(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De vakantieperiode is voorbij maar bij Claude Pouche vieren de undercover dames nog steeds de zomer. Sterker nog, de Frisian Ducks hebben inmiddels een enorm formaat aangenomen. De bloei zit er ook goed in, dus de eerste echte toppen zijn in aantocht. Ga je weer mee op ‘undercover’ missie?

Hey hey, hier zijn we weer met een verse update over mijn Frisian Duck planten 😊 Het is al eventjes geleden sinds de laatste keer dat ik je mee op ‘undercover’ missie nam, en de planten zijn dan ook een stuk groter.

Jazz & wiet van de straat

Zoals altijd starten we deze morgen ook weer met een lekker Jazz muziekje op de achtergrond en een smakelijke joint. Voor de verandering is dat nu eens niet een zelfgekweekt en geoogst soortje, maar iets van ‘de straat’ zoals we dat hier noemen.

Ik kan dus ook niet met zekerheid zeggen welke soort het is 🙈🤣 maar het smaakt een beetje naar Gelato, en anders zitten er zeker Gelato invloeden in; zowel qua smaak als de geur. Ja mijn eigen stash is zo goed als op, dus dan zijn we genoodzaakt om ergens wat te kopen. Met alle nadelen er gratis bij natuurlijk 😂

Hopelijk kunnen we binnen een dikke 7 tot 8 weken zelf weer wat oogsten, en dat zullen dan eerst de Frisian Duck dames zijn denk ik, en daar gaan we nu wat meer over vertellen 😊

Twee meter dertig

Het was zogezegd al even geleden, en wel drie weken om precies te zijn. De planten zijn in de tussentijd dan ook heel wat doorgeschoten, en laatste keer dat ik het gemeten had kwam ik op een mooie twee meter en een slordige dertig centimeter 🙈😱

Ik zal af en toe dan ook een subtiel laddertje nodig hebben om de toppen te checken. En over toppen gesproken; die beginnen ook langzaamaan te komen 😊🙏 De witte haartjes zijn er nu overal, en de uiteinden van de takken beginnen te strekken, wat een teken is dat ze plek beginnen te maken voor de topjes die zich zeer binnenkort zullen laten zien.

Bladschade valt mee

Een paar weken geleden zag ik op de eerste dame wel wat bruine plekken op bepaalde bladeren. Ik wist echter niet echt goed waardoor dat kwam. Voedingsstoffen te kort of te veel was het in ieder geval niet. Na een beetje mijn stappen van de afgelopen weken na te gaan, kwam ik tot de conclusie dat het gewoon het gevolg was van de stokken die ik ter ondersteuning had geplaatst. Ik had die wat rechter op gezet en hierbij bepaalde bladeren tegen elkaar aan geschuurd, en dat had de schade veroorzaakt.

Ik heb deze bladeren er dan ook direct af gehaald. Er zijn daarna geen nieuwe bladproblemen meer bijgekomen, dus ik veronderstel en hoop ergens dat het dat was. Dit is de allereerste keer dat ik wietplanten in de volle grond kweek, en ik was een beetje bang voor wortelrot of iets anders waar ik geen ervaring mee heb 🙈 Maar de bloei zit er dus duidelijk in en is ook goed zichtbaar 😁 dus we kunnen beginnen met aftellen 😊

Een beetje jammer…

Dan het derde dametje, die nog altijd aan de bosrand stond; die was er op enig moment erg aan toe. Ze hing volledig slap en zat vol met schimmel! Binnen een tijdspanne van slechts anderhalve week was het gebeurd. Ik ben er niet volledig zeker van waardoor, maar ik denk misschien dat er iets onder gegraven heeft zoals een mol of wellicht een mierennest.

Ik vermoed dat die de wortels kapot gemaakt hebben, en dat de plant daardoor zo snel kapot is gegaan. Zeker ben ik er niet van, want het is echt iets raars 🙈 Een beetje jammer is het wel, want het dametje begon goed terug te komen maar het zij zo.

We hebben de grote dames gelukkig nog, en ik weet nu dat de grond en het zonlicht aan de bosrand goed genoeg is om volgend jaar weer iets te kweken. Mits ik het wel wat meer controleer natuurlijk 😁👌

Dit was het alweer voor deze keer. Hopelijk doen jullie dames het ook goed, en krijgen we allemaal nog een beetje zon in deze laatste fase van het buitenwietseizoen 🙏

Groene groet, Claude Pouche

(advertentie)