(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het is weer tijd voor een undercover missie met Claude Pouche en zijn gecamoufleerde Frisian Duck dames. Zoals je wel kunt vermoeden gaat het de laatste twee weken erg lekker, en de planten zitten dan ook al vol met (paarse) topjes. Ook heeft Claude deze keer een speciale mededeling voor je, dus lees maar snel verder.

Hey hey, hier zijn we weer met een nieuwe update over mijn ‘undercover’ wietplanten 😊 Deze keer klink er geen rustig Jazz muziekje op de achtergrond maar het Mendo Dope album Live in the gardens. Dat moet je zeker eens opzoeken, is nog eens leuke muziek 😊

Uiteraard heb ik wel weer gewoon een joint aangestoken, en die is net als vorige keer gevuld met ‘straatwiet’. Het smaakt me lekker maar ook van deze zou ik je niet kunnen vertellen welke strain het is 🙈 Tot slot – en dan hou ik op over de setting – schrijven we vandaag vanuit een redelijke hete zolder 🙈🤣 waar je later nog veel meer over zal horen.

Paarse tinten

Nu over dan naar de undercover Frisian Duck dames 😊 Die staan nu ongeveer een week of twee tot drie in de echte bloeifase, en dat is ze ook aan te zien. De kleine topjes zijn al even geen verzameling van witte haartjes meer, maar al echte kleine topjes 😁 en die beginnen ook al een paarse tint te krijgen, waar ik op gehoopt had.

Niet elke strain waarover je tegenwoordig in reviews, op de verpakking of de website leest dat die paars wordt, wordt dat ook daadwerkelijk. Dat heeft met verschillende fenotypes te maken die soms paars kunnen worden maar soms ook gewoon groen blijven. Maar Frisian Duck wordt dus wel degelijk paars. Dus ja, ik ben zeer blij met de paarse tinten die nu zichtbaar worden 😁

Bijna tweeënhalve meter

Ik heb mijn stoute schoenen van de week aangetrokken en ben de ladder ingeklommen om de planten eens op te meten. Ik kwam daarbij uit op een mooie 2 meter en 43 centimeter. Bijna tweeënhalve meter dus 🙈 Niet slecht voor een gecamoufleerde wietplant.

Begin deze week heb ik ook voor de eerste keer een volle portie bloeivoeding (Plagron Bloom) toegevoegd. Het mooie nazomerweer doet de dames echt goed, alleen zag ik dat het vanaf dinsdag misschien kan veranderen. Er kunnen dan weer regenbuien verschijnen, alleen hoop ik natuurlijk dat dat bij een klein buitje blijft. Niet dat we weer meteen vijf tot zes weken regen krijgen en veel toprot moeten verwijderen, of te vroeg moeten oogsten.

Aftellen…

Ik denk dat het nu nog ongeveer een week of zes, maximum zeven zal duren tot de oogst. Tegen die tijd zitten we ongeveer midden tot eind oktober 😁 Het wordt aftellen 😊

Zó, dit was het wederom voor deze keer 🙏 Ik heb alleen nog één klein nieuwtje voor jullie. Nu het outdoor seizoen op zijn einde begint te lopen, zal ik zeer binnenkort ook mijn eerste binnenkweekverslag droppen. Daarin zal ik de Tangerine G13 van Amsterdam Genetics reviewen, en nog een paar andere strains waaronder de Pink Rozay van Zamnesia 😉

Hopelijk genieten jullie dames ook allemaal van het mooie nazomerweer.

Groene groet, Claude Pouche 🙏

(advertentie)