(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ga je weer mee undercover in Nederwietland met Claude Pouche en zijn Frisian Duck planten? Ondanks alle regen zijn die weer goed gegroeid, en hebben ze inmiddels ook een mooie breedte bereikt. De eerste witte bloeihaartjes zitten er al aan, dus je begrijpt dat Caude Pouche op een mooie Indian Summer hoopt.

Maandagochtend, m’n laatste vrije dag 🙈 Het is regenachtig weer, een rustig deuntje jazz speelt op de achtergrond en ik heb een lekkere joint met ice-O-lator hasj. Die heb ik in mijn verlof gemaakt van de kleine suikerblaadjes en popcorn topjes (topjes onderaan die niet volledig ontwikkeld, of fluffy geworden zijn). Hoe ik de hasj precies gemaakt heb hoef ik hier vast niet uit te leggen, en anders kun je het hier op CNNBS wel vinden. Natuurlijk heb wel een paar fotos toegevoegd van de machine, en het resultaat 😁

Witte haartjes…

Ondanks het mindere weer van de laatste dagen (inmiddels al bijna weken 🙈) zijn de twee Frisian Duck planten heel goed blijven groeien 😂 Ik zie de vertakkingen nu echter wel wat langer uitschieten, en hier en daar zitten al wat witte haartjes. Ik veronderstel dan ook dat de dames aan het nadenken zijn, om naar de bloeifase over te schakelen.

Dat zou ook al goed mogelijk zijn, aangezien we augustus naderen en de lichte uurtjes dan vlug minder zullen worden. De dagen worden korter dus het zou zeker niet slecht zijn als ze nu bijna met bloeien zouden starten. Qua hoogte zijn ze zeker langer dan twee meter geworden. Maar ook in de breedte zijn ze behoorlijk uitgezet, en dit terwijl ze in het begin nogal lange staken waren zonder al te veel vertakkingen.

Ik heb toen ook nog getwijfeld om ze al dan niet te toppen, maar dat is niet meer nodig. Ze zijn mooi breed en door de voeding ook weer wat groener. Wanneer ze echt in de bloeifase gaan, zal ik wel een beetje bloeivoeding van Mills bijgeven als het nodig is. De stokken die ik had gebruikt om de Frisian Ducks wat rechter te krijgen, zijn amper nog te zien en zelfs wat te klein geworden. Misschien dat ik dan ook een nieuwe stok plaats, nu het zoveel waait en regent.

Indian summer please

Ik hoop net zoals velen van ons toch zo dat we nog een beetje een mooie nazomer zullen krijgen. Hopelijk met genoeg zon om alles mooi en dik te laten worden, en zonder al te veel rotte toppen te kunnen afbloeien. De Frisian Duck staat beschreven als een redelijk weerbare plant voor deze streken, dus ik hoop dat we daar ook niet te veel last van krijgen.

Schimmel blijft toch altijd een gok buiten, en zeker in de volle grond. Als ze in potten stonden dan kon ik ze immers binnen in de serre laten afbloeien, maar dat gaat nu niet. En omdat ik ze ook subtiel en discreet tussen de andere stuiken heb gezet kan ik ook niet even een afdakje maken. Dan zouden ze immers een stuk minder discreet staan ineens…

Het is trouwens ook de allereerste keer in 15 jaar groeien en bloeien, dat ik een plant in de volle grond zet buiten. Niet in een grote kuip of bak dus maar echt in de volle grond, dus dit is ook een nieuwe ervaring voor mijzelf. Ik heb er tot nu toe goeie moed in dus we zien het wel.

Dit was het weer voor deze keer. Hopelijk mag en kan ik de volgende keer beschrijven hoe de bloei vol in ontwikkeling is. Dat er meer en meer witte haartjes bijkomen en uiteindelijk mooie paarse toppen worden. Dat zal helaas wel van het weer afhangen dus ik hoop nog het hardste op de zon 😊🙏

Groene groet, Claude Pouche

(advertentie)