(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De ‘slaapplanten’ van Claude Pouche staan drie weken zichtbaar in bloei, en worden weer extra mooi op de gevoelige plaat vastgelegd. Dat echter niet alleen want in dit kweekverslag leer je ook de dames uit Claude’s Haze tent kennen. Grote dames met lange bloeitijden, maar de moeite van het kweken meer dan waard! 

Hey hey, hier zijn we weer met een indoor update. Natuurlijk over mijn ‘slaapmiddel’ 😊 maar ik stel je deze keer ook wat nader voor aan de planten in mijn Haze tent.

Kush sessie met hasj van de straat

Het is 19 november en een redelijk mooie dag buiten, maar binnen is het altijd beter 🙈  Ik heb een lekkere joint, en deze is gevuld met hash van ‘de straat’. Het is dus ook van een onbekende soort maar niet slecht. Een beetje korrelig maar zeker niet verkeerd bij de koffie die naast me staat te dampen. Het KushSessions setje van YouTube op de achtergrond maakt het plaatje rond, en daar gaan we dan 😁

De dames gaan lekker door met de bloei. Ik tel het einde van week drie vandaag. Morgen begint de vierde week van de zichtbare bloei, en ik heb er eigenlijk niet veel over op te merken. Ze gaan echt op automatische piloot, kijk maar.

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

In vergelijking met een paar weken geleden is de groene kleur ook terug. Ik vermoed dan ook dat ze wel wat voedingsstoffen tekort hadden maar dat is gelukkig weer terug op het juiste peil. De geur is een mix van alle verschillende soorten door elkaar.

Bij de Gorilla Glue planten die vooraan in de tent staan herken ik al wat van de typische Gorilla Glue geur, dus dat zit wel goed 😁👌 Ook hebben de GG’s allemaal weer de ‘hermiechecks‘ overleefd, en ik heb nergens ‘banaantjes‘ of iets dergelijks gevonden 😊

Wat ook iets leuks is geworden in de tent is de Forbidden Passionfruit van Amsterdam Genetics. Normaal beschrijf ik die plant niet maar die begint nu wel mooie paarse tinten te krijgen. Althans, één van de drie dames die ik van deze soort heb. Ik heb daar natuurlijk ook even een mooie foto van bij toegevoegd.

Over fotos gesproken… Ik heb de dames deze morgen ook weer aan een fotoshoot onderworpen, zodat je de topjes en de bouw van de dames iets beter ziet. Als ze zo samen in de tent gepropt staan dan komt dat toch niet zo goed over op de foto’s 🙈😅

Forbidden Passionfruit

Tangerine G13

Haze aka antidepressiva tent

En nu ik toch wat tijd en ruimte over heb wil ik het eens met je hebben over mijn Haze tent aka mijn antidepressiva tent 😁 Niet dat ik depressief ben of zoiets 🤣🤣 maar ik rook die soorten vaker overdag, als ik eens een dipje heb of eens eens boost nodig heb. Ik wil ze ook wel eens in het weekend roken, tijdens een wandeling of zo. Maar in ieder geval zeker niet om ’s avonds voor het slapengaan te roken 🙈🤣

Haze soorten kweek ik nu een dikke 5 à 6 jaar. Ik had er daarvoor niet echt het geduld voor, en zag ook niet echt het nut in van dames met bloeitijden van 9 tot 14 weken. Ik ben echter wel altijd een grote fan geweest van de Nevilles Haze en de Mexican Haze die ik vroeger in een shop kocht. Die soorten wilde ik altijd nog eens zelf kweken, dus ben ik er uiteindelijk toch aan begonnen.

Het wachten waard

Mijn eerste Haze kweek was met de Mexican Haze van Kiwi Seeds. Een soort met 12 weken bloei op de verpakking en die ik een kleine anderhalve week langer heb laten staan. En damn dat was dat lange wachten tijdens de bloei meer dan waard! 😁 En zo ben ik dan begonnen met de Haze soorten. Ik kweek sindsdien één keer per jaar een tent met allemaal Haze soorten 😊

Hawaiian Snow

Deze ronde heb ik de Hawaiian Snow van Green House Seeds staan. Ik wist op voorhand al dat deze soort hard zou groeien, dankzij het kweekfilmpje die het zadenbedrijf ervan maakte toen Franco er nog was. In het filmpje groeide de plant tot wel 8 cm per dag (😱), dus had ik me al voorgenomen om deze iets vroeger te toppen, en er later een net boven te hangen.

Dit is dan ook meteen de eerste keer dat ik een net gebruik om de planten te ondersteunen. Ik ben daar namelijk geen voorstander van, omdat een net over heel je tent de toegang tot je planten erg belemmerd. Als je bijvoorbeeld een hermiecheck zou willen doen, kun je daar met 36 dames onder een net niet zomaar even bij. Zeker de achterste dames worden dan redelijk onbereikbaar.
Geen voorstander dus van de netten. De planten blijven er ook nog steeds doorheen schieten, met alle gevolgen van dien 🙈🤣 Goed, dat hebben we dan ook eens gehad, geen probleem 😁

De topjes van de Hawaiian Snow zijn nog het kleinste. Dat komt omdat deze dames tot 12 weken moeten bloeien en nog maar aan het einde van week 5 van de zichtbare bloei staan. De Hawaiian Snow is tevens een kruising tussen Laos en Hawaiian Sativa, en de filmpjes zijn nog steeds op YouTube te bekijken 😁

Strawberry Cough

Rollercoaster Haze & Strawberry Cough

Dan heb ik nog vijf Rollercoaster Haze planten van Zamnesia seeds. Dit is een kruising tussen G13 Haze (een kruising van de G13 zoals de Tangerine G13), en een NYC Diesel als ik me niet vergis. Het zijn ook mooie lange toppen 😁

Verder staan in de Haze tent nog 18 Strawberry Cough planten van Zamnesia. Ik had de eer om deze als een van de eersten te mogen kweken. Net als de Black Orchid, Biscotti, Jealousy en de Candy Rain toen die allemaal net uitkwamen. Maar omdat de Strawberry Cough een redelijk sativa dominante soort was (en de anderen redelijk indica) heb ik deze soort gehouden om bij de Haze tent te zetten 😊 Het is een kruising tussen Strawberry Fields en Haze.

Amnesia Haze & Super Silver Haze

Bij deze drie soorten zou ik het normaal laten, omdat ik niet graag te veel verschillende soorten tezamen opkweek (maar het toch steeds weer blijf doen 😅🤣). Ik had echter nog een paar lege plekjes in de tent, dus die heb ik met een Amnesia Haze en twee Super Silver Haze planten gevuld. De amnees is een kruising tussen Superior Haze en Northern Lights van BSB Genetics, en de Super Silver Haze zijn een kruising tussen Haze, Skunk en Northern Lights van Zamnesia 😁

Alle strains behalve de Hawaiian Snow kunnen na 10 weken bloeien geoogst worden 😊

Geniet tot slot nog van de plaatjes van de fotoshoot en van de Haze soorten. Van de Forbidden Passionfruit heb ik er ook eentje bijgedaan. Veel kijkplezier en tot volgende week!

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)