(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

We gaan weer ‘Undercover in Nederwietland’ met Claude Pouche en zijn gecamoufleerde Frisian Ducks. De planten hebben van het lekkere weer genoten en zijn flink de hoogte in gegaan. De derde Frisian Duck stond in het bos en is daar ondanks haar camouflage door bosbewoners ontdekt. Kweekupdate!

Zijn we weer 😁 Het is maandagmiddag en ik heb een vrije dag, dus we kunnen weer gaan neerpennen over de Frisian Ducks van Dutch-passion. Ik heb weer een stevige tas koffie om wakker te worden en een lekkere jazz tune op de achtergrond. En aan de andere de andere kant heb ik dan weer een lekkere joint. Deze keer gevuld met Black Orchid van Zamnesia die we vorige week hebben afgedaan, en die door het warme weer iets vlugger droog was dan verwacht 🙈 De smaak zit er echter al goed in, kan ik je na een paar trekjes vertellen 😊

Frisian Ducks op stelten

Dan de Frisian Duck dames… Wel, de twee grootste planten, die ook al een tijdje in de volle grond stonden, die blijven maar omhoog schieten 🙈 Ze zijn nog steeds niet getopt en denk ook niet dat ik dat nog ga doen. Gewoon zo laten dus, en zien wat moeder natuur er mee gaat aanvangen 😊

Met het hete weer heb ik de vriendin de andere struikjes laten bewateren, maar de Frisian Duck dames hebben geen enkele keer water nodig gehad. Ik denk dat we dus ook al van een goed en stevig wortelstelsel kunnen spreken, dat al diep genoeg loopt zodat ze mooi van het beetje grondwater kan meegenieten. Hierdoor hebben ze dus ook veel minder bewatering nodig. Dat is een van de voordelen van een wietplant in de volle grond 😊

Wat ik wel zie is dat ik er terug een beetje guano poeder aan zal moeten toevoegen. Dat strooi ik op de aarde en rond de stam. Want de donkere vlierbladeren gingen in begin goed samen, om de dames wat te maskeren. Maar de bladeren van de Ducks zijn nu redelijk bleek geworden, en je kan ze met het goede oog en van dichtbij ook al iets beter opmerken. Maar geen paniek, want je kan er van de weg of vanuit de verte nog steeds niks van zien 😁

We gaan dan ook alweer bijna juli in; ik gok dan nog een dikke 4 a 5 weken en de dames zullen dan wel in bloei modus gaan. Wat ik me wel afvraag – aangezien de meeste wietsoorten in de bloei nog wel serieus de hoogte in schieten – is hoe hoog deze dames op het einde wel niet zullen zijn 🙈 Ik heb bij één van de foto’s een schop ernaast gezet, zodat de hoogte duidelijker is. Ik denk dat ze ongeveer een meter en half hoog zijn nu.

Ontdekt door bosbewoners

Het proefproject in de bossen met de derde Frisian Duck is niet zo geslaagd. Dat komt ook deels doordat ik het een beetje op zijn beloop heb gelaten, en er een paar weken niet zo veel naar gekeken heb 🙈 En dus, door het warme weer en de slakken en soortgelijke etters 🤣 die allemaal in het bos, in de frisse schaduw zitten, is een serieus groot deel van de onderste bladeren helemaal afgevreten.

De bosbewoners hebben goed huisgehouden, en het plantje leeft nog wel maar ik denk dat deze plant geen grote dame zal worden zoals haar twee zussen. Natuurlijk nemen we deze ervaring mee naar de volgende zomer, als we het nog eens in het bos willen proberen 😁

Dat was het weer voor deze keer. Over twee weken ben ik er weer met een undercover update, ik hoop dat jij er dan ook weer bent om de voortgang te zien.

Groene groet,
Claude Pouche

P.S. De foto’s zijn natuurlijk van de Frisian Ducks maar er zit ook een andere foto bij dit verslag (de laatste foto, red.). Dat is van mijn autoflower-project in de buurt, die momenteel wél veel water nodig hebben 🥴🙈🤣

(advertentie)