(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Afgelopen maandag heb je het voorlopig laatste verslag van Claude’s slaapwietjes kunnen lezen. Met veel trots en plezier begint hij vandaag dan ook een hele nieuwe serie, en wel met drie serieuze nieuwe wietsoorten op zolder. Het belooft een spektakel te worden want de tent is inmiddels al aardig gevuld. Lees maar mee!

Hey hey, hier zijn we met een gloednieuw kweekverslag. Niet alleen dat maar ook een gloednieuwe kweekronde, en deze keer wordt het echt serious 😁 Laten we maar vlug beginnen 😉

Over beginnen gesproken, ik was stiekem al aan deze ronde begonnen en wel op 13 december. De zaadjes zijn inmiddels dus al plantjes geworden, dus het is een vliegende start. De wietzaadjes die ik op die 13e van december liet ontkiemen zijn alledrie van Serious Seeds. Het zijn de Serious Kush, de Seriosa en de oldskool Warlock 😁 Later in de verslagen zal ik deze wietsoorten en de voorouders van de dames, net als bij de laatste kweekronde wat nader voor je beschrijven 😊

Ontkiemen & voorgroeien

Voor het ontkiemen had ik me eigenlijk voorgenomen om het eens anders te proberen. Ik zou ze dan met waterstofperoxide en water in een glas laten ontkiemen. Dit heb ik echter nog nooit gedaan en aangezien deze zaadjes mij geschonken zijn durfde ik het niet aan om ermee te experimenteren. Het laatste wat ik namelijk zou willen is de kostbare zaadjes te verspillen, en dus heb ik ze op de oude vertrouwde manier ontkiemd.

En die oude vertrouwde manier is voor mij in een nat koffiefilter in een gripzakje een paar dagen op een donkere warme plaats. Na twee dagen waren de zaden allemaal uitgekomen, dus toen heb ik ze in kleine potjes gestoken en tijdelijk in een aparte tent gezet tot de andere tent weer vrij was.

Voordat ik ze daarin kon plaatsen moest de tent ook weer opnieuw opgeruimd en ontsmet worden. Dit natuurlijk om eventuele beestjes en andere nare plantenziektes en parasieten te verwijderen. Tot het zover was stonden ze onder 23 uur licht van mijn Spider Farmer LED in de kleine potjes voor te groeien 😊

24 december (Kerstavond 😁)

Het is kerstavond als ik dit schrijf en de dametjes doen het stuk voor stuk goed 😁 Ik heb ze zoals ik van plan was inmiddels in de 11-literpotten verpot en net in de grotere kweektent gezet. Daar gaan we deze keer iets nieuws proberen. Hoewel, helemaal nieuw is het ook weer niet voor me.

Ik heb vroeger met een maatje heel lang geleden een tijdje wat ‘projectjes’ gedaan, en die vriend deed toen de bewatering en zo daarvan. Ik hielp hem daar altijd wel mee dus het zal nog wel ergens heel diep in mijn hersenstam zitten 🙈🤣 Dus helemaal nieuw nieuw is het niet maar het is wel weer even wennen. Ik heb het over het automatisch bewateren van de planten.

Halfautomatisch water geven

Op het moment is het overigens nog niet 100% automatisch met een timer en zo maar dat komt nog wel. Voorlopig vul ik het vat (reservoir met voedingswater) en zet ik de pomp en de spinsels aan tot het vat leeg is. Halfautomatisch dus 🙈🤣 maar is wel de bedoeling om in de toekomst toch met een timer te werken als ik het weer wat meer onder de knie heb.

Het systeem ziet er nu nog uit als een soort Frankenstein monster, met al die darmpjes en zo maar wanneer de plantjes mooi beginnen te groeien zul je de slangen nog amper zien. Momenteel zijn de slangen nog wel redelijk zichtbaar. En dus staan de kleine dametjes er wat verloren bij in hun grote potten met al die spindels en darmpjes overal 🙈 Maar dat komt nog wel goed, ze zijn immers ook maar net verpot 😁🙏

Dan de technische kant van het verhaal. De planten krijgen op het moment van schrijven 25% licht van een 600 Watt LED, dus reken maar uit 😊 Daarmee worden ze nu 22 uur belicht en zo staan ze dus 2 uurtjes per dag in het donker. Dit is alleen voor de eerste weken en daarna zal ik dit geleidelijk afbouwen naar 18/6 (18 uur licht, 6 uur donker). Voeding krijgen ze nu nog niet, omdat ze net verpot zijn en er in de Plagron lightmix voor een kleine paar weken genoeg voeding in de grond zit 😁

31 december (oudejaarsavond)

Hey hey, hier ben ik weer 😊 Het is oud & nieuw en de dametjes doen het uitstekend! De eerste groeiweek zit erop en ze groeien als de kool. Vergeleken met mijn andere tent (waar ik later nog wel wat meer over zal toelichten) groeien de dames van Serious Seeds echt bijna allemaal mooi en gelijk op. Zeer stabiel dus, laten we het zo maar noemen 😁

Ook heb ik het cameraatje weer terug in de tent gehangen om de groei wat beter te kunnen volgen 😊 En voor jullie heb ik dan ook elke week een foto vanuit perspectief van de camera.

Hoewel de planten al iets groter zijn, krijgen ze alleen nog maar water met een heel klein pietsie beetje Vitalize van Mills Nutrients. Ik verwacht echter dat de meeste voedingsstoffen over ween week of zo wel uit de lightmix zijn, en dan beginnen we lichtjes op te bouwen met de voeding. Te weten wat A en B groeivoeding en wat Start R van Mills.

De dametjes groeien al wat meer boven de slangetjes van het watersysteem uit, en het is al wat mooier om naar te kijken dan een week geleden 😊 Ik ga ze nu nog niet echt soort per soort beschrijven, omdat ze allemaal nog redelijk klein zijn en nog veel op elkaar lijken. Wat ik je wel alvast kan vertellen is dat ze de typische karakteristieke dikke indica bladeren laten zien 😁

Zó, dit was het voor nu even, er moeten ook nog oliebollen gegeten worden 😅 Nog een dikke week voor dit allemaal gepubliceerd wordt, en dan zijn we er weer wekelijks bij met de ‘live’ updates van de dames.

7 januari

Het is bijna het einde van de tweede week van de groei en de dames doen het nog steeds uitstekend! Wat ik inmiddels al wel opmerk is dat de Seriosa plantjes het hoogste zijn. Daarna komen de Warlock’s, en de Serious Kush die blijven een beetje tegen de pot ‘plakken’. Ik heb de LED dan ook een beetje hoger gehangen, in de hoop dat ze wat in de hoogte schieten. Het zijn natuurlijk wel indica’s dus veel hoge dames zal ik wel niet hebben maar we zien wel 😊

Ik denk in de vierde week te kunnen toppen, en dan nog een weekje laten groeien voor ik de switch naar 12/12 kan maken. Dan zullen de dames na ongeveer een weekje wel gaan voorbloeien, en dan kunnen we alweer beginnen met aftellen 😁

Bulldog Cookies & Mills

Tot slot nog even wat over mijn kleinere side project met de Bulldog Cookies en de nieuwe voedingslijn van Mills. Die dames zijn alle vijf (5 van de 5) ook mooi ontkiemd en uitgekomen 😊 Echt veel kan ik er nog niet over vertellen, aangezien ze nog maar net uitgekomen zijn. Over de nieuwe voedingslijn van Mills zal ik in de loop van de volgende verslagen ergens wat meer toelichten (aangezien dit kweekverslag al extreem lang zal zijn  🙈🤣)

Verder zijn er natuurlijk nog de plaatjes om van te genieten, en dan is het vanaf volgende week steeds weer een week per week verslag 😊 Zó, dit was het dan echt voor deze keer 😁

Groene groet, Claude Pouche 🙏

P.S: Voor iedereen nog de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat 2024 maar een gezond en vooral groen jaar mag worden!

(advertentie)