Deze nieuwe lijn is de vegan of natuurlijke biologische voeding zonder chemische toevoegingen en zo. De Cookies reageren er goed op, dus ik ben zeker benieuwd wat dat gaat geven 😊 Later zal ik wel eens wat meer over de voedingsstoffen zelf toelichten.

En zoals ik vorige keer al vertelde ga ik na deze ronde nog een snelle ronde kweken zodat die voor de hete zomermaanden klaar is. Het plan is om de Power Plant van Dutch Passion te nemen en die meteen op 12/12 te zetten, zodat de bloei extra snel begint. Ik kies de Power Plant niet alleen voor de grote opbrengst maar heb er ook een nostalgische reden voor.

20 jaar kweken

Tegen de tijd dat de Power Plant namelijk klaar zal zijn, is het precies 20 jaar geleden dat ik mijn eerste plantjes begon te kweken. Die eerste soort was – je voelt hem aankomen – de Power Plant, of PP zoals de wiet destijds bij ons genoemd werd 😊

In de 20 jaar na die eerste Power Plantjes heb ik veel geleerd, maar ben ik ook veeel gevallen en weer opgestaan. Naarmate de tijd verstreek maakte ik steeds minder fouten en kreeg ik steeds mooiere resultaten 😁 en dat wilde ik weleens vieren met de soort waarmee ik ook ooit begonnen ben 😊

Die eerste Power Planten heb ik trouwens nooit geoogst. Door omstandigheden 🙈 laat ons al zeggen dat ik ze probeerde op te kweken in een een salonkastje volgeplakt met aluminiumfolie. Boven de stekjes had ik een bureaulamp die ik aanzette als ik wakker werd, en weer uit deed als ik ging slapen.

Ik had dan ook nog nooit van een groei en bloei lichtschema gehoord 🙈🤣 dus ik moest nog veel leren. Maar gedurende de jaren groeide niet alleen mijn planten maar ook mijn kweekkennis 😊 Wat er in die tijd ook nog niet was, was bijvoorbeeld sociale media of YouTube kanalen waar je informatie kon opdoen. Ik had alleen de beperkte boeken die ik later wel heb aangekocht.

Dit waren de boeken van Jorge Cervantes en magazines als Soft Secrets en Highlife die we in de shop konden verkrijgen, en veel meer info hadden we niet. Wat we trouwens wel gratis mee hadden gekregen van die stekkenboer was een lading spint en andere nare beestjes 🙈🤣

Maar goed, het was ook vlug vlug op een parking ’s avonds afgesproken, de stekjes in een doosje en weg in de duik zoals ze hier zeggen. We hadden dus niet veel tijd om info te vragen 🤣 Maar we hebben in die tijd wel veel bijgeleerd, dus allemaal leuk om achteraf op terug te kijken.

Maar ik dwaal weer serieus ver af 🙈🤣🤣 We zullen nog vlug de plaatjes bekijken en dan houden we het voor deze week voor gezien 😊 Volgende week zullen we hopelijk al de eerste verschijnselen van de bloemetjes zien, tot dan 😊

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)