(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Duitsers, Maltezers en Luxemburgers behoren tot de gelukkigste inwoners van de Europese Unie, simpelweg omdat zij volkomen ongestraft thuis hun eigen wietplantjes mogen telen. Helaas mag je in de Lage Landen helemaal niets wat thuisteelt betreft, al worden 5 dames hier wel ‘gedoogd’. Wat niets meer betekent dan dat je ze toch aan de politie moet afstaan als die langskomt, anders word je alsnog strafrechtelijk aangepakt. En dat is om heel veel redenen jammer, zo niet volkomen krankzinnig. Lees maar mee met deze zeven geweldige redenen om je eigen wiet te kweken en roken!

Eigen wiet eerst #1 – Jouw positieve energie

Als je planten van zaad tot oogst verzorgt, is elke stap doordrenkt met zorg en goede vibraties. Als je die toppen met geduld en dankbaarheid trimt en geneest, wordt al die energie overgedragen. Uit experimenten weten we dat zelfs vriendelijk praten tegen planten helpt om ze te laten groeien. Dus stel je eens voor wat het kan doen als je al je positieve intenties kanaliseert! Zelfgekweekte cannabis vangt die metafysische essentie die je overbrengt.

Eigen wiet vibreert op al je frequenties… [foto: Photo-Pol/Shutterstock]

Dit betekent dat als je een plant kweekt om een bepaalde kwaal te verlichten, je eigenlijk helpt om je verwachting van de ervaring vorm te geven. Bovendien registreerden je hersenen elke keer dat je je planten liefde gaf en hielp bloeien. Dit is de reden waarom wanneer je je eigen wiet rookt, het anders aanslaat. Omdat het al op jouw frequenties vibreert.

Eigen wiet eerst #2 – Uitgestelde bevrediging

Het kweken van cannabis traint je geest in de verloren kunst van uitgestelde bevrediging. Je leert inspanning, onderzoek en toewijding te steken in een langetermijnvisie. Het proces vereist geduld als de zaadjes ontkiemen, de blaadjes naar het licht reiken en zich kristallen vormen. Maar de beloning na het maken van een perfecte partij wiet is het meer dan waard. Je leert dat goede dingen komen naar degenen die wachten en werken.

Geduld is een schone zaak en dat geldt ook voor je uitgestelde bevrediging van je eigen wiet… [foto: Miss Nuchwara Tongrit/Shutterstock]

Deze vaardigheid vertaalt zich ook naar andere gebieden in jouw leven. Het laat je zien dat alles zijn tijd nodig heeft en als je dat geleerd hebt stop je met het forceren van de realiteit en laat je ‘het’ gewoon groeien. Cannabis geeft je ook veel andere levenslessen, maar in dit artikel focussen we even op de zeven redenen met de grootste return on investment.

Eigen wiet eerst #3 – Het is veel goedkoper

Als je eenmaal begonnen bent met de eerste investeringen in apparatuur, kost het kweken van je eigen wiet slechts een paar centen per euro. Met een beetje kennis kun je veel meer toppen kweken voor veel minder dan de prijzen in de coffeeshop. Zolang je kostbare fouten vermijdt, kun je een efficiënt systeem opzetten dat maximale cannabis produceert tegen minimale kosten.

Zelf je wiet kweken bespaart je iedere oogst weer veel geld… [foto: Dmytro Tyshchenko/Shutterstock]

Om te beginnen: als je een relatief veilige achtertuin hebt kun je gemakkelijk tot 5 planten kweken zonder grote problemen. Houd het gewoon geheim. Onthoud dat niet iedereen zo enthousiast is over cannabis als jij. Als je het dus geheim houdt, zou je keer op keer zonder problemen moeten kunnen kweken.

Buiten kweken, hoewel het problemen met ongedierte met zich mee kan brengen, biedt de beste high voor je geld. Het komt erop neer dat je goede grond, water en zonlicht nodig hebt en de plant zorgt voor zichzelf. Natuurlijk kun je je eigen thee en wat al niet meer brouwen om de groei te bevorderen, maar de plant kan het allemaal zelf wel aan!

Eigen wiet eerst #4 – Hasj als bonus

Het beste deel van het oogsten, zoals elke kenner weet: vingerhasj van plakkerige trichomen! Na een lange trimbeurt is je schaar bedekt met kostbare kief. Verzamel die harsklieren en je hebt geweldige rookbare hasj en concentraatbasis. De plant biedt meer dan alleen toppen om van te genieten.

Niet te negeren voordeel van zelf wiet kweken: gratis kief (hasj)! [foto: bondgrunge/Shutterstock]

Dit zijn de ‘verborgen voordelen’ van het kweken. Je krijgt een heleboel extra dingen en dat telt uiteindelijk op. Die kief bijvoorbeeld, die je ook nog verzamelt als je een grinder gebruikt met een zeefje erin plus opvangbakje eronder. Dat pers je met een pollenpers en zo maak je geïmproviseerde hasj. En als je meerdere soortjes kweekt, kun je daarmee zelfs je eigen unieke mix fiksen. Sommigen noemen dat ‘Frankenstein Hash’ en het is zeker ook een beestachtig goeie blow…

Eigen wiet eerst #5 – Curen volgens jouw voorkeur

Met thuisteelt-wiet heb je het proces van curen (rijpen) van begin tot eind in eigen hand. Je hoeft niet te raden hoe de coffeeshop en huisdealer hun laatste partij hebben gecured – jij stelt de precieze duur en omstandigheden in voor optimale terpenen en zachtheid. Leer de ideale rijpingssduur van je soort tot in de puntjes kennen. En jij houdt toezicht op de opslag en bewaring, ook niet onbelangrijk en bij voorkeur in glazen weckpotten op een donkere plek.

Experimenteer met curen zodat je je eigen perfecte wiet afrijpt… [foto: Roxana Gonzalez/Shutterstock]

Dit is uitstekend omdat je uiteindelijk je eigen voorkeuren leert kennen. En hiermee kun je beginnen te experimenteren met ‘lang curen’ en ‘kort curen’. Ook kun je bijvoorbeeld bubble hash maken van het blad, wat altijd leuk is!

Eigen wiet eerst #6 – Gevoel van voldoening

Als je een grote joint rookt van je zelfgekweekte wiettoppen, voel je meteen het gevoel van voldoening en tevredenheid. Je ziet de reis van zaadje tot rook en denkt: “Ik heb dit gemaakt!” Alle zorg komt tienvoudig terug. Die trots en dat geluk doordrenken de hele ervaring.

Geen beter gevoel dan genieten van je eigen wietje… [foto: adriaticfoto/Shutterstock]

Het gaat over het bereiken van je doel, wetende dat je er tijd en moeite in hebt gestoken om deze top in je leven te brengen en er is zeker iets dat van binnen beweegt bij een kweker na hun eerste succesvolle oogst. Wellicht dat dit een van de redenen is waarom het zo verslavend wordt om zelf cannabis te kweken.

Eigen wiet eerst #7 – De vruchten van je werk delen

Als je eenmaal consistente resultaten hebt, is er geen beter gevoel dan wat toppen cadeau doen aan vrienden. Hen zien genieten van de oogst verbindt jullie. Het verspreiden van de cannabis die je met liefde hebt gekweekt, kan een geweldige gemeenschap vormen. En voor je het weet, delen je vrienden hun zelfgekweekte oogst natuurlijk ook.

Het is geweldig als je een kleine gemeenschap hebt van kwekers die delen – op die manier raak je ook niet verveeld van dezelfde soorten en kunnen jij en je vrienden zich organiseren om verschillende soorten te kweken (bijvoorbeeld ook voor dabs, edibles of tincturen). Kortom, je/jullie kunnen helemaal los gaan!

Door met andere plantenvrienden te delen creëer je zomaar een wiet community… [foto: samuraisunshine/Shutterstock]

Dit zijn de 7 belangrijkste redenen waarom wij altijd onze eigen planten zullen kweken. De band die je opbouwt met planten, de voldoening van een goed uitgevoerde klus, de kwaliteit en besparingen – zelfgekweekte cannabis brengt het allemaal samen. Als je eenmaal je eigen wiet kweekt, zie je dat de beste wiet die je ooit zult roken begint met een klein zaadje in je handen.

De reis is de bestemming!

Cannabis belichaamt bovenstaande uitdrukking perfect en CNNBS hoopt dat jij je na het lezen van deze zeven redenen ook geïnspireerd voelt om wat aarde te pakken en een wietzaadje te planten…

(advertentie)