(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Claude Pouche kweekt natuurlijk nog steeds zijn eigen slaapmiddel, maar heeft vandaag wel een iets afwijkend verhaal geschreven. Hij stelt je namelijk alvast voor aan de wietsoorten die hij volgende keer zal kweken, en daar zitten hele mooie (én een paar geheime) tussen!

Hey hey, hier zijn we weer met een indoor update zoals je gewend bent. Zoals je zult lezen zal dit verhaal echter niet helemaal hetzelfde zijn als je gewend bent. Dat heeft het een en ander met de planning te maken. Normaal schrijf ik altijd op zaterdag of zondag mijn verslag voor de komende week, maar omdat ik het vorige weekend geen tijd had schreef ik mijn laatste verslag pas op dinsdag.

Nu – afgelopen weekend dus – is het daardoor nog steeds dezelfde vijfde week van de zichtbare bloei, en is er daardoor ook niet veel veranderd. Dus ga ik het maar eens over koetjes en kalfjes hebben vandaag 🤣🤣🤣 Nee nee, daar zal ik je niet mee vervelen. Ik heb namelijk wel een paar leuke dingen te vermelden over de volgende kweekronde 😁

Serious grow

Zoals jullie misschien wel of niet weten, heb ik de eer om een van mijn tenten de volgende ronde te vullen met drie soorten van Serious Seeds. Ik heb hun zaden nog nooit eerder gekweekt maar er natuurlijk wel veel van gehoord. Daarom ben ik eens gaan kijken op hun website, en heb daar hun voorgeschiedenis gelezen 😁

De oprichter van Serious Seeds heet Simon. Hij reisde in 1986 af naar Afrika, en daar leerde hij het groene plantje wat beter kennen. Dat niet alleen maar hij begon ook al meteen met het verzamelen van cannabis genetica, en nam deze Afrikaanse wietzaden mee naar Nederland om hier op te kweken. Na een periode bij Sensi Seeds gewerkt te hebben, besloot hij met een paar andere mensen om Serious Seeds op te richten.

Wietsoorten van Serious Seeds hebben verschillende prijzen gewonnen. Meerdere High Times Cannabis Cups maar ook de HighLife Cannabis Cup voor onder andere de Chronic en de AK-47. Ik vind het verder ook heel interessant dat deze zadenmakers geen massaproductie aan zaden willen maken, maar zich liever verdiepen in het alsmaar verbeteren van hun bestaande soorten.

Warlock, Seriosa & Serious Kush

En wat ook erg leuk is naar mijn bescheiden mening, is dat er een paar pareltjes van old-school wietsoorten op SeriousSeeds.com te vinden zijn. Wat te denken van de AK-47, Chronic, White Russian, Kali Mist, Bubble Gum en Warlock? Stuk voor stuk zijn het originele en exclusief door Serious Seeds gemaakte wietsoorten.

Warlock is een van de drie soorten die ik zelf zal gaan kweken. Deze klassieker zet ik dan samen met de nieuwe soorten Seriosa en Serious Kush in een kweektent. Seriosa is een kruising tussen de beroemde Serious soort AK-47 en Serious Mimosa. Warlock is een kruising tussen Afghani en Skunk, en Serious Kush is een kruising tussen OG Kush en de bekende Serious strain White Russian.

Dat klinkt mij dus alvast heel erg lekker in de oren. Warlock heb ik in de vroeger nog in de shop gekocht en dat was echt een supersoortje, dus daar ben ik zeer benieuwd naar 😊🙏

Naast deze wietsoorten ga ik nog twee andere soorten van dichterbij bekijken, in een ander project in een kleiner tentje. Daar kan ik helaas nog niet veel over vertellen alleen, dus top secret voorlopig. Maar zodra ik groen licht krijg zal ik je natuurlijk meer over deze soorten vertellen 😁

Ik kan er alleen nog aan toevoegen dat ik met ontkiemen zal beginnen in het weekend van 17 december. Dan zouden de andere dames in principe nog een twee kleine weken te gaan hebben. Sommigen misschien iets langer, maar die worden dan even in een aparte tent gezet om verder te bloeien. We hebben kortom, veel moois om naar uit te kijken 😊🙏

Dit was het dan weer voor vandaag. Een iets ander verslag dan je gewend bent maar hopelijk hebben jullie er toch iets aan gehad; en natuurlijk zijn er ook nog de plaatjes om te bekijken 😁 Omdat het een beetje een ander verslag is heb ik ook gewoon wat willekeurige foto’s van verschillende planten erbij gedaan. Als ik zelf ergens een verslag lees of bekijk, vind ik de plaatjes en prentjes van de dames ook vaak het leukste eraan 🙈🤣🤣
Tot de volgende keer!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)