(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Ben je weer klaar om even ‘undercover’ te gaan? We nemen namelijk weer een kijkje bij de gecamoufleerde Frisian Duck wietplanten van Claude Pouche. Die zijn goed gegroeid en hebben weer een mooi groen kleurtje maar krijgen er wel flink van langs. Van zowel de wind als de slakken…

Het is weer maandagochtend, en aangezien maandag mijn vrije dag is, heb ik weer even tijd om je over mijn Frisian Duck wietplanten te vertellen. Op de achtergrond horen we vandaag een lekker Jazzmuziekje en ik heb een lekkere joint van de Mokum’s Tulip autoflower van Dutch Passion.

De Auto Mokum’s Tulip stond in de serre en heb ik een paar weken geleden al kunnen oogsten. Het was een gratis zaadje dat ik bij een bestelling had gekregen en er meteen maar bij had gezet. En ik moet zeggen, ‘man die smaak doet echt niet onder voor een goed binnensoortje’. Het was tevens ook de eerste autoflower die ik kon oogsten dit buitenseizoen. Hij kon misschien nog wel een weekje langer staan, maar ik zag op een klein topje al wat rare bruingrijze kleuren verschijnen. Dus beter alvast oogsten dacht ik toen; maar het is dus zeker een lekker soortje!

Rechtop met bamboe

Maar goed, de Frisian Duck dames nu 😁👌 Wel, die zijn dus serieus in de breedte en hoogte geschoten en nu al groter en breder dan mijzelf 🙈😂 De koeienmest in korrelvorm doet goed zijn werk, en de dames staan alweer een stuk subtieler voor de vlierstruiken met een lekker mooi groen kleurtje 😊

Met het winderige weer waren ze een beetje naar beneden getrokken. Ik heb even getwijfeld of ik ze nu plat zou laten groeien, zoals ik in het vorige artikel ook al vertelde maar dat heb ik uiteindelijk niet gedaan. Daar in het hoge gras zitten heel veel rotslakken en ander tuig van ongedierte, en als ik ze dan horizontaal zou laten groeien krijgen al die beesten ineens wel heel gemakkelijk toegang tot mijn dames. Ik heb dus maar gewoon netjes een paar bamboestokken gebruikt om de planten weer rechtop te zetten.

Voorbloei en slakkensporen

Zoals ik eerder al zei groeien de Frisian Duck planten nu ook wat meer in de breedte. Ze beginnen aardig uit te zetten buiten. Een dikke anderhalve maand geleden waren het nog twee lange smalle pijlen, maar zoals je op de foto’s kan zien zijn er al aardig veel zijtakken bijgekomen 😁 Ook denk ik al wat verschijnselen van de voorbloei te zien, als ik me tenminste niet vergis 😊

Nog even over ongedierte; de derde en kleine dame die meer aan de rand van het bos stond leeft nog steeds. Ik had deze plant hier neergezet om eens te testen of het bij de bosrand ook mogelijk was. Nou, dat kan dus want de plant staat er nog. Ze zit alleen wel vol met slakkensporen. Die beesten gaan gretig hun gang en lusten de Frisian Duck duidelijk wel. Ik heb alleen de slechte bladeren verwijderd. Op één van de foto’s zie je de schade en het slakkenslijm dat de beesten hebben achtergelaten.

Zo, dat was het weer voor vandaag. M’n joint is op en ik moet van m’n vrije tijd gaan genieten. Hopelijk doen jullie dames allemaal goed hun best, genieten ze ook van het mooie weer en hebben ze niet te veel last van de wind 🙏

Groene groet, Claude Pouche

(advertentie)