(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Bizar verhaal uit het populaire Thaise toeristenoord Phuket. Daar heeft de politie een Amerikaan opgepakt die doodleuk op straat stond met een soort cannabiskanon – rookmachine gevuld met wiet – en voorbijgangers ongevraagd omver blies met zijn THC-dampen. Promotiestuntje voor meneer zijn toko back home, echt waar!

Amerikaanse rookmagiër zet Phuket op stelten

Het voorval op 18 augustus bevat zoveel krankzinnige elementen dat Yahoo News zelfs een drieregelige kop boven het nieuwsbericht moest maken: ‘An American tourist filled up a fog machine with marijuana and blasted a street with smoke at a popular tourist destination in Thailand to promote his business back home, police say‘.

Op Facebook pakt de toeristenpolitie van Phuket – een immens populaire bestemming voor binnen- en buitenlandse toeristen in Thailand – uit met het voorval. Nu kunnen wij geen letter Thais lezen van die post, behalve de naam van de Amerikaan die zo graag een rookmagiër wil zijn:

Leuk reclame-ideetje van de baas van Kush Life

In de post zegt de politie dat de man – die ze identificeerden als Angkhan Vorac Chhieng – de mistmachine gebruikte langs Bangla Walking Street in Potong Beach om 2:30 uur op 18 augustus. De straat in Patong – een badplaats in Phuket – staat al jaren bekend om zijn nachtleven en is recentelijk de thuisbasis geworden van veel cannabiswinkeltjes. Sinds juni vorig jaar is wiet immers gelegaliseerd in Thailand.

Volgens de politie gaf Angkhan toe dat hij “onbewust had gehandeld om inhoud te creëren die marihuana promootte die in het buitenland werd verkocht, en dat hij niet had gedacht dat het een ongepaste actie zou zijn”. Eh… lekker vaag wel.

Maar kijk, volgens het Instagram profiel van Chhieng is hij de eigenaar en CEO van Kush Life, een lifestyle merk uit Californië dat zich richt op cannabis. Volgens zijn profiel heet hij overigens ook Onky Chieng.

Blazen maar met het Kush Kanon

In onderstaande Instagram-post is de man te zien die rondloopt in Patong en mensen recht in hun smoelwerk blaast met een apparaat gevuld met wiet. Het apparaat lijkt speciaal gemaakt te zijn voor wiet zelfs, met een Instagram pagina die het beschrijft als “het kush kanon,” wat uiteraard verwijst naar de bekende cannabissoort met die naam.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door jordan sandoval (@cronickushking)

Chhieng (55 jaar) reisde op 15 augustus eerst naar Bangkok, de hoofdstad van Thailand, voordat hij naar Phuket reisde, aldus de Thaise Facebook-post. De politie werd gealarmeerd over het incident nadat een video op sociale media Chhieng liet zien met een “mistmachine gevuld met marihuana”. De politie gebruikte vervolgens publieke bewakingsbeelden om Chhieng te identificeren.

De politie ontdekte later dat Chhieng in een hotel in Bangla Walking Street verbleef, waar ze hem informeerden dat “dergelijke handelingen niet in het openbaar kunnen worden gedaan”, aldus de zelf klaarblijkelijk broodnuchtere politie aldaar.

‘Iets goeds doen met andere cannabismensen’

Chhieng zei dat hij niet wist dat het ongepast was en verontschuldigde zich voor het veroorzaken van schade aan het toeristische imago van de provincie Phuket, zo vernemen we. Hij verliet Phuket op 19 augustus, schrijft de politie ook in het bericht.

Meneer Chhieng is dan wel Amerikaans staatsburger en cannabisondernemer, hij is ooit geboren in Thailand. En meneertje is zich wel een hoedje geschrokken van alle ophef, zodanig dat ie zich genoodzaakt voelde om een mail te sturen naar de website Insider. En met Chhieng’s laatste woorden blazen ook wij dit verhaaltje uit:

“We didn’t go all the way to Thailand to make an impact on the news. We love the people and the culture, I was born there, I just wanted to do something good together with other people in the cannabis community”

(advertentie)