(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Gisteren kondigde hij het al even aan maar vandaag is het eerste kweekverslag van de nieuwe binnenronde van Claude Pouche een feit. Op zolder is het namelijk ook goed vertoeven voor wietplanten, en dus een prima locatie om je eigen slaapmiddel te kweken. Hoe hij dat doet en waarom legt Claude vandaag in geuren en kleuren aan je uit. Het is een flink kweekverslag, dus ga er maar even lekker voor zitten.

Hey hey, hier ben ik alweer. Vandaag gaat het echter niet over mijn ‘undercover missie‘ met de Frisian Ducks, want dit is het eerste verslag van mijn kweekronde binnen. Het zal misschien wel een serieuze brok informatie zijn, en veel tekst. Maar er zijn toch een paar dingen die ik, nu ik binnen van start ga, belangrijk vind om even te vermelden of tonen. Dat scheelt want dan hoef ik dat gaandeweg niet meer te doen, en vergeet ik het ook niet 🙈

Duur, onbetrouwbaar en met gratis zand

Als eerste, en zoals jullie later wel zullen zien, voldoet het aantal dames misschien niet aan de gedoogregels. Maar als dit het enigszins goedpraat doe ik dit louter voor mezelf en dus voor eigen gebruik. Dit omdat de shops te duur en onbetrouwbaar zijn.

Op de straat is dit net hetzelfde en dan krijg je er soms ook nog wat gratis zand of haarlak bij. Zakjes die eruit zien als twee gram, wegen bijvoorbeeld vijf gram op de weegschaal of zelfs nog wat meer 🙈 Daarnaast gebruik ik het ook vooral voor medicinale doeleinden, en met name voor mijn slaap. Ik heb van kinds af aan namelijk al slaapproblemen en dan vooral het in slaap vallen zelf lukt moeilijk.

Wiet in plaats van slaapmiddelen

Ik heb daar op vroege leeftijd al slaapmiddelen voor moeten slikken. Later blowde ik wel maar dat was eerder recreatief. Toen ik een jaar of zeven geleden echter met al die farmaceutische rommel stopte, begon ik met s’avonds een joint te roken voor het slapengaan. Zo kon ik ook zonder de medicatie in slaap vallen. En normaal opstaan want door de meeste slaapmiddelen was ik eerder een zombie ’s ochtends…

Dus als het een enigszins een uitleg kan zijn, is dat waarom het iets meer is dan de gedoogde hoeveelheid (als zoiets al bestaat 🤔) 🙏

Wietsoorten kiezen…

Dan de soorten die ik ga kweken. Dat is een mengelmoes van verschillende strains, maar het zijn allemaal indica’s of indica dominante hybride wietsoorten, dus ik verwacht niet zo veel verschil in hoogte. Ik vind het altijd wel enigszins lastig om de soorten te kiezen om de kweektent mee te vullen, want:

Gaan we voor nieuwe soorten? Of voor soorten die ik al ken, en waarvan ook weet wat ik kan verwachten? Ga ik voor exotische soorten (Amerikaanse strains), of voor de bekende stabiele soorten (Superbud, Northern Lights, Power Plant, Super Silver Haze en dergelijke)? Dat niet alleen maar eigenlijk had ik helemaal iets anders in gedachten qua soorten. Maar ja, ik verander dan ook veel van gedachten, en ben dan maar in mijn oude schepijs doosjes in de koelkast gaan zoeken, waar ik al mijn zaadjes bewaar.

Dit zijn allerlei zaden van verschillende merken die ik ooit eens wilde kweken, of eens gekregen of gewonnen had. En daar had ik eigenlijk al vlug een tentje vol mee 🙈 Hier volgen dan ook de verschillende soorten die ik zal reviewen. De rest van de strains zal ik terloops wel eens vernoemen gaandeweg de kweekverslagen.

Over de Gorilla Glue en waarom het huismerk zal ik later als ik het niet vergeet nog meer vertellen. Nu verder met het verslag, anders zijn we voor vandaag al een boek aan het schrijven en dat is niet de bedoeling 🙈

De grond die ik gebruik is lightmix van Plagron, en de planten krijgen straks de voeding is van Mills Nutrients. Ik zal ze ook niet allemaal reviewen maar de nadruk zal op de bovengenoemde soorten liggen. De rest zal ik natuurlijk wel hier en daar eens vermelden, en laten zien 😉 Dat was het zo een beetje qua voorwoord. We kunnen eindelijk van start gaan 🙈🤣

Nieuw leven uit een doos

Het is 5 september en de zaadjes zitten sinds gisteravond in een nat watje in een afgesloten doos. Dit is mijn variant op het natte koffiefilter en het gripzakje. De afgesloten doos zorgt er net als bij het gripzakje voor, dat het vochtig genoeg blijft en niet uitdroogt. Het watje is net zoals de koffiefilter een goed begin om het vocht wat rond het zaadje te houden, zodat het vlug kan ontkiemen.

De dozen heb ik dan ergens op een donkere plek gelegd bij kamertemperatuur. Deze laat ik minstens een paar dagen met rust. Hier ben ik door schade en schande achtergekomen, want vroeger stond ik bij wijze van spreken elke 10 minuten te kijken en te voelen, en dat heeft me veel zaadjes gekost 🙈😂 De zaadjes lagen dan in een soepbord op nat toiletpapier. Met de tijd leerde ik dat het het beste is om de zaadjes gewoon een paar dagen met rust te laten, en dan eens voorzichtig te checken.

De grondbeginselen

De potgrond die ik gebruik is de lightmix van Plagron met perliet (of soms zonder als ik het vergeet dit aan te duiden bij de bestelling 🙈). Ik gebruik dit nu al enige jaren en ben er heel tevreden over. Het is lekker luchtig voor de wortels.

Vroeger heb ik het ook met gewone potgrond van de winkel geprobeerd, maar dat leverde geen succesverhalen op. Later heb ik dan de batmix van Plagron gebruikt maar die grond vond ik voor jonge zaailingen iets te sterk. Deze aarde is namelijk op voorhand met guano en zo gevoed, en dat hadden de jonkies niet altijd even graag. Vandaar dus de lightmix; ik ben er sindsdien altijd bij gebleven 😁

Kweektenten en apparatuur

Mijn oude ‘hok’ is ook al een tijd ingeruild voor twee tenten van Mammoth 150 van 1,50 bij 1,50 meter. Ik heb een ‘ivory’ versie met wit plastic aan de binnenkant, en een gewone met een soort aluminiumkleurig reflecterend mylar aan de binnenkant? Althans, ik denk dat het mylar is.

De kweektenten zijn perfect voor het gemak. Opruimen na de kweek gaat snel en je houdt er geen gaten in de muren aan over. Ook hoef je geen plastic aan de muur te bevestigen en zo. Ik ben dus zeer tevreden over het gemak van mijn kweektenten.

Dan de filter. Die is van Mars Hydro. Dit vond ik handig omdat er een metertje bij zat met een fancy schermpje waar je alles mee kan regelen; heel handig allemaal 😁 De lampen zijn in het begin de Spider Farmer sf4000. Later in de bloei komt er dan nog een Mars Hydro bij, voor meer licht en dus meer gewicht in theorie 😁 Verder gebruik ik nog een paar kleine zwenkventilators en dat zal het ongeveer zijn.

En nu is het even wachten tot de zaadjes ontkiemd zijn, en ik ze in de 11-literpotten kan steken. Normaal gesproken zet ik ze eerst nog in kleinere potten, maar ik ben al een beetje te laat met alles (grond bestellen, voeding aanvullen en tenten opzetten). Ik was eigenlijk al graag eind augustus begonnen 🙈 maar dat komt helemaal goed.

Fast forward naar 8 september

De zaden zijn ontkiemd en ik heb ze inmiddels in de potten gestoken. Van de Tangerine G13 waren ze allemaal ontkiemd. Van de Moncherry zijn er vier van de vijf uitgekomen, en bij de Pink Rozay drie van de vier. Over de Gorilla Glue kan ik nog niets vertellen, want die heb ik eigenlijk op laatste moment nog besteld om de tent vol te krijgen, dus dat hoor je later nog.

De potten met zaailingen heb ik onder 18 uur licht gezet, met de afzuiging op standje twee, oftewel amper aan. Dit doe ik om de luchtvochtigheid in de tent lekker hoog te houden, want dat hebben ze graag in het begin 😊 Ook de lamp staat nog maar op 25 procent van het vermogen, om het niet te fel te laten schijnen in het begin.

De temperatuur is 28 graden. Een beetje aan de warme kant maar het is een zolder en de temperatuur buiten is op het moment ongeveer 30 graden, dus dat valt best goed mee dan 😁👌

Serieus brok…

Zo, dit was het dan. Een serieus brok om te lezen, I know 🙈🤣 Ik heb alvast wat foto’s toegevoegd van toen ik ze in de potten had gestoken. Ik was vergeten foto’s maken van het ontkiemen, maar ik wilde ze dan ook zo snel mogelijk in de grond hebben, dus niet meer aan gedacht.

Ook omdat het anders maar saaie foto’s zouden zijn zonder al te veel groen, heb ik van mijn Haze project (dat ik wel op tijd had opgestart) een foto toegevoegd. Ik kom later nog terug op de soorten hier, maar het is zoals de rest ook, allemaal voor eigen gebruik. Het Haze project is alleen voor overdag, voor de donkere dagen in de winter en als anti depressiva tijdens een dipje of zo 😊

Dit was het dan echt voor vandaag. Hopelijk zijn jullie halverwege niet ergens in slaap gevallen 🤣 Tot de volgende keer, en dan zullen er hopelijk al veel kopjes te zien zijn boven de grond.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)