(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is de eerste week van de zichtbare bloeifase en de planten maken veel veranderingen door. Niet alleen qua bloei maar vooral ook qua groei want de strek zit er goed in. Claude stelt je deze week ook voor aan de rest van de planten in zijn kweektent, en hij brengt je van de technische gegevens van zijn kweek op de hoogte. Kweekverslag!

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe indoor update, de negende alweer van deze ronde 😊 Het is vandaag zondag 5 november, buiten is het regenachtig maar bij de dames op zolder is het lekker warm en droog 😁 Op de achtergrond draait een CD van Killing Joke.

Auto Forbidden Cherry

Ik rook vandaag een lekkere joint met Forbidden Cherry Auto van Dutch Passion. Da’s echt een lekkere zoete fruit en snoep-achtige geur en smaak. Het was ook een plant waaraan echt zwarte topjes bloeiden. Ik heb een foto toegevoegd met een topje van de Forbidden Cherry en de Frisian Duck om je te laten zien hoe donker die wel niet is 😊

Nu de dames. Zoals je kunt zien zijn die nog heel wat gestrekt 🙈🤣 Ik heb ze een beetje moeten verschuiven omdat een paar kleinere planten overgroeid werden door grotere dames die naar meer licht en ruimte zoeken.
Terwijl ik daarmee bezig was heb ik ook meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt eens stevig te ontbladeren. Althans, bij de planten die ik vorige keer nog niet gesnoeid had.

Dit is de tweede week op 12/12 en de eerste week van de zichtbare of effectieve bloeifase. En dat is de dames zeker aan te zien. En dan niet alleen door de strekking maar ook door de kleine groene beginsels van topjes die nu overal ontstaan 😁 Het zijn nog niet de witte pluizige bolletjes die ik graag zie maar dat zal niet lang meer duren 😊

Tangerine G13 & Moncherry van Amsterdam Genetics, Pink Rozay van Zamnesia en Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl

Plantenrace

De Tangerine G13 heeft door het strekken de Pink Rozay van Zamnesia ingehaald. Niet echt veel maar ze zijn deze week wel even de grootsten 😁 Bij beide strains zijn ook overal beginnende topjes te zien 😊 Dan de Moncherry van Amsterdam Genetics; die heeft door de strek ook een serieuze inhaalslag gemaakt. Deze planten zijn nu bijna even hoog als de Pink Rozay, en ook hier zien we een zee van kleine beginnende topjes.

Als laatste bespreek ik de Gorilla Glue van Wietzaadjes.nl. Een aantal daarvan zijn al serieus in de hoogte geschoten maar een aantal ook niet. Dat kan misschien later wel voor wat probleempjes zorgen ivm de lamp en de hoogte van de andere dames, maar dat zien we dan wel. De Gorilla Glue dames hebben wel overal beginnende topjes zoals alle andere dames in de tent. Eigenlijk groeien ze allemaal een beetje op automatische piloot maar dat is zeker niet erg 😁👌

Groener & Black Domina

De bladeren zijn ook weer een heel stuk groener dan paar weken geleden, dus dat hebben we ook weer onder controle. Ze hebben inmiddels ook de eerste keer een volledige dosis bloeivoeding van Mills Nutrients gekregen, en reageren daar naar mijn mening toch goed op en hebben geen verbrande bladpunten.

Behalve een Black Domina dan, maar daar schrijf ik niet over en is dus niet echt het vernoemen waard. Maar hey, ik ben het nu toch aan het benoemen 🙈🤣 Misschien komen de verbrande bladpuntjes omdat ze het onderste uit het vat heeft gekregen en dat wat te veel was. Het kan ook dat ze gewoon niet zo veel voeding nodig heeft maar het is een enkel geval dus geen paniek 😁

 

Andere soorten in de tent

Nu we alle vier de strains van wat dichterbij hebben gezien kan ik je wel even kort vertellen welke andere soorten ik nog heb staan (als ik dat niet al eens gedaan heb … stonerbrein 🙈). Ik begin met de Banana Slush van Amsterdam Genetics. Die heb ik deze week moeten verhuizen naar de Haze-tent omdat die echt te groot werd. Een van de ouders van deze kruising is dan ook een Banana Haze, dus dat verklaart het grote formaat wel een beetje.

Verder heb ik nog de Forbidden Passion Fruit van Amsterdam Genetics, Afghan Kush van BSB Genetics, Pure Kush van Green House Seed Company, Black Domina en een Chronic van Wietzaadjes.nl, een Amnesia Haze van BSB Genetics en twee Expert Gorilla Auto’s van Expert Seeds.

Een mengsel van verschillende soorten zoals je merkt. Normaal gesproken beperk ik mezelf tot drie verschillende soorten per ronde. Om verschillende redenen zoals onder andere de hoogte van de verschillende soorten, en ook de bloeitijden.

Maar zoals je aan het begin van deze serie kon lezen, had ik nog een hele hoop zaadjes liggen. Ik vond het dan ook een beetje zonde om die te laten liggen en nieuwe te kopen. Dus daarom hebben we gekozen om van alles wat uit te zetten 🙈 we zien wel wat het geeft 😁

Technische gegevens

Ik heb er dus ook van elk een foto bijgestoken, en natuurlijk ook van de Haze-tent. Die staat in week drie van de zichtbare bloei en daar heb ik ook al mooie pluizige witte bolletjes. Maar daar zal ik volgende week (als ik het niet vergeet 🙈) eens wat meer over vertellen 😁 Nu nog even vlug de technische kant van het verhaal.

De lamp staat dus al twee weken op 12/12 en de nachttemperaturen liggen tussen de 16 en 18 graden. Overdag is het maximaal 25 tot 26 graden in de tent. De planten krijgen de volledige dosis bloeivoeding zoals Mills Nutrients dat aangeeft voor de eerste week van de bloeifase. Dat is 4 ml Start-R, 9 ml Basis A, 9 ml Basis B en 2 milliliter Vitalize per 10 liter water, dat ik aanzuur tot een pH-waarde van 6,0. De lampen branden op 100% van het vermogen en dat is dus 350 en 450 Watt.

Dat was het alweer voor deze week. Nu nog natuurlijk de plaatjes en het zijn er wel een paar 😊 Ook zal ik de camera iets hoger moeten hangen want de Amnesia Haze hangt er al een beetje voor 🙈 Dit was het dan.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)